Foto Agenda

Agenda.

A

Expo Altergrain
Altergrain is een onderzoeksproject waarin werd nagegaan of oude granen opnieuw in Vlaanderen geïntroduceerd kunnen worden, om de diversiteit in landbouw en voeding te stimuleren. In het …
Vanaf 10 december (8 - 17.30 uur)
Campus Ledeganck
Navorming particuliere fondsenwerving

In deze vorming krijgt u alle nodige kennis om een eerste fondsenwervingsplan op te stellen. Via theorie, kennisdeling en praktische voorbeelden op maat van startende fondsenwervende organisaties zal u alle nodige kennis vergaren en met een eerste fondsenwervingsplan én deelnemersattest huiswaarts keren. 

21 januari (12 - 16 uur)
Campus Schoonmeersen
SID-in West-Vlaanderen

Tijdens de infomomenten kan je op onze thuisbasis terecht met al je vragen. Maar we spelen ook op verplaatsing. Tijdens een SID-in-beurs kan je in jouw provincie komen snuisteren.

Celkweek toegepast: goede praktijkvoorbeelden

Je krijgt onder de knie hoe je op een praktische manier de strikt steriele omstandigheden verkrijgt die nodig zijn om eigen celculturen aan te leggen. Je leert verdunningen van celkweken maken en je gaat naar huis met kennis en expertise om in je eigen L2-lab cellen te kweken.

23 januari (9 tot 18 uur)
Campus Vesalius
Eerste hulp bij studiekeuze

Bij HOGENT begrijpen we dat kiezen niet gemakkelijk is. Nochtans is het zélf maken van een goede studiekeuze de eerste stap naar succes in het hoger onderwijs.

Wil jij ook een extra duwtje in de rug? Loopt het academiejaar niet volledig zoals je dacht en twijfel je aan je studiekeuze? Of overweeg je om voor een andere opleiding te kiezen? HOGENT wil je graag kennis laten maken met tools die jou helpen bij die keuze.

28 januari (18 tot 20.30 uur)
Campus Schoonmeersen
Leerlabo 'Inclusie' 2.0 - Samen onderweg

Op vraag van het werkveld richt HOGENT opnieuw het leerlabo 'Inclusie' in, een intensief veranderingstraject waarbij we samen aan de slag gaan, de praktijken binnen de organisatie bekijken en doen bewegen.

28 januari 2020 - 17 november 2020 (12.30 - 16.30 uur)
SID-in Oost-Vlaanderen

Tijdens de infomomenten kan je op onze thuisbasis terecht met al je vragen. Maar we spelen ook op verplaatsing. Tijdens een SID-in-beurs kan je in jouw provincie komen snuisteren.

30 januari - 1 februari
Maaltekouter 1, Gent
Groepswerk met je leerlingen vormgeven en effectief begeleiden

Groepswerk loopt niet altijd fijn. Hoe komt dat? En kun je als leerkracht het verschil maken? We gebruiken een model gebaseerd op Transactionele Analyse (TA). De concepten van TA bieden een eenvoudig en tegelijk heel rijk kader om te kijken naar samenwerking en het opnemen van verantwoordelijkheid. Interactief zoeken we aan de hand van jouw klassituatie hoe we concreet vorm kunnen geven aan jouw groepswerk.

30 januari 2020 (9 tot 16.30 uur)
Campus Schoonmeersen (sporthal), Gent
De revival van hennep als low-impact textielvezel

Slotevent van het PWO-project Eigen kweek en het TETRA-project Hemp4All. Kick-off Cannabisness.

31 januari 2020 (9.30 uur)
Campus Melle
Infosessie educatief graduaat

Heb je een diploma secundair onderwijs op zak en minimaal drie jaar nuttige beroepservaring in een bepaald vakgebied? Wil je leraar worden en jouw vakkennis doorgeven aan jongeren of volwassenen? Of geef je al praktijkvakken of technische vakken op een school, maar wil je steviger in je schoenen staan? Kom vrijblijvend eens luisteren naar jouw opties om het diploma van praktijkleraar aan HOGENT te behalen.

1 februari (10 - 11 uur)
Campus Schoonmeersen