Vastgoed is meer dan panden verkopen. Ook projectontwikkeling, vastgoedbeheer, syndicschap, rentmeesterschap en vastgoedexpertise zijn belangrijke deeldomeinen die je als vastgoedstudent leert kennen. Typerend zijn je commerciële flair, je mensgerichte aanpak en je overtuigingskracht..
Meer over de bachelor vastgoed
Je bereikt dezelfde eindcompetenties als de dagstudenten, alleen de weg ernaartoe is anders.
Je bereikt dezelfde eindcompetenties als de dagstudenten, alleen de weg ernaartoe is anders.
Je volgt een programma op maat van de beschikbare tijd, behoeften en wensen. Jij bepaalt zelf hoeveel opleidingsonderdelen je per semester opneemt uit een totaalprogramma van 180 studiepunten. Op basis van relevante werkervaring of een vroeger behaald diploma kan je voor bepaalde vakken vrijstellingen krijgen. Misschien kom je zelfs in aanmerking voor een verkort traject. Dit check je af bij de studietrajectbegeleider.
Op ons digitaal leerplatform vind je een leerpad, studietijdramingen, oefeningen, zelftests, aankondigingen en talrijke tips. De cursussen zijn geënt op zelfstudie. Toch sta je er niet alleen voor. We houden contact via een forum, e-mail en persoonlijke contactmomenten. Zo krijg je de nodige begeleiding, waar en wanneer jij wil.
We starten op pandniveau en schakelen daarna over op ontwikkeling en beheer. Het laatste jaar loopt over van de praktijk. Het eerste semester is een volledig stagesemester: je loopt stage als bemiddelaar in een klassiek vastgoedkantoor. Via projectwerk op school word je tegelijk weerbaar gemaakt voor de complexiteit van het beroep. Dat doe je door in kleine groepjes aan reèˆle vraagstukken uit de praktijk te werken.
Tijdens het laatste semester kies je voor een verdiepend traject met bijbehorende tweede stage of een vorm van werkplekleren vanuit:
Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Het inschrijvingsgeld hangt af van het aantal studiepunten dat je opneemt en het feit of je al dan niet beursstudent bent. Hier een indicatie voor een niet-beurstarief student:
Deze bachelor in afstandsleren komt in aanmerking voor verschillende Vlaamse opleidingsincentives. HOGENT is erkend als opleidingsverstrekker in het kader van de KMO-portefeuille (erkenningsnummer KMO-portefeuille van HOGENT: DV.O101616). Meer info vind je op vlaio.be. Heb je toch nog vragen over tijdskrediet, Vlaams zorgkrediet, loopbaanonderbreking, Vlaams opleidingsverlof of andere financiële ondersteuning? Neem dan contact op met STUVO via zorg@hogent.be
Erkenningsnummer KMO-portefeuille: DV.O101616 Meer info: vlaio.be
mathias.dierckens@hogent.be
09 243 27 67 of 0477 68 98 86