Facebook Pixel Graduaat in het programmeren - Hogeschool Gent
Foto Graduaat in het programmeren

Programmeren.

P

Programmeren.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak waardoor je meteen wordt uitgedaagd om jouw kennis naar de praktijk te vertalen. Nadat je de basisbouwstenen van het programmeren onder de knie hebt, leer je ze zelfstandig toe te passen in digitale werkomgevingen, in cases uit het werkveld en in een blokstage. Kortom, je komt al heel snel samen met de eindgebruikers tot een afgewerkt en inzetbaar resultaat.

Overdag of 's avonds

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dagonderwijs of ’s avonds. Je keuze bepaalt de duurtijd van je traject.

Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van je studie is 2 jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen in het academiejaar instappen.

In deze graduaatsopleiding komen onder meer volgende aspecten aan bod:

  • Relevante programmeertalen en technologieën voor het bouwen en onderhouden van applicaties
  • Gespecialiseerde kennis van mobiele ontwikkeling en webontwikkeling
  • Het onderbouwen van softwareprojecten (ontwerp, programmeertaal en –methodiek)
  • Het realiseren van softwareapplicaties en gegevensstructuren
  • Onderhoud en eventuele aanpassingen aan opgeleverde projecten
  • Het leveren van input bij het opstellen van gebruikershandleidingen, referentiegidsen en online hulpbronnen

Algemene vakken zoals economie, wiskunde en talen komen niet aan bod. In deze opleiding werken we voornamelijk aan jouw technische skills.

Sfeerbeeld

Werken en studeren?
Het kan!

Naast overdag kan je de opleiding ook ’s avonds volgen. Zo wordt de combinatie met werken makkelijker. Er zijn enkele steunmaatregelen mogelijk voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingscheques, Vlaams opleidingsverlof en de KMO-portefeuille. Alle graduaatsopleidingen zijn erkend. 

Werken en studeren?
Het kan!

Naast overdag kan je de opleiding ook ’s avonds volgen. Zo wordt de combinatie met werken makkelijker. Er zijn enkele steunmaatregelen mogelijk voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingscheques, Vlaams opleidingsverlof en de KMO-portefeuille. Alle graduaatsopleidingen zijn erkend. 

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde. De graduaatsopleiding zet je in de in ideale startpositie voor een job als junior ontwikkelaar, programmeur, technicus, computeroperator, …. Dankzij een praktische beroepsgerichte invulling van de opleiding ben je immers onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. Of misschien ga je als zelfstandig ondernemer mee aan de slag. Hoe dan ook staat je een boeiende carrière te wachten.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor toegepaste informatica kan behalen. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde programmeren. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar
en wanneer?

Deze opleiding wordt aangeboden op verschillende campussen:

  • Gent Mercator (dagonderwijs)
  • Gent Schoonmeersen (avondonderwijs)

ontdek onze campussen →

H


Hulp nodig bij
je studiekeuze?

chat met een student of lector→
bekijk het programma →
begeleiding →
studie(keuze)advies →
mail naar luc.vervoort@hogent.be of voor alle andere praktische vragen naar graduaat@hogent.be

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →