Facebook Pixel Volg een flexibel studietraject op maat - Hogeschool Gent
Foto Volg een flexibel studietraject op maat

Studietraject op maat.

S

De studietrajectbegeleider van jouw opleiding helpt je graag verder met alle vragen over je studieloopbaan. Contacteer hen dus gerust om het te hebben over je studiecontract, je geïndividualiseerd traject, spreiding van je studies, vrijstellingen, verkorte trajecten, starten in februari, advies over opleidingsonderdelen naar keuze of afstudeerrichtingen, leerkrediet en studievoortgangsbewaking. 

S


Studie-
contracten

Er zijn drie types contracten: een diplomacontract, een creditcontract en een examencontract. De meeste studenten kiezen voor het courante en gekende parcours van het diplomacontract. 

meer info →

G


Geïndivi­duali­seerd traject

Bij het afsluiten van een contract moet je ook je studietraject vastleggen. Daarbij zijn er twee mogelijkheden: het modeltraject of een geïndividualiseerd traject.

meer info →

VVrijstellingen

Behaalde je al relevante credits in een eerdere opleiding of deed je al nuttige praktijkervaring op? Bekijk hier of je in aanmerking komt voor een vrijstelling in je huidige opleiding.

meer info →

V

Verkorte trajecten

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dan kom je misschien in aanmerking voor een verkort traject, waardoor je in een beperkte studietijd een extra diploma kan behalen.

meer info →

S

Starten in februari

In een opleiding instromen in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de examenresultaten tegen? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Ben je op zoek naar meer praktijk? Actie is het codewoord! 
 

meer info →

L


Leerkrediet

Bij het begin van je opleiding hoger onderwijs start je met een leerkredietpakket van 140 studiepunten. Daarmee wordt je studieloopbaan ‘betaald’. Wie slaagt, krijgt de ingezette punten terug, maar je kan ze ook verliezen. 
 

meer info →