Facebook Pixel Een opleiding starten in februari? Het kan! - Hogeschool Gent
Foto Een opleiding starten in februari? Het kan!

Starten in februari? Het kan!

S

Starten in februari? Het kan!

In een opleiding instromen in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de examen­resultaten tegen? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Ben je op zoek naar meer praktijk? Actie is het codewoord! Voorkom dat je je 60 studiepunten kwijtspeelt.

Start je opleiding in februari

Het leven is te kort om te wachten tot het volgende academie­jaar om aan een opleiding te beginnen. Stroom daarom in februari in een opleiding in. Zo hoef je geen volledig academiejaar overboord te gooien. In bepaalde gevallen kan je ook je leerkrediet nog deels recupereren.

Voor bijna alle opleidingen van HOGENT is het mogelijk om in te stromen in het tweede semester. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden.

Hoe pak ik het aan?

Een gesprek met de studietraject­begeleider is een must. Die zal je exact kunnen vertellen wat je mogelijkheden zijn.

Uitzondering: de dagopleiding programmeren of systeem- en netwerkbeheer in Gent. Hiervoor kan je rechtstreeks inschrijven.

 

Afspraak maken

Maak via deze link een afspraak met de studietraject­begeleider van je toekomstige nieuwe opleiding.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 maart voor graduaten en tot 15 maart voor bachelor­opleidingen. Maar schrijf bij voorkeur in voor de start van het tweede semester, begin februari. De lessen van het tweede semester gaan van start op 14 februari. Hoe langer je wacht om in te schrijven, hoe groter de kans dat je niet alle opleidings­onderdelen kan opnemen.

Wie binnen de Associatie Universiteit Gent heroriënteert, doet dit het best voor 1 maart. Daarna moet opnieuw het vaste inschrijvings­bedrag worden betaald.

Heb je de knoop al doorgehakt en wil je inschrijven aan HOGENT? Volg dan de stappen op onze inschrijvingspagina.

Kan je nog vrijstellingen krijgen?

Je hoeft in veel gevallen niet van nul te herbeginnen. Volg je een academische opleiding binnen hetzelfde vakgebied of een opleiding die aanleunt bij je nieuwe opleiding en heb je voor enkele opleidings­onderdelen toch een credit behaald? Dan kan je misschien vrijstellingen krijgen.

Meer info

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Van opleiding veranderen
Wil je graag van opleiding veranderen? Het is belangrijk om de juiste studiekeuze te maken en je daarbij eventueel te laten begeleiden. Het is geen ramp als je dan toch een verkeerde keuze hebt …
Heroriƫnteren, uitschrijven of stopzetten
Terug te betalen studiegeld bij uitschrijving, stopzetting of wijziging van je opleiding. Neem voor meer info contact op met het studentensecretariaat van jouw faculteit.
Flexibel studeren
Als student verdien je een goede begeleiding en maximale kansen om je opleiding tot een goed einde te brengen. Daarom biedt HOGENT tal van mogelijkheden om je studieloopbaan op een flexibele manier …
Studie(keuze)advies
Weet je echt niet welke studie bij je past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je van opleiding veranderen of wil je nog iets bijstuderen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen …
Studiebegeleiding
Ervaar je problemen met studeren? Laat je dan begeleiden door een van onze studiebegeleiders. Je kan zowel in groep als individueel begeleid worden. Je leert tips, tricks en technieken waarmee …