Facebook Pixel Campussen - Hogeschool Gent
Foto Campussen

Campussen.

C

Campussen.

HOGENT zit verspreid over campussen in Gent, Aalst, Melle, Lokeren en Bottelare. Klik hieronder op een campus voor adresgegevens, gebouwen en de opleidingen die er worden aangeboden.

Campus Aalst is vlot bereikbaar en centraal gelegen op wandelafstand van station Aalst (850 m), bushalte ‘Vredeplein’ (200 m), parking Hopmarkt (350 m) en parking Keizershallen (350 m). Kijk voor meer informatie over parkeren op aalst.be/infofiche/parkeren-tarieven-en-parkings.

Campus Bijloke bevindt zich ideaal gelegen aan de kleine ring van Gent (R40), op 6 minuutjes fietsen of 15 minuten wandelen van het station Gent Sint-Pieters (1,5 km). Je kan ook de tram nemen tot aan de halte ‘Gent Bijlokehof’.

In de directe omgeving van campus Bijloke kan je betalend parkeren op straat (oranje zone). Aan de overkant van de R40 start de groene zone en heb je een gunstiger parkeertarief. Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over de parkeertarieven, zones en parkeerduur.

Campus Bijloke ligt binnen de lage-emissiezone (LEZ). Kijk op stad.gent/lez voor meer informatie over de lage-emissiezone in Gent en om te testen of je voertuig binnen mag in deze zone.

Adres

Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent
09 243 20 13

Gebouwen

Gebouw Clocquet
Gebouw Marissal
Gebouw Pauli (Jozef Kluyskensstraat 2)
Gebouw Bijlokekaai (Bijlokekaai 5)
Kunsttoren (Offerlaan 5)
De Zaal (Nonnemeersstraat 26)
Kunstenbibliotheek (Godshuizenlaan 2a)

Opleidingen

Campus Grote Sikkel bevindt zich in het centrum van Gent, vlak tussen de Sint-Baafskathedraal en het stadhuis en op 350 meter van bus- en tramhaltes ‘Gent Korenmarkt’ en ‘Gent Duivelsteen’, of op 450 meter van tramhalte ‘Gent Vogelmarkt’.

Betalend parkeren kan in of Parking Vrijdagmarkt (400 m), Parking Reep (450 m) of Parking Kouter (450 m). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Campus Grote Sikkel ligt binnen de lage-emissiezone (LEZ). Kijk op stad.gent/lez voor meer informatie over de lage-emissiezone in Gent en om te testen of je voertuig binnen mag in deze zone.

Adres

Hoogpoort 64
9000 Gent
09 243 20 18

Gebouwen

Gebouw Biezekapelstraat (Biezekapelstraat 9)
Gebouw Nederpolder (Nederpolder 26)
Gebouw Paddenhoek (Paddenhoek 12)

Opleidingen

Campus Ledeganck ligt op 5 minuutjes fietsen of 15 minuten wandelen van het station Gent Sint-Pieters, aan de andere kant van het Citadelpark (1 km), vlak aan de kleine ring van Gent (R40) en de Overpoort.

In de Ledeganckstraat kan je betalend parkeren op straat (groene zone). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Campus Lokeren ligt vlak bij station Lokeren (200 m) en de gratis stations­parking. Kijk voor meer informatie over parkeren op lokeren.be/producten-en-diensten/parkeren.

Adres

Groendreef 31
9160 Lokeren

Opleiding

Meer info over campus Lokeren

Campus Melle is vlot bereikbaar en goed gelegen aan de Brusselsesteenweg (N9). De bus brengt je op 16 minuten van station Gent Sint-Pieters naar bushalte 'Melle Tuinbouwschool'. Ook met de fiets is het goed te doen: zo’n 7 km vanaf het station.

Aan de Brusselsesteenweg kan je in de directe omgeving van campus Melle gratis parkeren langs de straatkant.

Campus Mercator bevindt zich ideaal gelegen op 4 minuutjes fietsen of 12 minuten wandelen van het centrum en van station Gent Sint-Pieters (1 km). Je kan ook de tram nemen tot aan de halte ‘Gent Koning Albertbrug’ (200 m) of halte ‘Gent Van Nassaustraat’ (450 m).

In de directe omgeving van campus Mercator kan je betalend parkeren op straat (groene zone). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Campus Mercator ligt buiten de lage-emissiezone (LEZ). Kijk op stad.gent/lez voor meer informatie over de lage-emissiezone in Gent.

