Facebook Pixel Organisatie & management - Hogeschool Gent
Foto Organisatie & management

Organisatie & management.

O

Organisatie & management.

In de bachelor organisatie & management (vroeger office management) kies je meteen bij de start uit drie afstudeer­richtingen. Welke je ook kiest, we maken van jou een organisatorisch en communicatief meertalig toptalent en leren je de kneepjes van het vak binnen jouw expertise­domein.

Download hier onze brochure

Hou me op de hoogte

B

Business & Languages

Je bent geboeid door human resources. Organiseren en coördineren zijn jouw ding. Je vindt het fijn om je vlot te kunnen uitdrukken in het Frans en het Engels. Je werkt graag in team aan projecten en dat met een praktische en flexibele ingesteldheid.

meer info →

B

Business Translation & Interpreting

Dé bachelor in talen. Je wordt specialist in klantgerichte en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans. Je gebruikt je taalvaardigheden in de brede waaier van zowel online als offline bedrijfscommunicatie en in functie van vertaalopdrachten.

meer info →

H

Health Care Management

Je bent een organisatie­talent met grote interesse in de medische sector. Als health­care manager ben je essentieel zowel voor zorgvrager als voor zorgverlener. Je communiceert op een medisch correcte manier, maar met een groot hart en inlevings­vermogen. 

meer info →

Bedrijven zoeken meer dan ooit naar gespecialiseerde profielen om hun management te versterken.

Er is er grote vraag naar mensen die communicatief sterk zijn, initiatief durven nemen, kunnen organiseren en coördineren en bovendien volop willen inzetten op de nieuwste digitale tools. De combinatie van deze skills met de expertise­domeinen uit 1 van onze 3 afstudeer­richtingen geeft je een grote troef in handen.

Interview
eerste werkervaring: 6 maanden Dubai.

Zes afgestudeerde bachelors organisatie & management trokken naar Dubai, waar ze een half jaar hebben gewerkt voor de Wereldexpo. Als eerste werkervaring kan dat tellen.

Lees het interview met
de geselecteerde kandidaten →

Interview
eerste werkervaring: 6 maanden Dubai.

Zes net afgestudeerde bachelors organisatie & management trekken naar Dubai, waar ze een half jaar zullen werken voor de Wereldexpo. Als eerste werkervaring kan dat tellen.

Lees het interview met de geselecteerde kandidaten →

Projecten organiseren op vraag van het werkveld

Welke afstudeer­richting je ook kiest, je leert reële projecten en bedrijfs­events organiseren die eigen zijn aan jouw specifieke afstudeer­richting. Ons lessenpakket is volledig afgestemd op wat het werkveld vraagt. 

Digitale tools creatief inzetten

Software­pakketten aanleren doe je niet in aparte opleidings­onderdelen. Neen, je leert ermee werken in de lessen waar die pakketten van pas komen. Neem bijvoorbeeld de les ‘Communication plan’ (afstudeer­richting Business Translation and Interpreting), 'zakelijk rapporteren' (afstudeer­richting Business & Languages) of 'Communicatie binnen het zorgteam' (afstudeer­richting Health Care Management). Daar ontdek je de nieuwste digitale tools om je tekst volledig op punt te stellen.

Training in taallabo's

HOGENT is één van de weinige hogescholen in Vlaanderen die maximaal inzet op het gebruik van taal­labo's. Zo kunnen we onze studenten onmiddellijk en individueel coachen. Tijdens de lessen van bepaalde communicatie­vakken leer je meteen ook vlot schakelen tussen Nederlands, Frans en Engels.

Hightech vergaderlab

Deze vergader­ruimte voor studenten is uitgerust met opname­apparatuur en een debriefing­ruimte. Deze setting biedt jou de unieke mogelijkheid om je vergader- en onderhandelings­skills in te oefenen. Door de feedback achteraf leer je van je fouten en kan je je reacties en gedrag aanpassen in stressvolle situaties.

Studiereis New York of Dubai

Als student organisatie & management kan je deelnemen aan een buitenlandse studiereis naar New York of Dubai. Je reist dan samen met studenten van de opleidingen bedrijfsmanagement, retailmanagement en toegepaste informatica. Een deel van de activiteiten zijn op maat van de opleiding. Zo brengen de managementopleidingen bijvoorbeeld een bezoek aan Flanders Investment and Trade in New York. Of volgen ze workshops over intercultureel ondernemen aan de Canadian University Dubai.

Internationale uitwisselingen.

We halen alles uit de kast om je internationale ervaring te laten opdoen. Er is voor elk wat wils. Zo kan je stage lopen in het buitenland of een volledig semester in het buitenland studeren. Wij hebben partner­instellingen in Frankrijk, Spanje, Mexico, Italië, Duitsland, Ierland, Finland en Portugal.

Maar we voorzien ook in andere formules zoals een taalbad in Berlijn of Salamanca, immersie­projecten met l'Université de Mons of een bidiplomering met l'Université de Poitiers. Zelfs een studiereis naar New York of Dubai behoort tot de mogelijkheden.

Zoek je het liever wat dichterbij? Dan is een studie of stage met Erasmus Belgica wellicht meer jouw ding.

En wees gerust: HOGENT helpt je met alle paperassen, financiële ondersteuningsmaatregelen en logistieke obstakels.

check nog meer internationale mogelijkheden →

Met open blik op de wereld.

Karen is een pittige jongedame met een open blik op de wereld. Haar studieparcours was geen evidentie, maar ze is één brok energie en een echte doorzetter. Een echte HOGENTenaar dus.

Lees meer

Met open blik op de wereld.

Karen is een pittige jongedame met een open blik op de wereld. Haar studieparcours was geen evidentie, maar ze is één brok energie en een echte doorzetter. Een echte HOGENTenaar dus.

Lees meer

Van bij de start benaderen we je als een young professional.
Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen.

We zorgen ervoor dat je optimaal begeleid wordt, onder meer door je docent die tegelijkertijd je coach is.

Het bootcamp

Jouw allereerste week bij ons start met een bootcamp vol interessante workshops en leuke uitdagingen. In een ongedwongen sfeer leer je je medestudenten en je docenten kennen. Je ontmoet vanaf week 1 ook al contacten uit het werkveld.

Professionele ontwikkeling

Tijdens de opleiding werk je actief en doelbewust aan je personal branding. Je leert probleemoplossend denken en krijgt een assertiviteitstraining om bijvoorbeeld later beter om te kunnen met potentieel moeilijke klanten of patiënten, met lastige sollicitanten of leveranciers. 

Introductiecursus

Vlak voor de start van het academiejaar kan je voor de opleiding organisatie & management een introductie­cursus Frans of Engels volgen. Deze cursus is volledig kosteloos en frist de gewenste leerstof uit het secundair onderwijs op.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject organisatie & management - Health Care Management of Business & Languages
Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma organisatie & management afstudeerrichting Business & Languages of Health Care Management behalen.
Marketing- en communicatiesupport
In het graduaat marketing- en communicatie­support maak je kennis met alle facetten van communicatie en marketing in een onderneming.
Marketing

Marketing is een afstudeer­richting van de bachelor bedrijfs­management. Als marketeer leer je producten, diensten en ideeën succes­vol in de markt zetten, verkopen of verdelen en …