Facebook Pixel Een vlotte start in het hoger onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Een vlotte start in het hoger onderwijs

Een vlotte start.

E

Een vlotte start.

Op deze pagina vind je alle info voor een vlotte start aan HOGENT. Je vindt hier linken naar digitale tools, documenten, de waaier aan IT-voorzieningen en mogelijkheden tot ondersteuning. Neem zeker de tijd om eens rond te snuisteren.

Hoe zal volgend academiejaar verlopen? 

HOGENT wil volgend academiejaar voor alle studenten zo veel mogelijk onderwijs op de campus organiseren. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor de studenten in het eerste jaar. Door beperking van groepen, optimale spreiding van het campusgebruik, social distancing, handhygiëne en ventilatie kunnen we de veiligheid van elke student garanderen. Naast de lessen willen we onze studenten maximaal student laten zijn en zetten daarom ook in op het sociale leven op onze campussen. Uiteraard altijd volgens de geldende veiligheidsnormen. We bereiden ons nu al voor om vlot te kunnen overschakelen naar andere maatregelen wanneer dat nodig zou zijn. 

Dus geen zorgen: we gaan voor maximaal fysiek én 100% veilig onderwijs.

meer info over het verloop van volgend academiejaar →

Onthaalweek

Tijdens de onthaalweek krijg je een voorstelling van HOGENT, de faculteit, de campus en jouw opleiding, onze onderwijsorganisatie, instaptesten, de taalscreening, de bibliotheek, studietips voor het hoger onderwijs en zoveel meer. De onthaalweek vindt plaats de week voor de start van het academiejaar. Deelname is niet verplicht maar we raden het toch sterk aan. Het is de uitgelezen kans om al kennis te maken met lectoren en medestudenten. Het programma van de onthaalweek verschilt per opleiding. Alle informatie ontvang je in je HOGENT-mailbox.

Sta jij stevig in de startblokken?

Tijdens de onthaalweek krijg je een link om de SIMON-test in te vullen. Deze test bestaat uit twee verschillende soorten vragen: 

  • Vragen die peilen naar vaardigheden zoals taalvaardigheden, redeneervaardigheden,  studeervaardigheden Probeer deze vragen zo correct mogelijk te beantwoorden.
  • Vragen over attitudes zoals zelfvertrouwen, motivatie, doorzettingsvermogen. Hier zijn geen juiste of foute antwoorden. Antwoord zo waarheidsgetrouw mogelijk.

Na de test krijg je persoonlijke feedback. Hierdoor krijg je zicht op welke startcompetenties je al goed onder de knie hebt en aan welke je nog moet werken. 

Introductiecursussen

Introductiecursussen frissen de gewenste leerstof uit het secundair op. Ze worden georganiseerd tijdens de maand september en zijn volledig kosteloos.

aanbod

Voortraject hoger onderwijs
voor anderstaligen

Ben je (recent) naar Vlaanderen gemigreerd en wil je een Nederlandstalige opleiding volgen aan universiteit of hogeschool in Vlaanderen of Brussel? Dat kan! HOGENT is partner in het Voortraject Hoger Onderwijs.

meer info

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.