Facebook Pixel Bedrijfsmanagement - Hogeschool Gent
Foto Bedrijfsmanagement

Bedrijfsmanagement.

B

Bedrijfsmanagement.

Aan HOGENT kan je kiezen tussen 7 afstudeer­richtingen en 1 allround traject. Vanaf de start kies je de richting die het best aansluit bij je interesses en talenten. Het voordeel van die aanpak? Meer diep­gang in het lessen­pakket. En dus een betere voor­bereiding op de job van je dromen.

Schrijf je meteen in

Bedrijfsmanagement studeren,
starten in september of februari.

Keuze uit 7 afstudeer­richtingen en 1 allround traject:

 • Allround traject Business Lab
 • Accountancy-fiscaliteit
 • Financiën en verzekeringen
 • Kmo-management
 • Marketing
 • Milieu- en duurzaamheidsmanagement
 • Rechtspraktijk
 • Supply Chain Management

Welke richting je ook kiest, je duikt meteen de praktijk in.

Download de brochure

Sfeerbeeld
“Wat me het meest gaat bijblijven bij HOGENT is die persoonlijke aanpak. Je bent hier geen nummer. Je bent echt wel een persoon.”

Margot Van Den Bossche, afgestudeerd in milieu- en duurzaamheids­management

Jeniffer zet zich graag in voor kunst(enaars) en cultuur.

"Ik had besloten om te heroriënteren naar bedrijfsmanagement. Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij Netwerk Aalst, waar ik nu als directeur dat zakelijke aspect nog steeds kan combineren met een van mijn grote passies: kunst en cultuur."

B


Allround traject Business Lab

Wil je alle takken van het bedrijfs­management kunnen beheersen? In het Business Lab pak je uitdagingen aan van echte bedrijven en organisaties. Geen klas­lokalen, maar een kantoor. Geen hoor­colleges, maar projecten. Je lessen­rooster volgt het ritme van het bedrijfs­leven en de lesgever is je coach.

meer info →

A


Accountancy-fiscaliteit

Als moderne accountant word je een echte partner voor je toe­komst­ige cliënten. Je ziet het verhaal achter hun financiële cijfers en geeft advies op maat. Niet alleen over hun boek­houding en financiële cijfers, maar ook over verschillende strategische, financiële en fiscale aspecten.

meer info →

F


Financiën en verzekeringen

Duik in de wereld van verzekeringen, bank- en beurs­producten. Je leert particulieren adviseren over verzekeringen, woon­kredieten, vermogens­beheer en ‑planning en de daarbij horende fiscaliteit. Daarnaast leer je onder­nemingen screenen en adviseren op vlak van verzekeringen en financieel management.

meer info →

K


Kmo-management

Aangezien kmo’s (kleine en middel­grote onder­nemingen) het met minder mensen doen, hebben ze nood aan een veel­zijdig en onder­nemend team. Daarom krijg je in deze richting inzicht in alle aspecten van onder­nemer­schap en bedrijfs­management.

meer info →

M


Marketing

Als marketeer leer je producten, diensten en ideeën succesvol in de markt zetten, verkopen of verdelen en optimaliseren. Je vertrekt vanuit onder­zoek en (mensen‑)kennis voor een juiste mix van strategie, planning en creativiteit om allerlei doelstellingen te realiseren. In het derde jaar kies je een specialisatie: communicatie, marketing & technologie of sales.

meer info →

M

Milieu- en duur­zaam­heids­manage­ment

Leer bedrijven, over­heden en organisaties aan­sturen om milieu­bewust en duur­zaam te handelen. Dank­zij jouw diep­gaande kennis van duur­zaam onder­nemen, milieu­techno­logie en de toe­passelijke klimaat- en milieu­wet­geving, ben jij de deskundige advies­verlener die de wereld nodig heeft. In het tweede jaar kies je een specialisatie: preventie­adviseur, duurzaamheids­coördinator of op Erasmus.

meer info →

R


Rechtspraktijk

Verdiep je in het complexe en snel veranderende recht. Je leert op een praktische en probleem­oplossende manier met juridische bronnen omgaan. Als rechts­practicus of paralegal doe je opzoekingen in recht­spraak en wet­geving, maak je juridische documenten op en formuleer je adviezen voor mensen, bedrijven en organisaties.

meer info →

S


Supply Chain Management

Als supply chain manager optimaliseer je de volledige keten: van inkoop tot opslag, productie, verkoop, logistiek en klanten­service. Het doel? Een duur­zame impact maken door de verschillende schakels op een door­dachte manier te organiseren samen met lever­anciers en afnemers, zowel nationaal als inter­nationaal.

meer info →

Iets vragen aan onze studenten?

