Facebook Pixel Bachelor in de verpleegkunde - Hogeschool Gent
Foto Bachelor in de verpleegkunde

Verpleegkunde.

V

Verpleegkunde.

De opleiding verpleegkunde kun je als volgt samenvatten: een persoonlijke aanpak, een grote variatie aan werk­vormen en ervarings­gericht praktijk­onderwijs.

Als verpleegkundige moet je heel wat in je mars hebben. Je hebt immers tal van uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden. En elk ervan vereist een brede waaier aan competenties.

Na je opleiding ben je in staat om al die taken en verantwoordelijkheden uit te oefenen. De opleiding bereidt je voor op het vervullen van vijf belangrijke rollen.

Schrijf je meteen in

Zorgprofessional

In acute en complexe zorgsituaties leveren verpleegkundigen een uitstekende patiëntenzorg. Niet alleen op lichamelijk, maar ook op psychologisch en sociaal vlak.

Gezondheidspromotor

Verpleegkundigen hebben een belangrijke maatschappelijke taak door het promoten van gezonde levensgewoonten.

Zorgmanager

Verpleegkundigen zijn echte teamplayers en werken graag samen met professionals uit andere disciplines. Want ze hebben allen hetzelfde doel: het bevorderen van het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Om te kunnen samenwerken met anderen hebben ze management­vaardigheden nodig zoals een team kunnen aansturen.

Evidence based professional

Verpleegkundigen dienen op de hoogte te zijn van de laatste wetenschappelijke bevindingen om deze te kunnen integreren in de zorg.

Manager van (zelf-)ontwikkeling

Het vakgebied verpleegkunde evolueert heel snel. Daarom scholen verpleegkundigen zich continu bij zodat ze kunnen blijven groeien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

De opleiding!

De opleiding verpleegkunde kun je als volgt samenvatten: een persoonlijke aanpak, een grote variatie aan werk­vormen en ervarings­gericht praktijk­onderwijs.

Brochure downloaden

De opleiding!

De opleiding verpleegkunde kun je als volgt samenvatten: een persoonlijke aanpak, een grote variatie aan werk­vormen en ervarings­gericht praktijk­onderwijs.

Brochure downloaden

Ons team van lectoren is een mix van gerespecteerde experten en ambitieuze jonge lesgevers en onderzoekers. Ook de leeromgeving is innovatief. Multimediaal uitgeruste leslokalen, een goed gestoffeerde bib en een uitdagende leeromgeving wachten op jou.

HOGENT garandeert een persoonlijke aanpak met een variatie aan werkvormen en ervaringsgericht praktijkonderwijs. Vergeet de stijl van schoolmeester, want die tijd is bij ons voorgoed voorbij!

De opleiding bestaat voor de helft uit theoretisch en klinisch onderwijs en garandeert dat studenten goed voorbereid worden op hun latere rol van zorgprofessional.

In ons simulatielab leer je in gecontroleerde omstandigheden omgaan met levensechte situaties.

Match ik met deze opleiding?

1

Is er iemand ziek? Dan wil jij hem of haar meteen verzorgen.

2

Je werkt nauwkeurig en bent kritisch ingesteld. Problemen pak je op een creatieve manier aan.

3

Je bent sociaal van aard en communiceert vlot.

4

Je wilt op een wetenschappelijk onderbouwde manier werken met hoofd, handen en hart.

5

Vrienden omschrijven je als een meevoelend persoon met veel gevoel voor verant­woor­delijk­heid.

6

Je wil je engageren voor de zorg van mensen op fysiek, psychisch en sociaal vlak.

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zo voel je meteen aan den lijve wat je als verpleegkundige te wachten staat.

Eerste jaar

Na zes lesweken zet je je eerste stappen op het werkterrein. Alles wat je tijdens de eerste lessen hebt geleerd, kan je meteen toepassen in de praktijk. Die eerste stageperiode duurt zes weken en loopt tot het einde van het eerste semester. Het tweede semester verloopt op dezelfde manier. Eerst zes weken les en dan zes weken stage. Je zal gauw merken dat je kennis van theorie en vaardigheden al aardig is toegenomen. Tijdens de stage zal je die kennis nog verder finetunen.

Tweede jaar

Ook in het tweede jaar loop je twaalf weken stage.

Derde jaar

Het derde jaar bevat een stageperiode van zes weken en een stageperiode van acht weken. Daarbovenop krijg je de mogelijkheid om gedurende acht weken in het buitenland stage te lopen. Ideaal om je kennis te verrijken en je blik te verruimen.

Vierde jaar

Je beseft het misschien nog niet goed, maar in dit jaar komt je beroep als verpleegkundige heel dichtbij. Daarom volg je elk semester een contractstage. Dat betekent dat je vier dagen per week stage doet. De overige weekdag zit je nog even op de schoolbanken voor theoretische lessen.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

HBO5 verpleegkunde

De HBO5 verpleegkunde is een praktijk­gerichte HBO5-opleiding van 3 jaar, verdeeld over 5 modules. In elke module wissel je les af met stage. Die stage omvat de helft van de …

Vervolgtraject verpleegkunde HBO5

Heb je al een graduaats­diploma verpleegkunde (HBO5)? Via een verkort traject van 150 studie­punten kun je een professioneel bachelor­diploma behalen. Wanneer je afstudeert ben je …

Intensieve zorg en spoedgevallenzorg

Het postgraduaat intensieve zorg en spoedgevallen­zorg beoogt een verdere vorming van bachelors in de verpleegkunde tot goed opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen die op de acute diensten …

Endoscopie­verpleegkundige

Het postgraduaat endoscopie­verpleegkundige richt zich tot bachelors en gegradueerden in de verpleegkunde met interesse in de endoscopie van de luchtwegen, pancreas, galwegen en …

Pediatrie en neonatologie
Het postgraduaat pediatrie en neonatologie geeft je toegang tot de erkenning van de bijzondere beroeps­titel (BBT) van verpleegkundige gespecialiseerd in de pediatrie en neonatologie.
Stomatherapie en wondzorg - EduWond

Het postgraduaat stomatherapie en wondzorg wil klinische expertise en wetenschappelijke inzichten open stellen voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele …