Facebook Pixel Diabeteseducator - School je bij in de zorg - Hogeschool Gent
Foto Diabeteseducator - School je bij in de zorg

Diabeteseducator.

D

Diabeteseducator.

Je hebt al een diploma in de zorg maar je wil je graag verder specialiseren? Dan is het postgraduaat diabeteseducator misschien wel iets voor jou! Diabetes of suikerziekte is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd is. Wereldwijd treft deze aandoening miljoenen mensen.

Tijdens de theoretische lessen van het postgraduaat diabeteseducator word je begeleid door experten uit het werkveld. De praktische toepassing gebeurt onder andere onder de vorm van casuïstiek, multidisciplinaire interacties en motiverende gesprekstechnieken. Het postgraduaat diabeteseducator wil gespecialiseerde kennis en inzicht bijbrengen over de verschillende zorgaspecten van personen met diabetes mellitus. Doorheen dit traject ontwikkel je deskundigheid in de diabeteszorg die direct toepasbaar is in de praktijk.

Opleidingsonderdeel Studiepunten
Professionele diabeteszorg 5
Psychosociale zorg 4
Diabeteseducatie 4
Management, samenwerken en kwaliteitszorg 4
Evidence-based werken in de diabetologie en portfolio 4
Stage 4

doelgroep

Het postgraduaat diabeteseducator richt zich op:

  • professionele bachelors in de verpleegkunde
  • professionele bachelors in de voedings- en dieetkunde
  • professionele bachelors in de podologie
  • professionele bachelors in de vroedkunde
  • professionele bachelors in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie
  • andere bachelors in de gezondheidszorg met interesse voor diabeteseducator
  • gegradueerde verpleegkundigen

data

Gedurende het gehele academiejaar (eind september - eind juni) is er één lesdag per week (op maandag). In totaal telt de opleiding 20 lesdagen (25 studiepunten).

In het eerste semester vinden de lessen plaats op 28/09, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12 en 14/12/20. 

In het tweede semester vinden de lessen plaats op 8/2, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 19/4, 26/4 en 17/5/21.

locatie

Campus Ledeganck
K. L. Ledeganckstraat 8
9000 Gent

Contact enkel op afspraak via bram.vlaeminck@hogent.be
op campus Ledeganck

prijs

1200 euro*
*onder voorbehoud van wijzigingen

certificaat

Getuigschrift postgraduaat

Belangrijke troeven.

1

Naast de lessen die plaatsvinden op de campus Ledeganck hoef je geen andere symposia of externe bijscholingen te volgen.
 

2

Lessen worden bijna uitsluitend gegeven door experten uit het werkveld. Deze experten werken in verschillende settings over heel Vlaanderen en Brussel.
 

3

Je hebt één vaste dag in de week les.

4

Nog een betere voorbereiding op de functie van diabeteseducator door naast een goede theoretische achtergrond, ook ruimte te bieden voor het oefenen van verschillende vaardigheden (educatie, motiveren, …).

Contact
en inschrijven.

Bram Vlaeminck

bram.vlaeminck@hogent.be
09 243 23 57

Inschrijven

Eerst en vooral dien je voor het postgraduaat diabeteseducator een intakegesprek aan te vragen via de coördinator Bram Vlaeminck. Tijdens je intake ontvang je alle verdere informatie over de inschrijving.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille en het Vlaams opleidingsverlof. Meer informatie vind je hier.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Voedings- en dieetkunde
De voedingsprocessen komen uitgebreid aan bod in verscheidene wetenschappelijke en biomedische vakken. Schrijf je meteen in Eerste jaar In het eerste jaar ga je dieper …
Vervolgtraject verpleegkunde HBO5
Het verkort traject verpleegkunde van 150 studiepunten wil verpleegkundigen afleveren die willen groeien, de eigen grenzen willen verleggen en creatief kunnen samenwerken met andere …
Verpleegkunde
De opleiding verpleegkunde kun je als volgt samenvatten: een persoonlijke aanpak, een grote variatie aan werk­vormen en ervarings­gericht praktijk­onderwijs. Als …
Verder studeren
Niemand weet wat de toekomst te bieden heeft. Maar één ding is zeker: we zullen ons leven lang leren. Dat geldt voor ieder van ons. Of je nu student, werknemer, …
postgraduaten
Check hier het aanbod postgraduaten van HOGENT. Een postgraduaat is een opleiding ingericht door hogescholen en universiteiten van minstens 20 studiepunten.
opleidingen

Check het overzicht van onze opleidingen: bachelors, graduaten, masters, banaba's, manama's, postgraduaten, educatieve opleidingen, afstandsonderwijs, verkorte trajecten, navormingen en …

Navorming referentieverpleegkundige diabetologie
Voor verpleegkundigen is de navorming referentieverpleegkundige diabetologie een verdieping van je basiskennis rond diabetes mellitus.