Facebook Pixel Psychosociale en medische begeleiding - Hogeschool Gent
Foto Psychosociale en medische begeleiding

Psychosociale en medische begeleiding.

P

Psychosociale en medische begeleiding.

Zit je met vragen over jezelf of je familie en je hebt nood aan een goede babbel? Je maakt je zorgen omdat dit een invloed heeft op je studies? Maak je je zorgen over een vriend? Blijf niet met je moeilijkheden zitten. 

Contact.

Overwale 42, 9000 Gent
09 243 37 38
zorg@hogent.be

Je kan een online afspraak maken met de afdeling Zorg. Je hoeft dus niet langs te komen. We nemen op het moment van de afspraak contact met je op via Microsoft Teams.    

Boek een afspraak

Gesprek met een STUVO-medewerker

Kom langs voor een vrijblijvend vertrouwelijk gesprek. STUVO biedt zelf geen therapie aan, maar zoekt wel, samen met jou, naar een oplossing op maat. Indien nodig verwijzen we je door naar een psycholoog. 

Je kan ook een aanvraag indienen voor een financiële tussenkomst om bij een psycholoog op consultatie te gaan. 

Liever terecht bij lotgenoten?

Wil je graag medestudenten ontmoeten en ervaringen uitwisselen?

Groepstrainingen en workshops

Wil je met medestudenten faalangst en uitstelgedrag aanpakken? Wil je een training mindfulness volgen of heb je moeite met spreken voor een groep? Droom je van beter slapen? STUVO organiseert groepstrainingen rond sociale vaardigheden.

Content in Gent als student

Content in Gent als student: ga je liever buiten HOGENT op zoek naar hulp? Op deze website vind je tips om je goed in je vel te voelen of wat je kan doen als je bezorgd bent om een vriend. Wil je graag professionele hulp of bevind je je in een crisissituatie, dan vind je daar alle contactgegevens.

  • Seksueel geweld. Professionele medewerkers staan voor jou klaar om te chatten. Het chatgesprek gebeurt in volledige anonimiteit.
  • Druglijn. Voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken.

WatWat

Als je jong bent zit je met 1001 vragen. WAT WAT is er voor iedereen die het even niet weet. Op zowel spannende als moeilijke momenten. WAT WAT, jij weet!

www.watwat.be

Overkop

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Ziek?

Zit je in een crisissituatie?