Facebook Pixel Computervereisten graduaat programmeren - Hogeschool Gent
Foto Computervereisten graduaat programmeren

Computervereisten graduaat programmeren.

C

Computervereisten graduaat programmeren.

Voor de studenten van het graduaat programmeren is een laptop verplicht. In een praktijkgerichte opleiding is een eigen laptop dan ook onmisbaar. Zo kan je altijd aan de informatie die digitaal gedeeld wordt en kan je goed deelnemen aan de oefeningen en online informatiesessies. Het zorgt er ook voor dat je makkelijk thuis, op kot en in de bib kan werken.

Windows

  • Processor: minimaal een Intel i5, i7, i8, i9 met minstens 4 processorkernen of hoger of equivalent (bijvoorbeeld AMD).
  • Intern geheugen: minimaal 16 GB RAM
  • Een SSD-schijf
  • Besturingssysteem: Windows 10 (Pro of hoger). Ter info: als HOGENT-student kan je een gratis licentie bekomen van Windows 10.

Als je momenteel al een laptop hebt met slechts 8 GB RAM en/of een gewone harde schijf (geen SSD), dan kan je wel starten aan de opleiding, maar voor het tweede jaar zal je een laptop moeten aanschaffen met bovenstaande vereisten.

Mac

Het gebruik van een Mac wordt niet aangeraden binnen de opleiding programmeren.

Als je al een voldoende krachtige Mac hebt (zie hoger), dan kan je hierop Windows 10 installeren met behulp van Boot Camp. Eventueel kan je je voor de eerste opdrachten uit de slag trekken met een VM (Virtual Machine) waarop Windows 10 draait, maar dan wordt 32 GB RAM aanbevolen.

Let op: De allernieuwste Mac-computers hebben geen Intel-processoren meer. Het gebruik van Windows 10 via Boot Camp wordt enkel gegarandeerd bij Intel-processoren. Parallels wordt niet ondersteund.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe laptop? HOGENT heeft een laptopproject in samenwerking met AcademicShop en CampusShop.