Facebook Pixel AgroFoodNature - Hogeschool Gent
Foto AgroFoodNature

AgroFoodNature.

A

AgroFoodNature.

AgroFoodNature handelt op het snijpunt tussen land- en tuinbouw, voeding en natuur. 

Volgende uitgangspunten staan centraal in ons onderzoek en onze dienstverlening:

 • Een duurzame plantaardige en dierlijke productie door de ontwikkeling van circulaire en biogebaseerde praktijken, klimaatresistente en veerkrachtige agro-ecosystemen en geïntegreerde gewasbeschermingssystemen.
 • Een duurzame voedselverwerking tot een voldoende en divers aanbod aan voedzame producten in combinatie met een voedselconsumptie gericht op gezonde diëten en het beperken van voedselverspilling.
 • Herstel van biodiversiteit door innovatieve maatregelen voor natuurherstel, natuurinclusieve landbouw en landbouwinclusieve natuur. 

Advies en dienstverlening.

L


Land- en
tuinbouw

Er is uitgebreide expertise rond plantaardige productie, valorisatie van voedergewassen, natuurlijke plaagbeheersing en functionele agrobiodiversiteit aanwezig binnen ons onderzoekscentrum. 

Meer info →

  V


  Voeding


  We kunnen bedrijven en start-ups ondersteunen, adviseren of opleiden over verschillende thema's gelinkt aan de productie van voedingsmiddelen. Ook samenwerking met studenten is mogelijk. 

  Meer info →

   

   M


   Multifunctioneel groenbeheer

   We bezitten een uitgebreide expertise rond natuurlijke plaagbeheersing en (functionele) biodiversiteit. We bieden advies bij herstel en beheer van natuurlijke graslanden en bermen, straatbomenbeheer, groeninventarisatie en natuurbeheer. Aan zorginstellingen bieden we advies op maat voor de aanleg van inspirerende en biodiverse tuinen. 

   Meer info →

    B


    Brouwerij
    en fermentatie

    We bieden ondersteuning bij procesoptimalisatie en fermentatie-gerelateerde analyses aan de Belgische brouwerijsector, gaande van kleine en grote brouwerijen, mouterijen tot de toeleveranciers. Daarnaast bieden we ook opleidingen aan brouwerijpersoneel aan. 

    Meer info →

     Contact.

     Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met afn@hogent.be

     Maak kennis met
     onze expertise.

     Het onderzoekscentrum AgroFoodNature is samengesteld uit experts binnen de domeinen land- en tuinbouw, voeding en natuur. 

     Onze lopende onderzoek-
     projecten.

     Onze netwerken.

     Volg AgroFoodNature
     op LinkedIn.