Facebook Pixel Bacheloropleidingen - Hogeschool Gent
Foto Bacheloropleidingen

Bachelors.

B

Bachelors.

A

Agro- en biotechnologie
 

Ben je geboeid door natuur, planten, dieren en voeding en ben je gebeten door wetenschap en technologie? Kies dan voor agro- en biotechnologie op de groene, levendige campus Melle waar iedereen elkaar kent.

meer info →

B

Bedrijfs-
management
 

De opleiding bedrijfsmanagement duurt drie jaar. Je kiest vanaf het eerste jaar je afstudeerrichting. Vanaf de eerste les kan je gaan voor wat je echt boeit en zie je al onmiddellijk de link met het beroepsleven.

meer info →

B

Biomedische laboratorium-
technologie

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Maar heb je een sterke affiniteit met wetenschappen? Dan zal deze zeker goed van pas komen! 

meer info →

C


Chemie

Er bestaat niets boeienders voor jou dan wetenschappen, biologie en chemie. Maar je houdt er ook van om met jouw handen te werken. Kies voor chemie aan HOGENT en specialiseer je in de richting biochemie, chemie of milieutechnologie vanaf het tweede jaar. 

meer info →

D

Digital Design & Development

In een wereld die razendsnel verandert, laat de toekomst zich niet voorspellen. We anticiperen op zaken die volop in ontwikkeling zijn. In de professionele bachelor Digital Design & Development, of kortweg Devine, leiden we studenten op die hun weg vinden in de digitale wereld van morgen.

meer info →

E

Elektro-
mechanica

Elektromechanica is wellicht een van de meest polyvalente technische bacheloropleidingen. Pas na een uitgebreide kennis­making met de sector in het eerste jaar, vragen we jou om in het tweede jaar te kiezen voor auto­matisering, elektromechanica of klimatisering.

meer info →

E

Ergo-
therapie

Ergotherapie is een behandelings- en begeleidingsmethode voor personen die beperkt worden door een fysiek letsel of ziekte, psychosociale problemen, cognitieve tekorten, ontwikkelings- of leerstoornissen of verouderingsprocessen.

meer info →

H

Hout-
technologie

Dit is de breedst georiënteerde opleiding in hout in Vlaanderen.  Voor iedereen die een liefde heeft voor het materiaal hout, maar later meer wil gaan doen met het product hout dan louter met zijn/haar handen  werken. 
 

meer info →

H

Human Resources Management

Gemotiveerde en geëngageerde medewerkers zijn cruciaal voor sterke en goed presterende organisaties. Human Resources Management (HRM) wil het beste uit mensen, teams en organisaties halen én timmeren aan een gezonde en duurzame werkomgeving. 

meer info →

I

Interieur-
vormgeving

Als interieurvormgever is de hele wereld je speelterrein. De gebouwde omgeving in al haar aspecten, meubels en designobjecten, zijn maar een deel van de dingen waarmee je je stempel op de leefwereld van mensen kan drukken.

meer info →

L

Landschaps- en tuinarchitectuur

Als omgaan met planten en tuinen je in de vingers zit, als je wil nadenken over de kwaliteit van het stadsbeeld, als je wil zorgen voor de natuur, voor het milieu en voor waardevolle landschappen dan is de bachelor in de landschaps- en tuinarchitectuur iets voor jou. 

meer info →

L

Logopedie
en audiologie

Deze bacheloropleiding stimuleert de zelfstandigheid van de student, maar biedt ook verschillende manieren van begeleiding aan om student te coachen in zijn/haar studieloopbaan. Het eerste jaar is gemeenschappelijk. Je verkent zowel ...

meer info →

M

Medische 
technologie

De medische innovaties en mogelijkheden van vandaag zijn ongezien. Anderzijds profiteren patiënten veel te weinig van wat we allemaal kunnen. Als medisch technoloog spreek je beide “talen” en maak je onze zorgomgeving en de bijhorende spelregels klaar voor innovatie. 

