Hier ligt de focus op het leren kennen van de verschillende orthopedagogische doelgroepen en werkvelden. Je maakt kennis met inspirerende theoretische denkkaders, doet praktijkervaring op in het werkveld en krijgt coaching van gedreven lesgevers in kleine groepen. Zo word je opgeleid tot een (maatschappij-)kritische ‘reflective practitioner’.
Door je stagekeuze verdiep je je in een bepaalde doelgroep. Je traint de vaardigheden die je nodig hebt op de werkvloer. Zo leer je risicovolle of moeilijke opvoedingssituaties te begrijpen, te analyseren, te evalueren en te sturen. Dat alles uiteraard in dialoog met je cliënten en rekening houdend met hun context.
Tijdens je laatste jaar krijg je een brede kijk op hulpverlening. Het accent ligt hier op de samenleving. En op jouw rol als begeleider binnen het netwerk en de buurt van je cliënt, en op je rol binnen het beleid. De bachelorproef is het sluitstuk van je opleiding. Dit project, in opdracht van het werkveld, werk je op een vernieuwende manier uit.
Gertjan Laureys
oud-student
Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...
Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...
A
Al in het eerste jaar leggen we de klemtoon op de praktijk. Je leert de nodige skills in kleinere groepen en onder persoonlijke begeleiding. Door middel van zelfreflectie leer je je kwaliteiten en valkuilen kennen. Via bezoeken aan verschillende locaties met voorzieningen en netwerkondersteuning leer je het werkveld kennen. Samen met enkele medestudenten werk je ook een project uit voor een specifieke doelgroep in een organisatie.
In modeltraject twee ga je voor het eerst zeven weken op stage. Hiervoor stel je zelf een top drie op van de organisaties of doelgroepen waarvoor jij graag wil werken.
In modeltraject drie word je nog meer bedreven in het begeleiden van je doelgroep dankzij een stage van dertien weken. Ben je avontuurlijk aangelegd en wil je liever de wijde wereld intrekken? Dan kan je ook stage lopen in het buitenland. Onze lesgevers hebben een groot netwerk opgebouwd van buitenlandse stageplaatsen in onder meer: Hongarije, Peru, Zuid-Afrika, Spanje …
Verkies je een korte, internationale ervaring? Dan kan je deelnemen aan een Summerschool. Of het opleidingsonderdeel ‘Basale stimulatie in een internationaal perspectief’ volgen. Je gaat dan gedurende tien dagen aan de slag in een voorziening in Hongarije. Samen met een groep studenten help je er mensen met meervoudige beperkingen.
Deze opleiding wordt aangeboden op de campus Schoonmeersen.
chat met een student →
volg een infosessie →
bekijk het programma →
begeleiding →
studie(keuze)advies →
Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?
Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.
Dat we elk jaar een coole ‘orthodag’ organiseren voor alle eerstejaars.
Dat we samenwerken met een aantal gerenommeerde, internationale onderzoekers.
Dat we, samen met Nederlandse studenten, inspiratie opdoen rond
‘community based’ werken’.
Dat de creastage hét moment is om andere studenten te leren kennen.
Dat onze oud-studenten meegaan naar de voorziening in Hongarije
om er jullie te begeleiden. Tenminste, als je kiest voor het opleidingsonderdeel
‘Basale stimulatie in een internationaal perspectief’.