Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Begrijpen en voorkomen van drukletsels en doorligwonden.

HOGENT­onderzoekers met een achtergrond in verpleegkunde specialiseerden zich in deze drukletsels en doorlig­wonden. Ze vertalen deze info naar klare en begrijpelijke taal voor jou en benaderen dit heel concreet. Zo leer jij deze letsels sneller herkennen en kan je de juiste zorg en verzorging inschakelen van bij de start.

29 november 2021 (17.30 - 19 uur)
online
Youth Ideathon. What's your 2040?

Waag je kans en zoek mee naar creatieve en innovatieve ideeën voor het toekomstige voedselsysteem van jouw dromen! Hoe ziet ons globale voedselsysteem er in 2040 uit? Welk productiemodel kan de groeiende wereldbevolking voeden zonder milieugrenzen te overschrijden? En hoe realiseren we een duurzame voedselconsumptie?

donderdag 9 december (18 uur)
Campus Schoonmeersen
Mentorenopleiding voor verpleegkundigen

GEANNULEERD - Als stagementor in de zorgsector wil je ongetwijfeld het leerproces van jouw student optimaal begeleiden. In de mentoren­opleiding van HOGENT reiken experten je handvaten aan om een doelgericht plan op te stellen voor elke student en om hun vorderingen vlot te kunnen opvolgen.

GEANNULEERD
Communicatie en teamgericht werken voor laboratoriumtechnologen

In deze vorming leer je over Transactionele Analyse, een communicatie- en persoonlijkheids­model waarmee we actief aan de slag gaan om je persoonlijk functioneren in een team een boost te geven.

17 december (9 - 16.30 uur)
Campus Mercator
Coachingscafé 3: Perfectionisme: een gave of vergiftigd geschenk?

Een reeks rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld. Telkens zeer laagdrempelig en voor een voordelige prijs. Vijf sessies, vijf thema's, telkens op donderdagavond.

13 januari 2022 (19.15 - 21 uur)
Campus Bijloke
Navorming oplossingsgericht coachen

Deze vorm van coaching leert je oog hebben voor sterktes in plaats van tekortkomingen en naar de toekomst kijken in plaats van te graven in verleden. Door jezelf een nieuwe denk- en zienswijze aan te meten, ontwikkel je nieuwe invalshoeken en verander je je begeleidingsstijl. Waar je vroeger dacht vast te zitten, dienen zich weer nieuwe kansen aan. Zo creëer je tal van mogelijkheden voor jezelf, je medewerkers, cliënten of leerlingen.

13 januari
Campus Schoonmeersen
Navorming particuliere fondsenwerving

In deze vorming krijg je alle nodige kennis om een eerste fondsen­wervings­plan op te stellen. Via theorie, kennis­deling en praktische voorbeelden op maat van startende fondsen­wervende organisaties vergaar je alle nodige kennis en keer je met een eerste fondsen­wervings­plan én deelnemersattest huiswaarts.

18 januari (12 - 16.30 uur)
Campus Schoonmeersen
Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.
 

19 januari
online
SID-in Oost-Vlaanderen

Tijdens de SID-inbeurzen kan je het volledige aanbod van opleidingen in Vlaanderen verkennen en kan je bij elke instelling terecht met je vragen.  
 

27 - 29 januari
Flanders Expo (Maaltekouter 1, 9051 Gent)
Navorming mantelzorgcoaches

Deze meerdaagse en praktijkgerichte navorming tot mantelzorgcoach biedt een theoretische basis en praktische handvaten voor het begeleiden en ondersteunen van mantelzorgers. Je maakt kennis met verschillende denkkaders waaronder de oplossingsgerichte visie en het systeemgericht werken.
 

15 februari
Campus Vesalius