Facebook Pixel Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Wegwijs in het hoger onderwijs.

W

Wegwijs in het hoger onderwijs.

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren. Wat zijn studiepunten en hoe werkt het systeem van leerkrediet? Wat is het verschil tussen een graduaat en een bachelor? En tussen een bachelor op professioneel en academisch niveau? Hoe verloopt een academiejaar? Welke vormen van begeleiding of flexibel studeren bestaan er?

Geplande online infosessies

17 november 2022 van 19u tot 20u30
Inschrijven als ouder of studiekiezer
Inschrijven als leerkracht

 

11 januari 2023 van 19u tot 20u30
Inschrijven als ouder of studiekiezer
Inschrijven als leerkracht

 

2 maart 2023 van 19u tot 20u30
Inschrijven als ouder of studiekiezer
Inschrijven als leerkracht

 

Passen deze data
niet voor jou?

Kom dan naar een van onze andere contactmomenten.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Wegwijs hoger onderwijs
Het hoger onderwijs heeft een andere structuur dan het secundair onderwijs. Het hanteert ook een eigen terminologie: bachelors en masters, credits, flexibele leerwegen, leerkrediet en zo …
Leer ons kennen
De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
studeer aan HOGENT
Hier vind je alles wat bij studeren komt kijken: van inschrijven, begeleiding en internationale ervaringen tot je kot en de weekmenu's in onze resto's.