Facebook Pixel Meertalige communicatietraining voor de zorgprofessional - Hogeschool Gent
Foto Meertalige communicatietraining voor de zorgprofessional

Meertalige communicatietraining voor de zorgprofessional.

M

Meertalige communicatietraining voor de zorgprofessional.

Wil je je relatie met patiënten verbeteren? Een heldere en efficiënte communicatie is daarbij essentieel! Patiënten moet je respectvol en met tact behandelen. Wie zich binnen de zorgsector vlot in onze multiculturele samenleving kan voortbewegen en daarbij probleemloos tussen verschillende talen kan schakelen, heeft een grote troef in handen. Is dat jouw ambitie?

Volg dan de micro degree meertalige communicatietraining voor de zorgprofessional. Dit is een deeltraject van de bachelor organisatie en management, afstudeerrichting Health Care Management. Een micro degree is een clustering van opleidings­onderdelen binnen een specifiek domein uit een bachelor­opleiding. Voor alle opleidings­onderdelen waarvoor je slaagt, ontvang je een creditbewijs.

Heb je een bachelor of master in de zorgsector en wil je je talenkennis bijschaven? Via deze micro degree leer je servicegericht en professioneel communiceren in het Frans en het Engels. Je zal snel de impact voelen op de ondersteuning die je binnen het zorgtraject kan bieden.

Programma na opleiding orthopedagogie,
sociaal werk of soortgelijke opleiding

Opleidingsonderdeel semester studiepunten
Meertalige communicatie voor zorg en welzijn (NL-FR-EN) 1 10
Interculturele bemiddeling 2 3
    13

Programma na opleiding verpleegkunde, logopedie, audiologie of soortgelijke opleiding

Opleidingsonderdeel  semester studiepunten
Communication avec la patientèle 1 5
Communication with patients 1 5
Interculturele bemiddeling 2 3
    13
Dit deeltraject stelt je in staat om vanuit je initiële bachelor- of masteropleiding professioneel en servicegericht te communi­ceren in het Engels en het Frans binnen de zorgsector.

Combineerbaar met job of diplomajaar

De micro degree heeft een studieomvang van dertien studiepunten. Je volgt de lessen mee met de studenten Health Care Management. In het eerste semester komt dit neer op twee halve dagen per week. In het tweede semester hoef je slechts een halve dag per week naar de campus te komen. Mooi te combineren met deeltijds werken dus.

Het specialisatietraject richt zich tot studenten die al een bachelor of master binnen de zorgsector behaald hebben of die minstens zijn ingeschreven in het diplomajaar van bijvoorbeeld een opleiding logopedie, verpleegkunde, ergotherapie, ....

prijs

Het studiegeld van de micro degree bestaat uit een vast bedrag van 247,90 euro en een variabel bedrag van 11,90 euro per studiepunt. Vermits deze micro degree uit dertien studiepunten bestaat, bedraagt het studiegeld als niet-beursstudent 402,60 euro voor de volledige opleiding.

In het studiegeld zijn de kosten van de boeken, syllabi, studie-uitstappen, enz. niet inbegrepen.

attestering

Voor alle opleidingsonderdelen ontvang je een creditattest. Als je slaagt voor alle opleidings­onder­delen, ontvang je een attest van de micro degree meertalige communicatie­training voor de zorgprofessional.

Dit deeltraject stelt je in staat om vanuit je initiële bachelor- of masteropleiding professioneel en servicegericht te communiceren in het Engels en het Frans binnen de zorgsector.
Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

WWaar?

Deze opleiding wordt aangeboden
op campus Schoonmeersen (Gent).

bekijk onze campussen →

H


Hulp nodig bij
je studiekeuze?

chat met de opleidingscoördinator →
begeleiding →
studie(keuze)advies →

Heb je vragen over de opleiding? Mail naar lara.derycke@hogent.be.

Heb je vragen over je studietraject? Neem contact op met het studentensecretariaat.

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

Mail naar de studietrajectbegeleider.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Health Care Management
  bachelor   Gent   dagonderwijs    3 jaar   Ben je een organisatie­talent met een grote interesse in de medische sector? In …
Zorgmanagement

De bachelor-na-bachelor­opleiding zorgmanagement is een management­opleiding voor bachelors in de gezondheids­zorg en welzijns­zorg die willen leren hoe ze mensen en processen …

Studeer verder in gezondheidszorg

Ben je al actief in de gezondheids­zorg en wil je graag verder studeren in deze interessante sector? Of ben je helemaal nieuw deze wereld en wil je graag zien wat je mogelijkheden zijn? Bekijk …