Facebook Pixel educatieve opleidingen - Hogeschool Gent
Foto educatieve opleidingen

Educatieve opleidingen.

E

Educatieve opleidingen.

Leraar worden na
het secundair onderwijs.

Leraar worden vanuit een
andere vooropleiding of loopbaan.

educatief graduaat

 dagonderwijs, avondonderwijs, werkplekleren, leerkracht in opleiding (LIO)

Heb je een diploma secundair onderwijs op zak en minimaal drie jaar nuttige beroepservaring in een bepaald vakgebied? Je koestert de droom om leraar te worden en jouw vakkennis door te geven aan jongeren of volwassenen? Of geef je al praktijkvakken of technische vakken op een school, maar wil je steviger in je schoenen staan? Dan is deze lerarenopleiding beslist iets voor jou.

meer info →

De weg kwijt? Bekijk dan eerst dit filmpje.

verkort traject kleuteronderwijs

 dagonderwijs, afstandsonderwijs, werkplekleren

Heb je al een diploma behaald in het hoger onderwijs en ontdek je nu pas dat je echte passie bij kleuters ligt? Je vindt dat elk kind recht heeft op een goede start en het is in hun leefwereld dat jij het verschil wil maken? Dan is deze verkorte opleiding tot leraar kleuteronderwijs geknipt voor jou.

meer info →

verkort traject lager onderwijs

 dagonderwijs, afstandsonderwijs, werkplekleren

Heb je al een diploma behaald in het hoger onderwijs en is de ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 12 jaar je mateloos beginnen te fascineren? Geef de wereld het beste van jezelf en start deze verkorte opleiding.

meer info →

verkort traject secundair onderwijs,
twee onderwijsvakken

 dagonderwijs

HOGENT heeft een traject op maat van studenten die al een educatief graduaat of een specifieke lerarenopleiding hebben behaald, maar nog geen bachelordiploma. In twee jaar kan je bij ons leerkracht secundair onderwijs worden in twee onderwijsvakken.

meer info →

verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs

 dagonderwijs, avondonderwijs, afstandsonderwijs, werkplekleren, leerkracht in opleiding (LIO)

Heb je een bachelor­diploma, misschien ook beroeps­ervaring en ben je gepas­sio­neerd door je vak? Dan kan je een verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs volgen. Of geef je al les? Maar mis je de nodige achtergrond of heb je niet het nodige educatieve diploma om jouw carrière verder uit te bouwen? 

meer info →

extra onderwijsbevoegdheid

 dagonderwijs

Ben je leraar in het kleuteronderwijs of lager onderwijs en overweeg je een carrièreswitch naar het secundair onderwijs? Ben je al bevoegd om les te geven, maar wil je onderlegd zijn in een vak of in een extra vak dan datgene waarin je al expert bent? Of wil je je bijscholen of specialiseren in een domein? En het volledige schoolteam ondersteunen vanuit jouw expertise? Start dan deze opleiding van 42 studiepunten.

meer info →

lichamelijke opvoeding en/of bewegingsrecreatie

 dagonderwijs, afstandsonderwijs, werkplekleren

Heb je al een educatief diploma en wil je nu ook lichamelijke opvoeding of bewegingsrecreatie kunnen geven? Dan kan dit via een verkort traject. Voor topsporters en werkstudenten hebben we een uniek traject op maat via afstandsleren.

meer info →
afstandsonderwijs →
verkort traject →

 

postgraduaat niet-confessionele zedenleer voor het lager onderwijs

 dagonderwijs

Deze voortgezette opleiding richt zich tot vrijzinnigen met minimaal een professionele bachelor en een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid die willen functioneren als bijzonder leermeester niet-confessionele zedenleer in het lager onderwijs.

meer info →

educatieve master in de kunsten

 dagonderwijs, werkplekleren, leerkracht in opleiding (LIO)

Je wil een belangrijke schakel zijn in de verdere ontwikkeling van het kunstonderwijs en van het podiumlandschap in Vlaanderen? Dan is de educatieve master zeker iets voor jou.

meer info →