Facebook Pixel Een vlotte start in het hoger onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Een vlotte start in het hoger onderwijs

Een vlotte start.

E

Een vlotte start.

Op deze pagina vind je alle info voor een vlotte start aan HOGENT. Je vindt hier linken naar digitale tools, documenten, de waaier aan IT-voorzieningen en mogelijkheden tot ondersteuning. Neem zeker de tijd om eens rond te snuisteren.

Hoe zal het academiejaar 2020-2021 verlopen? 

HOGENT wil het academiejaar voor alle studenten zo veel mogelijk onderwijs op de campus organiseren. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor de studenten in het eerste jaar. Door beperking van groepen, optimale spreiding van het campusgebruik, social distancing, handhygiëne en ventilatie kunnen we de veiligheid van elke student garanderen. Naast de lessen willen we onze studenten maximaal student laten zijn en zetten daarom ook in op het sociale leven op onze campussen. Uiteraard altijd volgens de geldende veiligheidsnormen. We bereiden ons nu al voor om vlot te kunnen overschakelen naar andere maatregelen wanneer dat nodig zou zijn. 

Dus geen zorgen: we gaan voor maximaal fysiek én 100% veilig onderwijs.

meer info over het verloop van academiejaar 2020-2021 →

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.

Studentensecretariaten

Het studentensecretariaat is je eerste aanspreekpunt voor vragen over je lesrooster, attesten die je nodig hebt, een nieuwe studentenkaart aan te vragen, … Ook als je vragen hebt over je studentendossier of wat je moet doen als je ziek bent, kan je hier terecht.

contact en openingsuren →

Studietrajectbegeleiding

Advies over je opleiding en je studiecontract?, Opvolging van je trajectkeuze? Vrijstellingen? Leerkrediet? Eén adres: je studietrajectbegeleider! Wie is dat? Via de contactpagina maak je een afspraak bij de juiste persoon. We helpen je graag!

contact →

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studiematerialen

Studiematerialen kan je bestellen via de cursusshop. Meer informatie kan je terugvinden in de wegwijzers hieronder.

studiematerialen →
studiematerialen School of Arts →
how to get study materials School of Arts →
cursusshop: verkooplijst →

Studentenbegeleiding+

Je hebt een auditieve, motorische of visuele beperking? Kamp je met een chronische aandoening? Een leerstoornis of ADHD? Een geestelijk gezondheidsprobleem? Dan kom je in aanmerking voor het speciaal statuut ‘studeren met een functiebeperking’.

meer info →
contact →

Studentenvoorzieningen

Bij de studentenvoorzieningen (kortweg STUVO) van HOGENT kan je terecht voor alles wat niets met je leerstof te maken heeft, zoals financiële ondersteuning bij aankoop van je laptop, maar ook info over sporten bij HOGENT, of de studentenwerking.

meer info →

Studentenraad

De Algemene Studentenraad (ASR) is de erkende, officiële studentenraad van HOGENT. De ASR fungeert als overlegplatform, adviesorgaan en uitvalsbasis en ondersteunt bovendien tal van projecten, zowel binnen als buiten de hogeschool. 

Wil je je ei ergens kwijt maar weet je niet bij wie je moet zijn? Vraag het dan eens aan een medestudent en leg je ei via studentenraad@hogent.be.

meer info →

 

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studiebegeleiding

Moeite om de juiste studiemethode te vinden? Problemen met je studieplanning? Leerstof onthouden lukt niet goed? Samen met je studiebegeleider ga je op zoek naar antwoorden. Kennismaking met de studiebegeleiders gebeurt tijdens de onthaalweek. Voor sommige opleidingen zijn er ook gerichte infosessies tijdens de onthaalweek.

meer info en een afspraak maken →

 

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studentenverenigingen

In Gent zijn meer dan honderd studenten­verenigingen actief. Sommige zorgen voor begeleiding, advies, een cursusdienst, … Andere trekken de kaart van de traditie en houden vast aan bijvoorbeeld cantussen als essentieel element van het studenten­leven.

meer info →

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

De bib en zo

Iets opzoeken in de bib? Op elke campus vind je gespecialiseerde bibliotheken. Zelfs als de bib gesloten is, blijft de digitale bib wel open. Op de bibpagina kan je opzoeken in de catalogus van HOGENT, in andere wetenschappelijke bibliotheken of in de bibliotheek van de overheid. De openingsuren en contactgegevens vind je op dezelfde pagina.

meer info →