Facebook Pixel duaal leren - Hogeschool Gent
Foto duaal leren

Duaal leren.

D

Duaal leren.

Bij duaal leren verwerf je kennis en vaardigheden al op de werkvloer. Het is een win-win voor bedrijven en studenten. Voor de deelnemende bedrijven is het een kans om hun expertise te delen met jonge talenten. En voor studenten om al tijdens de studie veel praktijkervaring op te doen.
Is een sterke link tussen theorie en praktijkervaring voor jou een prioriteit? Dan is duaal leren zeker iets voor jou.

 

B

Biomedische laboratorium-
technologie

In het eerste semester van het derde jaar kan je een duaal leertraject volgen. Ter vervanging van een aantal practica op school, volg je een leertraject in een bedrijf, waar je dan vervolgens ook stage loopt in het tweede semester.

meer info →

C


Chemie
 

De opleiding chemie, afstudeerrichtingen chemie en biochemie, biedt het derde jaar aan in duaal leren. Je zal als laatstejaarsstudent dus kunnen kiezen tussen het duaal traject en het reguliere traject.

meer info →

E

Elektro-
mechanica
 

Alle afstudeerrichtingen van de opleiding elektromechanica bieden in het derde jaar een traject aan in duaal leren. Afhankelijk van de richting die je kiest, is dit mogelijk voor twee of vier opleidingsonderdelen.

meer info →

R

Retail-
management
 

De volledige opleiding wordt aangeboden in de vorm van duaal leren. Vanaf het eerste jaar ga je al aan de slag op de werkvloer. Elk jaar werk je bij een ander bedrijf. Maar je werkt wel het hele jaar lang bij hetzelfde bedrijf.

meer info →

T

Textiel-
technologie
 

In het derde jaar wordt het opleidingsonderdeel tapijttechnologie aangeboden in de vorm van duaal leren.

meer info →