Voor deze opleiding hechten we veel belang aan praktijkervaring. Daarom maakt de stage een belangrijk deel uit van jouw opleiding. Zo maak je kennis met het reilen en zeilen van de job als verpleegkundige.
Voor deze opleiding hechten we veel belang aan praktijkervaring. Daarom maakt de stage een belangrijk deel uit van jouw opleiding. Zo maak je kennis met het reilen en zeilen van de job als verpleegkundige.
De opleiding duurt drie studiejaren. Die jaren worden verdeeld over vijf modules. In elke module wissel je les af met stage. Die stage omvat de helft van de opleiding. Door op de werkplaats te leren, proef je van het echte professionele leven en ben je goed voorbereid op het werk als verpleegkundige. Als je slaagt voor alle modules ontvang je het diploma gegradueerde in de verpleegkunde. Zodra je je diploma op zak hebt, krijg je de Europees erkende titel van verpleegkundige die verantwoordelijk is voor de algemene zorg. Je zal met open armen worden ontvangen in de zorgsector. Want het beroep van verpleegkundige biedt grote werkzekerheid.
De opleiding bestaat uit vijf modules. Module 1 tot 4 omvat achttien weken (één semester). Module 5 omvat 36 weken (twee semesters). Na elke geslaagde module ontvang je een deelcertificaat. Stop je een tijdje met studeren? Dan blijven je deelcertificaten onbeperkt geldig.
Was je vooraf gestart met een bacheloropleiding en maakte je de overstap naar de HBO5? Dan kan je vrijstellingen aanvragen voor competenties die je reeds behaalde.
Je kan zowel in september als in februari starten met deze opleiding.
De HBO5-opleiding in de verpleegkunde biedt je een grote vrijheid om aan je toekomst te bouwen. Daarnaast krijg je alle kansen om je persoonlijkheid te ontwikkelen. Toch zijn er toelatingsvoorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je aan deze opleiding kan beginnen. We zetten ze hieronder op een rijtje. Als je aan één van de onderstaande voorwaarden voldoet, kan je starten met de HBO5-opleiding in de verpleegkunde. Wedden dat er een boeiende, nieuwe wereld voor jou zal opengaan?
Dan moet je een van volgende richtingen gevolgd hebben:
Dan moet je ten minste over een studiegetuigschrift van de derde graad en het tweede leerjaar BSO beschikken.
Je moet:
Als gegradueerd verpleegkundige heb je talrijke mogelijkheden en kan je op verschillende plaatsen aan de slag:
Ook dat is mogelijk. Via de brugopleiding kan je bijvoorbeeld een bachelor in de verpleegkunde aanvatten.
Je kan de opleiding volgen op vijf campussen in Oost-Vlaanderen: Aalst, Deinze, Gent, Ronse en Sint-Niklaas.
Adresgegevens en bijkomende info (zoals bereikbaarheid, schooluren …) kan je raadplegen op vesaliusverpleegkunde.be.
Je kan deze opleiding ook volgen als werkzoekende via VDAB. Je werkloosheidsuitkering kan je gewoon behouden.
Je werkt als zorgkundige maar wil je graag heroriënteren en een HBO5-opleiding in de verpleegkunde volgen? Je wil verder studeren en toch je loon behouden? Dat kan via Project 600