Foto Agenda

Agenda.

A

Energiedeskundige Type A - verplichte permanente vorming

De aanwezigheden van de houders van een certificaat worden doorgegeven aan de energieprestatiedatabank van het VEA.

8 november en 9 december (13 - 19 uur)
Campus Schoonmeersen
Op feiten gebaseerde besluitvorming: inzichten in Fact-Based Decision Making

In tijden waarin fake news hoogtij viert, is gefundeerde besluitvorming moeilijker en tegelijk noodzakelijker dan ooit. Die tendens zal in de toekomst alleen toenemen. Willen we onzekerheid vermijden, dan moeten we prioriteiten stellen en de koers van de feiten kiezen. 

Om inzichten te krijgen over de status en maturiteit van Fact-Based Decision Making werd een maturiteitsmodel ontwikkeld dat toelaat te komen tot een routeplan naar maturiteit in besluitvorming. Graag nodigt HOGENT je uit op het afsluitend event waar het grootschalig onderzoek bij 550 ondernemingen zal worden gepresenteerd.

20 november 2019 (18 tot 21 uur)
Stadscampus Aalst
Teatime@bib

Teatime@bib, dat zijn interessante themalezingen in je lokale HOGENT-bib. Het centrale thema dit jaar is vermaatschappelijking van zorg, welzijn en onderwijs. Kan je er niet bij zijn? Geen paniek, op deze pagina kan je binnenkort alles herbekijken alsof je er zelf bij was.
 

21 november (16 uur)
Campus Vesalius - bib
Navorming oplossingsgericht coachen

Deze vorm van coaching leert je oog hebben voor sterktes in plaats van tekortkomingen en naar de toekomst kijken in plaats van te graven in verleden. Door jezelf een nieuwe denk- en zienswijze aan te meten, ontwikkel je nieuwe invalshoeken en verander je je begeleidingsstijl. Waar je vroeger dacht vast te zitten, dienen zich weer nieuwe kansen aan. Zo creëer je tal van mogelijkheden voor jezelf, je medewerkers, cliënten of leerlingen.

Lezing - Voedselverlies: het probleem in kaart gebracht

HOGENT en Erasmushogeschool Brussel bundelen de krachten voor een reeks lezingen rond misvattingen over voeding. Elke lezing heeft een ander thema. 

26 november 2019 (19.00 - 21.00 uur)
Campus Schoonmeersen, Gent
How to bridge the financial gap: Slimme KPI's: van strategie naar bruikbare data en forecasts

Navormingsreeks voor boekhouders en hoofdboekhouders van bedrijven in samenwerking met Conessence. 

Bewindvoering in de praktijk anno 2019

HOGENT organiseert in samenwerking met de Vredegerechten Oost-Vlaanderen een studienamiddag rond het thema bewindvoering. De wetgeving inzake bewindvoering die sinds 2014 in één beschermingsstatuut voorzag, onderging sindsdien nog talrijke wijzigingen. De laatste wijziging dateert intussen van eind 2018. Deze studiedag biedt een verhelderend en praktisch overzicht van het thema bewindvoering en de van kracht zijnde wetgeving.

29 november 2019 (13.30 - 16.50 uur)
Campus Schoonmeersen
Eerste hulp bij studiekeuze

Bij HOGENT begrijpen we dat kiezen niet gemakkelijk is. Nochtans is het de eerste stap naar succes in het hoger onderwijs. Wil jij ook een extra duwtje in de rug? Twijfel je aan je studiekeuze? Of overweeg je een andere opleiding? HOGENT wil je graag kennis laten maken met tools die jou helpen bij die keuze.

Lezing - Duurzame voedselproductie en voedselzekerheid: de onvolmaakte waarheid

HOGENT en Erasmushogeschool Brussel bundelen de krachten voor een reeks lezingen rond misvattingen over voeding. Elke lezing heeft een ander thema. 

10 december 2019 (19.00 - 21.00 uur)
Campus Bloemenhof, Erasmushogeschool Brussel
Infosessies educatief graduaat

Je vakkennis doorgeven aan de volgende generatie? 
Start in februari jouw opleiding tot praktijkleraar aan HOGENT.

 

11 december (18.30 - 19.30 uur)
Campus Schoonmeersen