Facebook Pixel Een vlotte start in het hoger onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Een vlotte start in het hoger onderwijs

Een vlotte start.

E

Een vlotte start.

Vanaf 1 september zijn er werken aan de tramsporen in de Voskenslaan, Maaltebruggestraat en Derbystraat. Die werken duren tot april 2023 en hebben gevolgen voor het tramverkeer: in de periode van de werken rijdt tram 1 tussen Evergem en Gent-Sint Pieters en dus niet tot Flanders Expo. De halte aan HOGENT wordt met andere woorden niet bediend.

Meer info...

Op deze pagina vind je alle info voor een vlotte start aan HOGENT. Je vindt hier linken naar digitale tools, documenten, de waaier aan IT-voorzieningen en mogelijkheden tot ondersteuning. Neem zeker de tijd om eens rond te snuisteren.

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.

banner twee studenten aan tafel met een boek

Studentensecretariaten

Het studentensecretariaat is je eerste aanspreekpunt voor vragen over je lesrooster, attesten die je nodig hebt, een nieuwe studentenkaart aan te vragen, … Ook als je vragen hebt over je studentendossier of wat je moet doen als je ziek bent, kan je hier terecht.

contact en openingsuren →
je persoonlijke studentendossier (iBaMaFlex)  →
elektronisch leerplatform (Chamilo) →

Studietrajectbegeleiding

Advies over je opleiding en je studiecontract?, Opvolging van je trajectkeuze? Vrijstellingen? Leerkrediet? Eén adres: je studietrajectbegeleider! Wie is dat? Via de contactpagina maak je een afspraak bij de juiste persoon. We helpen je graag!

contact →

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studiematerialen

Cursussen, handboeken en persoonlijke beschermingsmiddelen voor het tweede semester (2022-2023) kan je bestellen vanaf 28 januari. Meer informatie vind je in de wegwijzers hieronder.

studiematerialen →
studiematerialen KASK & Conservatorium →
how to get study materials KASK & Conservatorium →
overzicht persoonlijke
beschermingsmiddelen →

Studentenbegeleiding+

Je hebt een auditieve, motorische of visuele beperking? Kamp je met een chronische aandoening? Een leerstoornis of ADHD? Een geestelijk gezondheidsprobleem? Dan kom je in aanmerking voor het speciaal statuut ‘studeren met een functiebeperking’.

meer info →
compenserende software →
contact →

Studentenvoorzieningen

Bij de studentenvoorzieningen (kortweg STUVO) van HOGENT kan je terecht voor alles wat niets met je leerstof te maken heeft, zoals financiële ondersteuning bij aankoop van je laptop, maar ook info over sporten bij HOGENT, of de studentenwerking.

meer info →

Studentenraad

De Algemene Studentenraad (ASR) is de erkende, officiële studentenraad van HOGENT. De ASR fungeert als overlegplatform, adviesorgaan en uitvalsbasis en ondersteunt bovendien tal van projecten, zowel binnen als buiten de hogeschool. 

Wil je je ei ergens kwijt maar weet je niet bij wie je moet zijn? Vraag het dan eens aan een medestudent en leg je ei via revolte@hogent.be.

meer info →

 

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studiebegeleiding

Moeite om de juiste studiemethode te vinden? Problemen met je studieplanning? Leerstof onthouden lukt niet goed? Samen met je studiebegeleider ga je op zoek naar antwoorden. Kennismaking met de studiebegeleiders gebeurt tijdens de onthaaldagen. Voor sommige opleidingen zijn er ook gerichte infosessies tijdens de onthaaldagen.

meer info en een afspraak maken →

 

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studentenverenigingen

In Gent zijn meer dan honderd studenten­verenigingen actief. Sommige zorgen voor begeleiding, advies, een cursusdienst, … Andere trekken de kaart van de traditie en houden vast aan bijvoorbeeld cantussen als essentieel element van het studenten­leven.

meer info →

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

De bib en zo

Iets opzoeken in de bib? Op elke campus vind je gespecialiseerde bibliotheken. Zelfs als de bib gesloten is, blijft de digitale bib wel open. Op de bibpagina kan je opzoeken in de catalogus van HOGENT, in andere wetenschappelijke bibliotheken of in de bibliotheek van de overheid. De openingsuren en contactgegevens vind je op dezelfde pagina.

meer info →