meer info →

M

Mode-
technologie

De opleiding tot bachelor in de modetechnologie is de hoogste technische opleiding die specifiek op (commerciële) confectie is gericht. Dit is een unieke opleiding die je in Vlaanderen alleen aan HOGENT kan volgen. 

meer info →

O

Onderwijs:
kleuteronderwijs

Ben je bereid je te laten onder­dompelen in hun leefwereld? Ben je ook expressief en creatief, toon je respect voor anderen en werk je graag samen? Twijfel dan niet langer, de opleiding tot leraar kleuteronderwijs is geknipt voor jou.

meer info →

O

Onderwijs:
lager onderwijs

Spreek en schrijf je vlot Nederlands en heb je een algemene culturele en maatschappelijke interesse? Vind je samenwerken essentieel en bovenal ... ben je leergierig? Twijfel dan niet: de opleiding tot leraar lager onderwijs is je op het lijf geschreven.

meer info →

O

Onderwijs: secun­dair onderwijs

Een cruciale en niet altijd zo'n makkelijke leeftijd, maar jij kan ze enthousiasmeren, aan het werk zetten, hun nieuwsgierigheid prikkelen, hun grenzeloze creativiteit, expressie en energie tot uitbarsting laten komen. 

meer info →

O

Organisatie &
management

Ben je een toptalent op het gebied van organiseren en coördineren? Durf je initiatief te nemen? Ben je taalvaardig en werk je planmatig met oog voor detail? Dan is de opleiding organisatie & management (vroeger office management) iets voor jou.

meer info →

O

Ortho-
pedagogie

Als gespecialiseerd opvoeder-begeleider ben je een spilfiguur bij de ondersteuning van kinderen, jongeren en volwassenen die door allerlei beperkingen of omstandig­heden op orthopedagogische en agogische hulpverlening zijn aangewezen.

meer info →

R

Retail-
management

Zet je management­kennis meteen om in de praktijk via werkplek­leren bij verschillende retailers. Van supermarkten tot modeketens, interieur­winkels, elektro en doe-het-zelvers: overal zijn retail­managers nodig met sterke management­vaardigheden.

 meer info →

S

Sociaal
werk

Staat de mens en zijn omgeving bij jou centraal? Kijk je met een open geest de wereld in? Ben je kritisch ingesteld en wil je je actief inzetten voor een betere samenleving? Wil je mensen helpen om beter tot hun recht te laten komen? Dan ben jij het talent dat we zoeken!

meer info →

T

Textiel-
technologie

Wil je graag alles weten over hoe textielmaterialen onderzocht, ontworpen en ontwikkeld worden? En over productie- en veredelingstechnieken zoals spinnen, weven, breien en bedrukken? Kies dan voor deze unieke en innovatieve opleiding. 

meer info →

T

Toegepaste informatica

IT is je passie. Daarom wil je jezelf
steeds updaten. Zodat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwe
ontwikkelingen. Je zet graag je tanden in een complexe IT-opdracht. En dat doe je het liefst op een projectmatige manier.

meer info →

V


Vastgoed

De opleiding vastgoed biedt twee afstudeer­richtingen aan. Elke afstudeer­richting legt haar eigen klem­tonen en leert je specifieke vaardig­heden. Meteen bij de start van je opleiding kies je de afstudeer­richting die jou het meest ligt. 

meer info →

V


Verpleegkunde

De opleiding bestaat voor de helft uit theoretisch en klinisch onderwijs en garandeert dat studenten goed voorbereid worden op hun latere rol van zorgprofessional. Als verpleeg­kundige moet je heel wat in je mars hebben.

meer info →

V


Voedings- en dieetkunde

Je ben een deskundige die instaat voor de voedingszorg van gezonde en van zieke mensen. Je bent een expert als voedingsdeskundige (niet erkend, geen gezondheidszorgberoep) en diëtist (paramedisch beroep). 

meer info →