Facebook Pixel Health and Water Technology - Hogeschool Gent
Foto Health and Water Technology

Health and Water Technology.

H

Health and Water Technology.

Health and Water Technology is een onderzoekscentrum met expertise in biochemische technologie.

Volgende uitgangspunten staan centraal in ons onderzoek en onze dienstverlening:

  • Een goede gezondheid en welzijn voor iedereen (SDG3) door de ontwikkeling van biomedische en biotechnische analyses in het domein van medische labdiagnostiek en de ontwikkeling van alternatieve of complementaire behandelingen van resistente micro-organismen.

  • Beschikbaarheid van water en duurzaam water­management voor allen (SDG6) door in te zetten op monitoring van waterkwaliteit en optimalisatie van afvalwater­zuiveringen met bijzondere aandacht voor hergebruik en valorisatie van afvalwater.

 

Onze experten

Het onderzoekscentrum Health and Water Technologie is samengesteld uit experten binnen de domeinen chemie, biochemie, milieu­technologie, verpleegkunde en biomedische laboratorium­chemie.

Maak kennis met de experten

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op via hwt@hogent.be.

Wil je met een of meerdere van onze experten een gratis adviesgesprek? Dankzij Blikopener van de Vlaamse overheid is dat mogelijk. Neem gerust contact op met de expert van je keuze of mail naar hwt@hogent.be.

 

 

Onze projecten.

 

Biologische waterzuivering
Surf hier naar de projecten
Lab infrastructuur en technologie
Surf hier naar de projecten

 

Advies en dienstverlening.

G


Gezondheid

Zorginstellingen, laboratoria en bedrijven kunnen bij ons terecht voor advies en workshops in het kader van biomedische analyses, handhygiëne, wondzorg, communicatie en teamgericht werken.

Meer info →

 

W


Water

Er is uitgebreide expertise rond proces­optimalisatie van afvalwater­zuivering, milieu-analyses en snelle eco­toxicologische karakterisering en biomonitoring van waters aanwezig binnen ons onderzoekscentrum. Voor advies op maat kan je bij ons terecht.

Meer info →

L


Laboratorium                           

We geven advies en workshops in verband met GLP, kwaliteitszorg, bioveiligheid, bio-informatica, moleculaire technieken, celkweek en methode­validatie. Daarnaast is er uitgebreide expertise aanwezig binnen ons onderzoekscentrum rond het gebruik en ontwikkelen van verschillende snelle en gevoelige moleculaire diagnostische medische testen. Tevens bieden wij een opleiding aan over communicatie en teamgericht werken in het labo.

Meer info →

 

 

 

Netwerken en partners.

 

"Onderzoek is een leerproces, ook voor ervaren onderzoekers."

Els Van Mechelen, coördinator

Volg Health and Water Technology
op LinkedIn.