Facebook Pixel Graduaat in de werforganisatie - Hogeschool Gent
Foto Graduaat in de werforganisatie

Werforganisatie.

W

Werforganisatie.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak via ‘werkplekleren’. Je leert niet alleen op school, maar ook op de werf. De theorie en het brede kader dat je aangeleerd krijgt kan je meteen toepassen op de werkplek. Bovendien kunnen de stages ook uitgevoerd worden op de eigen werkplek of kan je de stage spreiden over een semester.

Schrijf je meteen in

Overdag of ‘s avonds

Deze opleiding omvat 120 studiepunten en wordt aangeboden in een combinatie van dag- en avondonderwijs. Je keuze van opleidingspakket bepaalt de duurtijd van je traject. 

Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van je studie is twee jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen in het academiejaar instappen. 

Je maakt kennis met volgende facetten:

  • Een stevige portie bouwtechnische informatie over materialen, materieel, constructietechnieken, bouwwetenschappen en kwaliteits- en duurzaamheidsnormen.
  • Het opmaken van een logistieke planning om de juiste middelen en mensen in te zetten voor de uitvoering van de werken.
  • Een training in communicatie in een interculturele werfcontext.
  • Het aansturen en bijsturen van uitvoerend personeel op de werf. 
  • Het bewaken van de kwaliteit van de werken en de veiligheid op de werf.
  • Leren uitzetten van een bouwwerk volgens de voorgelegde plannen.
  • De continue verandering van het werkveld. Je leert in te spelen op nieuwe complexe uitdagingen.

 

Twee afstudeerrichtingen.

Je kiest in de opleiding voor één van de twee afstudeerrichtingen. Naast een gemeenschappelijk deel maak je de keuze tussen woningbouw en wegenbouw.

Twee afstudeerrichtingen.

Je kiest in de opleiding voor één van de twee afstudeerrichtingen. Naast een gemeenschappelijk deel maak je de keuze tussen woningbouw en wegenbouw.

Woningbouw

Kies je voor de afstudeerrichting woningbouw, dan leren we je de coördinatie op te nemen bij kleinere of meer gestandaardiseerde bouwwerken in de woningbouw.

Dit kan zowel gaan om nieuwbouw en renovatie, ruwbouw en afwerking, laagbouw en hoogbouw, traditionele en innovatieve bouwtechnieken, skeletbouw en massiefbouw, residentiële en niet-residentiële bouw, volledige bouwprojecten beperkt in omvang en complexiteit of afgebakende delen van grotere bouwprojecten. 

Wegenbouw

De afstudeerrichting wegenbouw richt zich hoofdzakelijk op minder complexe, gestandaardiseerde wegeniswerken.

Daaronder passen zowel onderhoudswerken op een mobiele werf als nieuwe uitvoeringen en kleine infrastructuurwerken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanleg van een parkeerterrein, riolering en nutsvoorzieningen.

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde. Met dit diploma kan je aan de slag in de bouwsector: als werfleider voor minder complexe bouwwerven of als werfvoorbereider. Bovenop je diploma verwerf je de attesten “VCA-VOL” en “Energiedeskundige type A”. Dit zijn extra troeven om aan de slag te gaan.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor vastgoed kan behalen.

Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde werforganisatie. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van eerder verworven kwalificaties en eerder verworven competenties.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar en wanneer?

Deze opleiding wordt aangeboden in een combinatie van dag- en avondonderwijs op campus Schoonmeersen.

ontdek onze campussen →
 

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →