Facebook Pixel Flexibel studeren in het hoger onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Flexibel studeren in het hoger onderwijs

Flexibel studeren.

F

Als student verdien je een goede begeleiding en maximale kansen om je opleiding tot een goed einde te brengen. Daarom biedt HOGENT tal van mogelijkheden om je studieloopbaan op een flexibele manier op te bouwen. En daar staan we je graag in bij. 

 
 

S

Studie-
begeleiding

Examenangst, uitstelgedrag of nood aan een goede studiemethode? Wil het studeren toch niet zo vlot lopen? Heeft jouw functiebeperking invloed op je studies? We helpen jou om mogelijke drempels weg te nemen.  

meer info →

S

Studeren met een functiebeperking

HOGENT engageert zich ertoe om voor al haar studenten een optimale onderwijsomgeving te creëren zodat alle studenten gelijke onderwijskansen krijgen.

meer info →

V

Vrijstellingen

Behaalde je al relevante credits in een eerdere opleiding of deed je al nuttige praktijkervaring op? Bekijk hier of je in aanmerking komt voor een vrijstelling in je huidige opleiding.

meer info →

S

Studietraject
op maat

De studietrajectbegeleiders helpen je graag met alle vragen over je studie­loopbaan. Neem dus gerust contact op om het te hebben over je studie­contract, je geïndivi­duali­seerd traject, studie­spreiding, vrij­stellingen, verkorte trajecten, starten in februari, advies over opleidings­onder­delen naar keuze of af­studeer­richtingen, leer­krediet en studie­voort­gangs­bewaking.

meer info →

W

Werken
en studeren

Ben je al aan het werk, maar wil je toch graag verder/opnieuw studeren? Bekijk hier de opties die je daarbij kunnen ondersteunen.

meer info →

T

Toelatings-
onderzoek

Heb je geen diploma secundair onderwijs behaald, maar wil je weten of je toch een opleiding aan de HOGENT kan starten? Via een toelatingsproef gaan we na of je in aanmerking komt voor een verdere studie.

meer info →

V

Van opleiding veranderen

Je bent ingeschreven in een opleiding maar je bent niet zeker of je wel op je plaats zit? Bij HOGENT staan we je hier graag in bij.

meer info →

B

Bijzondere statuten

Studeren combineren met een job, gezin, topsport, ondernemerschap, kunstbeoefening, mandaat of uitzonderlijke individuele en sociale omstandigheden. 

meer info →

P

Psychosociale begeleiding

Worstel je met emotionele en/of relationele problemen en raak je er zelf moeilijk uit? Dan kan je bij de afdeling Zorg langskomen voor een vertrouwelijk gesprek. Tijdens dit verkennend gesprek gaan we na wat je problematiek is en of je bereid bent stappen te ondernemen om er iets aan te doen. 

meer info →

F

Financiering

De afdeling Zorg wil je informatie geven over de verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren. Je wil op kot maar dat is financieel niet haalbaar? Je kan het studiegeld niet in één keer betalen omdat er te veel kosten tegelijkertijd zijn? Je wil een deel van je opleiding in het buitenland volgen maar dat kost te veel? 

meer info →