Facebook Pixel Sociaal werk in afstandsonderwijs - Hogeschool Gent
Foto Sociaal werk in afstandsonderwijs

Sociaal werk in afstandsonderwijs.

S

Sociaal werk in afstandsonderwijs.

Sociaal werk kun je volgen in dagonderwijs of in afstandsonderwijs. Met afstandsonderwijs studeer je op jouw tempo, waar en wanneer het past. Het studiemateriaal is aangepast voor afstandsleren. En je krijgt de nodige begeleiding vanop afstand. Uiteraard behaal je dezelfde competenties en hetzelfde diploma als in de dagopleiding.

Werken

Met het diploma van sociaal werk kan je alle kanten uit. Dankzij de brede invulling van de opleiding en je specialisatie via keuzemodules is je werkzekerheid gegarandeerd.

Programma

Sociaal werk kan je volgen in dagonderwijs en afstandsonderwijs. Bij afstandsleren stel je zelf je programma samen, in functie van je beschikbare tijd, behoeften en wensen. Wij zien er uiteraard op toe dat je keuze realistisch en consistent is en past in logica en opvolging. Jij bepaalt samen met de trajectbegeleider hoeveel opleidingsonderdelen je per semester opneemt uit een totaalprogramma van 180 studiepunten.

Dit programma is volgens de logica per semester ingebouwd, precies om jou maximaal greep te geven op je opleiding. Wel hebben we de vereiste begincompetenties en volgtijdelijkheid uitgeschreven, zodat je weet in welke volgorde je de opleidingsonderdelen best volgt.

Meer over de bachelor sociaal werk

Toelatingsvoorwaarden

Kan je werken met een pc, heb je een diploma secundair onderwijs op zak en ben je voldoende gemotiveerd om zelfstandig een diploma sociaal werk te behalen? Dan is afstandsleren waarschijnlijk iets voor jou.

Afstandsleren is alvast een ideale studievorm voor werkstudenten, afgestudeerden uit het hoger beroepsonderwijs (HBO5, graduaats­opleidingen) of volwassenen­onderwijs, studenten met beperkte mobiliteit of topsporters.

Intakegesprek

Op de infodagen of tijdens een intakegesprek kom je te weten of afstandsleren ook voor jou de optimale keuze is.

Neem hiervoor contact op met de coördinator afstandsleren: eva.vens@hogent.be. Of chat met Eva via de chatbox. 

Bezoek ons tijdens een van onze infomomenten. Je krijgt antwoorden op al je vragen over de kostprijs, duur, toelatingsvoorwaarden ... 

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op de campus Schoonmeersen.

bekijk onze campus →

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →