Foto Vastgoed in afstandsonderwijs.

Vastgoed in afstandsonderwijs.

V

Vastgoed kan je zowel in dagonderwijs als in afstandsonderwijs volgen. Afstandsleren is interessant voor wie nog geen diploma heeft en al lang opnieuw wil studeren. Voor wie denkt aan een carrièreswitch of wil doorgroeien in een job. En voor wie werk, gezin of topsport wil combineren met verder studeren. Maar ook voor wie verworven competenties op de arbeidsmarkt wil omzetten in een diploma.

Bachelor in het vastgoed

Vastgoed is meer dan panden opmeten, schatten, kopen en verkopen. Er komt ook projectontwikkeling bij kijken, coaching, syndicschap, landschapsbeheer en heel wat meer. 

Meer over de bachelor vastgoed

Waarom vastgoed in afstandsonderwijs?

 • Je verdiept je in de wet- en regelgeving van het vastgoed. Meer bepaald: burgerlijk en gerechtelijk recht, bouw- en vastgoedrecht, milieurecht, ruimtelijk ordeningsrecht, handelsrecht en fiscaal recht.
 • Je leert plannen van onroerend goed opstellen en interpreteren.
 • Je raakt bedreven in het beschrijven, evalueren en bepalen van de waarde van hoofdzakelijk residentieel vastgoed.
 • Je leert werken met standaardsoftware en informaticatoepassingen specifiek gericht op de vastgoedsector.
 • Je gaat dieper in op de bouwtechnische aspecten van het beroep.
 • Je leert bemiddelen bij verschillende soorten vastgoedtransacties: bij de verkoop, aankoop, ruil, verhuur of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten of handelsfondsen.
 • Je start bouwpromotieprojecten op. En organiseert, promoot en volgt het hele project op: van prospectie en haalbaarheidsstudie, over uitvoering tot en met de afrekening.
 • Je stelt juridisch correcte overeenkomsten op voor vastgoedtransacties. En voert de bijbehorende administratieve formaliteiten uit.

Beroepsmogelijkheden

 • vastgoedmakelaar
 • vastgoedpromotor
 • syndicus
 • rentmeester
 • medewerker bij een projectontwikkelaar
 • medewerker bij bouwbedrijven met eigen projectontwikkeling
 • medewerker bij vastgoedafdelingen van grote ondernemingen
 • medewerker voor beheer van vastgoed bij banken, pensioenen, verzekeringsmaatschappijen, de overheid, ...

Nuttige links

Een alternatieve manier van hoger onderwijs.

Je bereikt dezelfde eindcompetenties als de dagstudenten, alleen de weg ernaartoe is anders.

Praktisch.

Een programma op jouw maat

Je volgt een programma op maat van de beschikbare tijd, behoeften en wensen. Jij bepaalt zelf hoeveel opleidingsonderdelen je per semester opneemt uit een totaalprogramma van 180 studiepunten. Op basis van relevante werkervaring of een vroeger behaald diploma kan je voor bepaalde vakken vrijstellingen krijgen. Misschien kom je zelfs in aanmerking voor een verkort traject. Dit check je af bij de studietrajectbegeleider.

De opleiding in afstandsonderwijs

Op ons digitaal leerplatform vind je een leerpad, studietijdramingen, oefeningen, zelftests, aankondigingen en talrijke tips. De cursussen zijn geënt op zelfstudie. Toch sta je er niet alleen voor. We houden contact via een forum, e-mail en persoonlijke contactmomenten. Zo krijg je de nodige begeleiding, waar en wanneer jij wil.

Praktijk

Je krijgt oefeningen, cases, en projecten in samenwerking met bedrijven en beroepsinstituten. Je volgt de actualiteit op de voet. Aan het einde van het traject loop je drie maanden stage bij een zelfgekozen bedrijf uit de sector.

Werkplekleren is toegestaan.

Locatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

Prijs

Het inschrijvingsgeld hangt af van het aantal studiepunten dat je opneemt en het feit of je al dan niet beursstudent bent. Hier een indicatie voor een niet-beurstarief student:

 • vast gedeelte: 238,30 euro
 • variabel gedeelte van 11,40 euro
  per opgenomen studiepunt.

Deze bachelor in afstandsleren komt in aanmerking voor verschillende Vlaamse opleidingsincentives. HOGENT is erkend als opleidingsverstrekker in het kader van de KMO-portefeuille (erkenningsnummer KMO-portefeuille van HOGENT: DV.O101616). Meer info vind je op vlaio.be. Heb je toch nog vragen over tijdskrediet, Vlaams zorgkrediet, loopbaanonderbreking, Vlaams opleidingsverlof of andere financiële ondersteuning? Neem dan contact op met STUVO via zorg@hogent.be

Erkenningsnummer KMO-portefeuille: DV.O101616 Meer info: vlaio.be

Contact

afstandsleren.fnt@hogent.be
09 243 27 67 of 0477 68 98 86

Sfeerbeeld

De eerste stap in de richting van jouw diploma, is een online intake. Pas na de intake stellen we een programma samen en schrijf je je in.

Intakegesprek aanvragen