Facebook Pixel Diabeteseducator - School je bij in de zorg - Hogeschool Gent
Foto Diabeteseducator - School je bij in de zorg

Diabeteseducator.

D

Diabeteseducator.

Je hebt al een diploma in de zorg maar je wil je graag verder specialiseren? Dan is het postgraduaat diabeteseducator misschien wel iets voor jou! Diabetes of suikerziekte is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd is. Wereldwijd treft deze aandoening miljoenen mensen.

Tijdens de theoretische lessen van het postgraduaat diabeteseducator word je begeleid door experten uit het werkveld. De praktische toepassing gebeurt onder andere onder de vorm van casuïstiek, multidisciplinaire interacties en motiverende gesprekstechnieken. Het postgraduaat diabeteseducator wil gespecialiseerde kennis en inzicht bijbrengen over de verschillende zorgaspecten van personen met diabetes mellitus. Doorheen dit traject ontwikkel je deskundigheid in de diabeteszorg die direct toepasbaar is in de praktijk.

Opleidingsonderdeel Studiepunten
Professionele diabeteszorg 5
Psychosociale zorg 4
Diabeteseducatie 6
Management, samenwerken en kwaliteitszorg 3
Evidence-based werken in de diabetologie 3
Stage 4

doelgroep

Het postgraduaat diabeteseducator richt zich op:

  • professionele bachelors in de verpleegkunde
  • professionele bachelors in de voedings- en dieetkunde
  • professionele bachelors in de podologie
  • professionele bachelors in de vroedkunde
  • professionele bachelors in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie
  • andere bachelors in de gezondheidszorg met interesse voor diabeteseducator
  • gegradueerde verpleegkundigen

data

Gedurende het gehele academiejaar (eind september - eind juni) is er één lesdag per week (op maandag). In totaal telt de opleiding 20 lesdagen (25 studiepunten).

In het tweede semester 2020-2021 vinden de lessen plaats op 8/2, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 19/4, 26/4 en 17/5/21.

Academiejaar 2021-2022

Semester 1: 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 8/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 en 20/12/2021

Semester 2: 14/2, 21/2, 7/3, 14/3, 21/3, 28/3, 25/4, 2/5 en 16/5/2022

locatie

Campus Ledeganck
K. L. Ledeganckstraat 8
9000 Gent

Contact enkel op afspraak via bram.vlaeminck@hogent.be
op campus Ledeganck

prijs

1200 euro*
*onder voorbehoud van wijzigingen

certificaat

Getuigschrift postgraduaat

Belangrijke troeven.

1

Naast de lessen die plaatsvinden op de campus Ledeganck hoef je geen andere symposia of externe bijscholingen te volgen.
 

2

Lessen worden bijna uitsluitend gegeven door experten uit het werkveld. Deze experten werken in verschillende settings over heel Vlaanderen en Brussel.
 

3

Je hebt één vaste dag in de week les.

4

Nog een betere voorbereiding op de functie van diabeteseducator door naast een goede theoretische achtergrond, ook ruimte te bieden voor het oefenen van verschillende vaardigheden (educatie, motiveren, …).

Contact
en inschrijven.

Bram Vlaeminck

bram.vlaeminck@hogent.be
09 243 23 57

Inschrijven

INSCHRIJVING IS VOLZET!
Aanmelden om in te schrijven voor 2022-2023 is wel mogelijk.

Eerst en vooral dien je voor het postgraduaat diabeteseducator een intakegesprek aan te vragen via de coördinator Bram Vlaeminck. Tijdens je intake ontvang je alle verdere informatie over de inschrijving.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille en het Vlaams opleidingsverlof. Meer informatie vind je hier.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Navorming referentieverpleegkundige diabetologie
Voor verpleegkundigen is de navorming referentieverpleegkundige diabetologie een verdieping van je basiskennis rond diabetes mellitus.
Nefrologische diëtetiek

Het postgraduaat nefrologische diëtetiek richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde of klinisch diëtisten. Je specialiseert je op het vlak van zorg­aspecten bij personen …

Oncologische diëtetiek

Het postgraduaat oncologische diëtetiek richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde en diëtisten die zich willen bekwamen in de begeleiding van mensen met kanker, zowel in de …

Voedings- en dieetkunde
De bachelor voedings- en dieetkunde leidt je op tot voedingsdeskundige en diëtist. Zo sta je in voor de voedingszorg van zowel gezonde als van zieke mensen.
Verpleegkunde

De professionele bachelor verpleegkunde duurt 4 jaar en is een mooie mix van theorie en praktijk. Je verdiept je in alle klinische domeinen van het verpleegkundig vakgebied, zowel binnen het …

HBO5 verpleegkunde

De HBO5 verpleegkunde is een praktijk­gerichte HBO5-opleiding van 3 jaar, verdeeld over 5 modules. In elke module wissel je les af met stage. Die stage omvat de helft van de …