Chat met een student

“Ik heb al aan veel hoge­scholen gezeten, maar uit­eindelijk vond ik aan HOGENT het beste groeps­gevoel.”

Rossi Wielfaert
afgestudeerd in marketing

“Ik heb al aan veel hoge­scholen gezeten, maar uit­eindelijk vond ik aan HOGENT het beste groeps­gevoel.”

Rossi Wielfaert
afgestudeerd in marketing

Waarom HOGENT?

Duik meteen de praktijk in

Hier volg je niet eerst een algemeen jaar om je te oriënteren. Nee, aan HOGENT duik je meteen de praktijk in en leer je het werkveld goed kennen. Hoe? Onder meer via gast­sprekers en bedrijfs­bezoeken. Elk jaar krijg je ook cases en projecten uit het werkveld voor­geschoteld. Dat zijn vragen of situaties waar je een oplossing voor uitwerkt, alleen of in groep. Zo leer je echte uitdagingen uit het werk­veld aanpakken.

En je kijkt ook verder dan de huidige praktijk. Want met haar 12 onderzoeks­centra doet HOGENT aan praktijk­gericht onderzoek om de grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Als student kan jij daarvan mee­genieten en word je dus nog beter klaar­gestoomd als professional van de toekomst.

Op het einde van je opleiding loop je ongeveer drie maanden stage bij een bedrijf of organisatie.

Verleg je grenzen

We dagen je uit om je blik te verruimen. Kies zelf welke internationale en interculturele ervaringen je opdoet met het opleidings­onderdeel internationaal paspoort:

 • Erasmus: een semester in het buitenland studeren via een internationale uitwisseling
 • Erasmus Belgica: een semester in de Franse of Duitstalige gemeen­schap studeren binnen België
 • buitenlandse stage
 • verwelkom inter­nationale studenten als buddy in België
 • volg sessies van internationale gast­sprekers
 • bezoek inter­nationale vakbeurzen en congressen
 • neem deel aan internationale projecten in binnen- of buitenland
 • ga mee op buiten­landse studiereis naar Londen of New York, uiteraard aan een student­vriendelijke prijs

Begeleiding en ondersteuning

Tips om beter te studeren? Extra oefeningen voor Frans of Engels? Een bijzonder statuut als top­sporter, ondernemer of kunstenaar? Onder­steuning bij je ondernemers­idee? Een aangepast traject op maat? Individuele maat­regelen om gelijke kansen te krijgen bij een functie­beperking? Psychosociale of financiële ondersteuning? Je staat er niet alleen voor. Ontdek waar je aan HOGENT terecht­kan voor begeleiding en onder­steuning op hogent.be/begeleiding.

Helemaal jezelf zijn

Aan HOGENT kan je helemaal jezelf zijn. Als pluralistische hoge­school zien we diversiteit als een verrijking en inclusie als een opdracht van ons allen. HOGENTenaars durven tegen de stroom ingaan en buiten de lijntjes kleuren. Samen maken we HOGENT. Laat dus zeker je stem horen, bijvoorbeeld via studentenraad ‘Revolte’.

HOGENTenaar ben je voor het leven

Niemand weet wat de toekomst te bieden heeft. Maar één ding is zeker: we zullen levens­lang leren. Investeren in onszelf, in de maatschappij en alle kansen grijpen. Wil je na je opleiding verder specialiseren, actualiseren of iets compleet nieuws proberen? Check ons aanbod op hogent.be/yonk.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject bedrijfsmanagement
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma behalen.
Retailmanagement

In de bachelor­opleiding retail­management (3 jaar) zet je via duaal leren de management­kennis meteen om in de praktijk bij verschillende retailers. Van super­markten tot …