Facebook Pixel FTILab+ - Hogeschool Gent
Foto FTILab+

FTILab+.

F

FTILab+.

FTILab+ wil de transformatie naar circulaire, biobased en gedigitaliseerde bedrijven, stimuleren. We adviseren start-ups, ontwerpers en bedrijven over financieringsmogelijkheden en stellen de infrastructuur van onze Manufacturing Demonstration Facility ter beschikking.

In samenwerking met onze stakeholders werken we aan veerkrachtige, inclusieve en innovatieve bedrijven die het gebruik van lokale bronnen maximaliseren, geavanceerde productietechnieken exploiteren, investeren in digitale transformatie en sectoroverschrijdende samenwerkingen en strategische clusters aangaan.

Onze belangrijkste onderzoeksgebieden zijn:

  • Biobased materialen van EU-origine (circulaire economie en hulpbonnenefficiëntie)
  • Comfort in sport, bescherming, gezondheid en interieur door slimme materialen en producten
  • Gedigitaliseerde productontwikkeling, fabricage en waardeketens

 

Onze experten

Het onderzoekscentrum FTILab+ is samengesteld uit experts binnen de domeinen textiel, textiel- en modetechnologie, duurzame materialen en kwaliteitscontrole

Maak kennis met de experten

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op via fti@hogent.be.

Wil je met een of meerdere van onze experten een gratis adviesgesprek? Dankzij Blikopener van de Vlaamse overheid is dat mogelijk. Neem gerust contact op met de expert van je keuze of mail naar fti@hogent.be

"Het FTILab+ is een strategisch kruispunt waar onderzoekers, experts uit de industrie, ontwerpers, studenten, consumenten, ... samenkomen om van elkaar te leren en partnerschappen op te bouwen."

"Het FTILab+ is een strategisch kruispunt waar onderzoekers, experts uit de industrie, ontwerpers, studenten, consumenten … samenkomen om van elkaar te leren en partnerschappen op te bouwen."

Onze
projecten.

 

'De duurzaamheidstrein komt stilaan op gang.'

Alexandra De Raeve, coördinator