Plan of map plattegrond campus Mercator

Campus Schoonmeersen is vlot bereikbaar en goed gelegen aan de ring rond Gent (R4) en op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters (600 m). De bus- en tramhalte ‘Gent Tuinwijklaan’ heeft een vlotte verbinding met het centrum en de randgemeentes. Gebouw T bevindt zich een halte verder, aan bus- en tramhalte ‘Gent Flamingostraat’.

Als HOGENT-student of CVO-cursist kan je op basis van je studentennummer een parkeervignet aanvragen. Met een geldig parkeervignet kan je tijdens de lessen gratis parkeren op de centrale bovengrondse parking op campus Schoonmeersen. Kijk op hogent.be/parkeren voor meer informatie en het parkeerreglement.

Andere bezoekers kunnen terecht in betaalparking Gent Sint-Pieters. Kijk op belgiantrain.be voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Vanaf de gratis Park & Ride The Loop/Expo is het 9 minuten fietsen tot campus Schoonmeersen (2,4 km). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over deze Park & Ride en over de beschikbare deelfietsen ter plekke.

Campus Schoonmeersen ligt buiten de lage-emissiezone (LEZ). Kijk op stad.gent/lez voor meer informatie over de lage-emissiezone in Gent.

Plan of map plattegrond campus Schoonmeersen

(klik op de afbeelding om een pdf-versie te downloaden)

Adres

V. Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
09 243 20 04

Gebouwen

Gebouw B
Gebouw C
Gebouw D
Gebouw E
Gebouw P
Sporthal (Sint-Denijslaan 251)
Gebouw T (Voskenslaan 364A)

Opleidingen

Campus Vesalius bevindt zich vlakbij UZ Gent en heeft een vlotte verbinding met station Gent Sint-Pieters (2,3 km) en met het centrum. De campus is 8 minuutjes wandelen vanaf tramhalte ‘Zwijnaarde Gestichtstraat’ en vanaf bushalte ‘Gent UZ’ (600 m), of 3 minuutjes wandelen van bushalte ‘Gent Roelandt­plein’ (200 m).

In de directe omgeving van campus Vesalius kan je betalend parkeren op straat (groene zone). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Proefhoeve Bottelare bevindt zich vlak bij het dorpscentrum van Bottelare, op 400 meter van bushalte ‘Bottelare Dorpsstraat’. Je kan hier ook gratis parkeren.

Adres

Diepestraat 1
9820 Bottelare
09 243 24 01

Opleidingen

De Wijnaert bevindt zich in het centrum van Gent, vlak tussen de Sint-Baafskathedraal en de Reep en op 50 meter van bus- en tramhalte ‘Gent Duivelsteen’, of op 250 meter van bushalte ‘Gent Reep’.

Betalend parkeren kan in Parking Reep (150 m), Parking Kouter (400 m) of Parking Vrijdagmarkt (700 m). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Adres

Geraard de Duivelstraat 5
9000 Gent
09 243 33 33

Gebouwen

De Wijnaert

Het FTI Lab (Fashion and Textiles Innovation Lab) ligt aan ‘The Loop’, een vlot bereikbare site vlakbij Flanders Expo en op 10 minuutjes fietsen of een halfuurtje wandelen van station Gent Sint-Pieters (2,3 km) of 5 minuten wandelen van bushalte ‘Sint-Denijs-Westrem Kromme Leie’ (450 m).

Adres

Buchtenstraat 11
9051 Gent
09 243 27 84

Opleidingen

De sporthal bevindt zich op campus Schoonmeersen aan de toegang langs de Sint-Denijslaan, vlakbij station Gent Sint-Pieters (400 m).

Bekijk meer info over bereikbaarheid onder Campus Schoonmeersen.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Gebouwcodes
In je lessen­rooster staan de namen van onze campussen en gebouwen in een code­formaat van vijf letters. Die zijn altijd op eenzelfde manier opgemaakt: de letter G van 'gebouw', …
Mobiliteit
STUVO helpt je om vlot, veilig en duurzaam op je bestemming te geraken. Laat je auto gerust thuis en kies voor de fiets of het openbaar vervoer (bus, tram, trein).
Parkeren
HOGENT beschikt op verschillende campussen over parkeer­faciliteiten, elk met specifieke toegangs­recht­en (studenten, personeel, kort parkeren, kiss-and-ride, …
Verhuur van infrastructuur aan externen
HOGENT stelt zijn infrastructuur graag open aan derden zodat jij je project kan lanceren op een van onze campussen.