Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dagonderwijs, 's avonds of een combinatie van beide.
Het dagtraject duurt twee jaar, het avondtraject vier jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd zodat je zelf je eigen traject kan samenstellen over meerdere jaren.
Wil je later instappen in het academiejaar? Dan kun je ook starten in februari.
Sommige vakken werken met permanente evaluatie. Anderen combineren opdrachten met een examen.
De flexibele trajecten van de graduaten maken het mogelijk om de opleiding met een job te combineren. Ook als je werkzoekende bent, kan een graduaatsopleiding heel interessant zijn.
De flexibele trajecten van de graduaten maken het mogelijk om de opleiding met een job te combineren. Ook als je werkzoekende bent, kan een graduaatsopleiding heel interessant zijn.
In het avondtraject kan je de opleiding combineren met een job overdag. Maar ook het dagtraject kan je combineren met een deeltijdse job en vakken uit het avondtraject waarbij je het programma spreidt op jouw maat.
Stages vinden plaats overdag. Er kan bekeken worden of een stage op de eigen werkplek mogelijk is. Studenten in het avondonderwijs kunnen stage volgen waarbij zo veel mogelijk 's avonds kan gewerkt worden. Af en toe zal er wel eens overdag overlegd moeten worden met het stagebedrijf.
Er zijn enkele mogelijke steunmaatregelen voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingsverlof, opleidingscheques, KMO-portefeuille…
De graduaatsopleiding systeem- en netwerkbeheer is erkend door de VDAB en leidt op tot een knelpuntberoep. Dat biedt je een grote kans op werk. Als je de opleiding volgt via de VDAB kan je je uitkering behouden en geniet je van financiële voordelen. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer info vind je op de website van VDAB.
Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde in het systeem- en netwerkbeheer.
Het tekort aan ICT'ers op de arbeidsmarkt was nog nooit zo groot. Duizenden vacatures voor informatici raken moeilijk ingevuld. Werk en toekomst zijn zo goed als zeker.
Je kan aan de slag in een KMO of grote multinational als digitale expert. Er is een ruime keuze aan IT-jobs, zoals systeem- en netwerkbeheerder, webmaster, Security Officer, ICT Support Officer, projectmanager of ICT Consultant.
Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor toegepaste informatica kan behalen.
Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde in het systeem- en netwerkbeheer.
Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.
Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.
Hoeveel kost het om een jaar hoger onderwijs te volgen? Het antwoord is niet voor alle studenten gelijk, want zowel je opleiding als je studietraject, je keuze om te pendelen of om op kot te gaan en je leefgewoonten beïnvloeden het plaatje.
Graduaatsopleidingen werken niet met leerkrediet. Je kan ook een opleiding starten wanneer je geen leerkrediet meer hebt.
Neen, alle graduaatsopleidingen starten vanaf nul.
Alle graduaatsopleidingen bestaan uit minimaal één derde werkplekleren, dat kan in de vorm van stage, praktijklessen, bedrijfsbezoeken, cases, gastsprekers...
Je kan starten met een graduaatsopleiding als je een diploma secundair onderwijs (ASO, TSO of zevende jaar BSO) bezit, maar ook als je minstens drie jaar geleden een getuigschrift hebt behaald van de derde graad BSO. Voldoe je aan geen enkele van deze voorwaarden? Dan moet je een toelatingsproef afleggen. Die proef gaat na of je de nodige kennis en vaardigheden bezit voor een graduaatsopleiding. Een volledige lijst van geldige studiebewijzen en meer informatie over de toelatingsproef vind je hier.
Deze opleiding wordt aangeboden in:
chat met een lector →
bekijk het programma →
begeleiding →
studie(keuze)advies →
mail naar joeri.sens@hogent.be of voor alle andere praktische vragen naar info@hogent.be
Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?