Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholingen, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Mentorenopleiding voor verpleegkundigen

Als stagementor in de zorgsector wil je ongetwijfeld het leerproces van jouw student optimaal begeleiden. In de mentoren­opleiding van HOGENT reiken experten je handvaten aan om een doelgericht plan op te stellen voor elke student en om hun vorderingen vlot te kunnen opvolgen.

22 februari, 21 maart, 3 mei, 16 mei
Gent
Lezing: Bestuur, Politiek en Politiserend Sociaal Werk? Denken over politiek en democratisering.

Vandaag zijn er nog altijd verschillende politieke partijen die in de aanloop naar verkiezingen polemische uitspraken lanceren. Vaak reiken die niet verder dan de veroordeling van de laksheid van de andere partij(en) en de belofte van een eigen kordate aanpak. Inhoudelijk zien we weinig meer dan accentverschuivingen op de balans van collectieve en individuele verantwoordelijkheid. We zouden dus leven in postpolitieke tijden, waar geen fundamentele ideologische verschillen meer ...

22 februari 2024 (16u - 18.30 uur)
Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen – Campus Dunant – UGent
CSY, crime scene onderzoek via Y-DNA

HOGENT en EhB slaan de handen in elkaar en organiseren vier avondsessies die inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de biomedische wereld. Na deze sessies kan je aansluiten voor de netwerkactiviteit met een drankje en een broodje om zo bij te praten met je collega's uit de sector. Tijdens de avondsessie in februari kom je meer te weten over het Y-chromosoom als het laatste redmiddel bij cold cases.

22 februari 2024 (18.30 - 21 uur)
Brussel, Campus Bloemenhof van EhB
Politisering in het sociaal werk

Deze 7-daagse postacademische vorming wil bijdragen aan de politieke opdracht van sociaal werk. Het doel is om samen met de diverse groep deelnemers een relevante bijdrage te leveren aan zowel de reflectie over als de praktijkontwikkeling van politisering als krachtlijn voor sterk sociaal werk in de toekomst. Iedereen die werkt in zorg, welzijn, jeugdwerk, jeugdzorg, of sociaal cultureel werk kan deze vorming starten. 

7 dagen voorjaar 2024 (9- 17 uur)
UGENT Studieruimte kenniscentrum Dunant 2 - GENT
Fiscale topics: managementvennootschap

Op zoek naar waardevolle informatie rond verschillende fiscale topics? In deze reeks van 3 seminaries komen volgende onderwerpen aan bod: managementvennootschap, fiscale visitatie en patrimoniumvennootschap. 

26 februari 2024, 6 maart 2024, 2 mei 2024 (18 - 21 uur)
Campus Schoonmeersen B - Gent of online
Navorming radioprotectie

Verpleegkundigen die met ioniserende stralen werken dienen te slagen voor een navorming radioprotectie. Tijdens dit bijscholingstraject leer je meer over het veilig gebruik, de basisprincipes van RX en CT en hoe je daarbij voldoet aan de stralingswet- en regelgeving. Geïnformeerd over de mogelijke risico’s waaraan je wordt blootgesteld en met de nodige kennis op zak over de maatregelen die je moet nemen, kan je na het behalen van je attest veilig aan de slag.

maart-april
Fiscale topics: fiscale visitatie

Op zoek naar waardevolle informatie rond verschillende fiscale topics? In deze reeks van 3 seminaries komen volgende onderwerpen aan bod: managementvennootschap, fiscale visitatie en patrimoniumvennootschap. 

26 februari 2024, 6 maart 2024, 2 mei 2024 (18 - 21 uur)
Campus Schoonmeersen B - Gent of online
In DiaLoOg - Hoe bereiden we toekomstige leraren voor op diversiteit in de klas?

De lerarenopleiding van HOGENT gaat in dialoog met verschillende sprekers over de vraag: “Hoe bereiden we toekomstige leraren voor op diversiteit in de klas?” Iedereen met interesse in
het thema en een hart voor onderwijs is welkom!

woe 6 maart 2024 (19 - 21 uur)
Campus Ledeganck - GENT
Opfriscursussen fiscaliteit: vermogensplanning

Wil je je kennis van personenbelasting, vermogensplanning, procedures en/of internationale fiscaliteit opfrissen en de belangrijkste fiscale beginselen en principes nog eens doornemen? Dan bieden wij de perfecte oplossing in de vorm van meerdaagse opfriscursussen.

februari - mei 2024 (15:00 - 18:00 u)
Campus Aalst en Campus Schoonmeersen
Teatime@bib: biodiversiteit

Teatime@bib, dat zijn interessante thema­lezingen in je lokale HOGENT-bib. De eerste editie van 2024 gaat over biodiversiteit.

7 maart 2024 (16 tot 18 uur)
Campus Schoonmeersen - Gent