Facebook Pixel Oncologische diëtetiek - Hogeschool Gent
Foto Oncologische diëtetiek

Oncologische diëtetiek.

O

Oncologische patiënten beter begeleiden? Tijdens de curatieve fase is het cruciaal dat je kan inschatten hoe veilig of onveilig de dieetwens van de patiënt is.

Begeleiding

Het postgraduaat oncologische diëtetiek richt zich in het bijzonder tot diëtisten die zich willen bekwamen in de begeleiding van mensen met oncologische aandoeningen zowel in de eerste als in de tweede lijn.

Zorgaspecten

Deze opleiding wil gespecialiseerde kennis en inzicht bijbrengen over de verschillende zorgaspecten
van personen met een oncologische aandoening.

Praktijk

Doorheen dit traject zal je gespecialiseerde expertise ontwikkelen die rechtstreeks toepasbaar is in de praktijk. Het uitgangspunt binnen de oncologische voedingszorg is dat het handelen van de oncodiëtist gebaseerd is op Evidence-Based Practice (EBP). Tijdens de colleges word je op een interactieve manier begeleid door experten uit het werkveld.

programma

  • oncologie (6 studiepunten)
  • oncologie en voeding (9 studiepunten)
  • management oncologische zorg (4 studiepunten)
  • stage, portfolio en casuïstiek (8 studiepunten)

evaluatie

  • Portfolio
  • Casuïstiek
  • Literatuurstudie
  • Schriftelijk meerkeuze-examen

data

Gedurende het gehele academiejaar is er één lesdag per week (op donderdag). In totaal telt de opleiding 27 studiepunten.

locatie

Campus Vesalius
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

prijs

1300 euro

certificaat

Getuigschrift postgraduaat: minstens 80% aanwezigheid en slagen voor de examens. Attest deelname postgraduaat: minstens 80% aanwezigheid en geen deelname aan de examens.

Doelgroep.

Deze opleiding richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde. Diëtisten die in de eerste en tweede lijn instaan voor de begeleiding van oncologische patiënten en voor diegenen die zich hierin verder wensen te specialiseren.

Onder leiding van deze experts uit het werkveld

Morgan Lanssens

morgan.lanssens@hogent.be

Inschrijven

Eerst en vooral dien je een intakegesprek aan te vragen via de coördinator Morgan Lanssens. Tijdens je intake ontvang je alle verdere informatie over de inschrijving.