Facebook Pixel Opleidingen - Hogeschool Gent
Foto bachelors

Onze opleidingen.

O
Weet je nog niet goed waar te beginnen? Neem dan eens een kijkje op onze opleidingszoeker, waar je kan filteren op interesse, vorm of studiegebied.

B


Bachelors

Je hebt je bachelordiploma op zak na een opleiding van 180 studiepunten. Dat komt overeen met drie jaar voltijds studeren. Een ‘studiepunt’ is een eenheid die overeenstemt met minimaal 25 en maximaal 30 uren onderwijs- en evaluatieactiviteiten. 

meer info →

G


Graduaten

Een graduaatsopleiding bevindt zich tussen het secundair onderwijs en een bachelor. Het zijn opleidingen voor echte doeners, alle graduaatsopleidingen bestaan minimaal uit één derde werkplekleren. 

meer info →

B

Bachelor na bachelor

Een banaba is een opleiding van zestig studiepunten. Het is in feite een voortgezette, gespecialiseerde (verbredende of verdiepende) opleiding. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten. De opleiding leidt tot een diploma.   

meer info →

A

Academische bachelors en masters

Een academische bachelor en master aan de School of Arts (KASK en Conservatorium) heeft een sterke wetenschappelijke component. Hoewel een academische bachelor een volwaardig einddiploma is, kies je voor deze opleiding met de bedoeling je masterdiploma te halen. 

meer info →

M

Master
na master

Een manama is een specialisatieopleiding (verbredend of verdiepend) voor mensen die al een masterdiploma hebben. Ze omvat minimaal 60 studiepunten en je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten.

meer info →

P

Post-
graduaten

Een postgraduaat is een opleiding ingericht door hogescholen en universiteiten van minstens 20 studiepunten. Deze opleiding volgt op een bachelor- of masteropleiding en geeft recht op een postgraduaatgetuigschrift.

meer info →

L

Leraren-
opleidingen

Voel jij het kriebelen om jonge mensen te enthousiasmeren over je vak? Word dan leerkracht! HOGENT heeft een ruim aanbod opleidingen en vervolgopleidingen waarmee je kan gaan lesgeven in het kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair onderwijs of volwassenenonderwijs. 

meer info →

A

Afstands- onderwijs

Met afstandsonderwijs studeer je op jouw tempo, waar en wanneer het past. Het studiemateriaal is aangepast voor afstandsleren. En je krijgt de nodige begeleiding vanop afstand. Uiteraard behaal je dezelfde competenties en hetzelfde diploma als in de dagopleiding.

meer info →

V

Verkorte
trajecten

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Bekijk dan onze vaak voorkomende verkorte trajecten.

meer info →

L

Levenslang ontwikkelen met Yonk

Bijscholen, actualiseren en specialiseren is een must de dag van vandaag. Daarom bieden we met Yonk gespecialiseerde vervolgopleidingen aan. 

meer info →

M

Micro
degrees

Een micro degree is een deeltraject van een volledig opleiding. Het stelt je in staat om je vanuit je initiële bachelor- of masteropleiding te specialiseren in een bepaalde niche. Met deze specialisatietrajecten verwerf je een brede kennis rond specifieke topics.

meer info →