Facebook Pixel Ons aanbod voor het secundair onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Ons aanbod voor het secundair onderwijs

Ons aanbod voor het secundair onderwijs.

O

Ons aanbod voor het secundair onderwijs.

Leerlingen secundair onder­wijs kunnen op HOGENT proeven van allerlei initiatieven die hun blik verruimen, hun nieuwsgierigheid prikkelen en hun grenzen verleggen. Duik in ons aanbod voor leerlingen én leerkrachten.

We stellen onze brede waaier aan expertise en faciliteiten graag ook ter beschikking van het onderwijzend en ondersteunend personeel in secundaire scholen. En organiseert jouw school een specifiek initiatief voor laatstejaars en hun ouders in het kader van studieloopbaanbegeleiding? Contacteer ons. Wij dragen graag ons steentje bij.

Blijf op de hoogte.

Ben je leerkracht in het secundair en wil je op de hoogte blijven van ons aanbod voor secundaire scholen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief voor leerkrachten!

inschrijven voor de nieuwsbrief

A


Aanbod voor leerlingen.

Leerlingen secundair onderwijs kunnen op HOGENT proeven van wetenschap en technologie of hun blik verruimen door kennis te maken met onbekende studiegebieden en talenten.

meer info →

A


Aanbod voor leerkrachten.

We stellen onze brede waaier aan expertise en faciliteiten graag ter beschikking aan secundaire scholen. Workshops voor leerlingen of navormingen voor leerkrachten? Bekijk ons aanbod.

meer info →

S


STEM voor leerlingen en leerkrachten.

HOGENT engageert zich samen met tientallen partners om de krachten te bundelen om de interesse en passie voor STEM te stimuleren, de STEM-geletterdheid en -expertise te verhogen en om de STEM-opleidingen en -beroepen aantrekkelijker te maken.

meer info →

I


Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Een goede studiekeuze is de basis van een succesvolle carrière in het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we jou en je ouders graag bij hoe je een goede studiekeuze maakt.

meer info →

V


Vraag je HOGENT-brochures aan voor in de klas of de bib.

Digitaal is koning, leerlingen vinden alle studie-informatie online, in geuren en kleuren en aangevuld met allerhande interactieve tools.

meer info →

H


HOGENT kan ook tot bij jullie komen.

Organiseert jouw secundaire school een specifiek initiatief voor laatstejaars en hun ouders in het kader van studieloopbaanbegeleiding? Contacteer ons. Wij dragen graag ons steentje bij.

meer info →

A


Authentieke info van je oud-leerlingen.

Wie kan beter uitleggen wat een opleiding inhoudt dan de student zelf.

meer info →

R


Rolmodellen inzetten voor studiekeuze-
begeleiding.

HOGENT organiseert groepsgesprekken met rolmodellen (succesvolle ouderejaarsstudenten) op secundaire scholen.

meer info →

B


Begeleiding en jurering.

Al enige tijd maken de geïntegreerde proef of GIP in het BSO, TSO en de Onderzoeks­competenties in het ASO deel uit van de eindtermen van het secundair onderwijs. Hiervoor ben je misschien op zoek naar begeleiding en/of jurering van buiten je school?

meer info →

P


Pedagogische bekwaamheid.

Heb je collega’s in je schoolteam die schitterend werk leveren, maar niet over het nodige educatieve diploma beschikken om hun carrière verder uit te bouwen of hun statuut te verzilveren? Die collega’s kunnen aan HOGENT een pedagogische bekwaamheid binnenhalen, al dan niet via afstandsonderwijs of via werkplekleren.  

meer info →

S


Studiekeuze­platform.

Welkom op het studiekeuzeplatform van HOGENT. Wil je meer weten over een opleiding? Wil je ontdekken welke ondersteuning er allemaal is? Of hoeveel je opleiding zal kosten? Op deze pagina kom je het allemaal te weten!

meer info →

I


Infosessie financiering in het hoger onderwijs

Hoe kan je je opleiding financieren? Je wil op kot maar dat is financieel niet haalbaar? Wil je het studiegeld spreiden om niet alle kosten in één keer te moeten betalen? Tijdens een infosessie geeft de HOGENT-afdeling Zorg uitleg over de verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren.

meer info →