Facebook Pixel Parkeren - Hogeschool Gent
Foto Parkeren

Parkeren.

P

Parkeren.

HOGENT beschikt op verschillende campussen over parkeerfaciliteiten, elk met specifieke toegangs­recht­en (studenten, personeel, kort parkeren, kiss-and-ride, evene­ment­en). Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende terreinen en de regels die er gelden.

Studenten / cursisten

Alle HOGENT-studenten kunnen op weekdagen tussen 6 en 1 uur en op zaterdag tussen 6 en 19.30 uur gebruikmaken van het centrale bovengrondse parkeerterrein op de campus Schoonmeersen als zij over een geldig parkeervignet beschikken. Op zondagen en feestdagen kan er niet geparkeerd worden.

Elke student heeft recht op één vignet en kan dat kosteloos aanvragen. UGent-studenten en cursisten van het CVO Panta Rhei die les krijgen op de campus Schoonmeersen kunnen ook een vignet aanvragen.

Wagens zonder geldig vignet, foutgeparkeerde wagens of wagens die na sluitingstijd op de parking staan, worden verwijderd. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement

Personeel

De ondergrondse parkings van gebouw P, gebouw T en de sporthal en de bovengrondse parking naast de sporthal zijn exclusief voorbehouden voor personeel van HOGENT.

De ondergrondse parking van gebouw P en gebouw T is op weekdagen open van 6 tot 22.30 uur en op zaterdag van 7 tot 18.30 uur. Op zondagen en feestdagen is de parking gesloten.

Ook personeel van de UGent dat op de campus Schoonmeersen werkt, kan gebruikmaken van de personeelsparkings. Personeelsleden van de Basisschool, de Middenschool en het Koninklijk Atheneum Voskenslaan kunnen parkeren in de ondergrondse parking van de Sporthal.

Personeel van het CVO Panta Rhei dat werkt op de campus Schoonmeersen kan op weekdagen vanaf 17 uur en op zaterdagen parkeren in de ondergrondse parking van gebouw P.

De personeelsleden hebben toegang tot deze parkeerplaatsen met hun toegangsbadge/keyfob. Personeelsleden hebben geen toegang tot de centrale bovengrondse parking, die is voorbehouden voor studenten.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement

Bezoekers

Met uitzondering van enkele evenementen wordt de parking op de campus Schoonmeersen voorbehouden aan studenten en personeel.

Om parkeerproblemen te vermijden, raden we aan met het openbaar vervoer te komen. De campus ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint Pieters.

Kom je toch met de wagen, dan kan je terecht in de nabijgelegen parking van station Gent Sint-Pieters of gebruikmaken van de park-and-ride aan Flanders Expo.

De bus- en tramhalte bevindt zich aan de ingang van de campus. Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren.

Op verschillende locaties in Gent kan je een deelfiets huren, waarmee je dan makkelijk naar de campus kan komen.

Plattegronden

Campus Melle heeft een beperkte parking voor personeelsleden van HOGENT.

Er is geen parking voor studenten en bezoekers op de campus Mercator. Personeelsleden van HOGENT kunnen zich parkeren op parking E in de Nonnemeersstraat. Personeelsleden van Het Perspectief kunnen vanaf 17 uur en op zaterdagen ook terecht op parking E in de Nonnemeersstraat.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement.

Er is geen parking voor studenten en bezoekers op de campus Vesalius. Personeelsleden van HOGENT kunnen zich parkeren in de ondergrondse parking.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement.

Campus Aalst heeft geen parking.

Campus Bijloke heeft geen parking. Personeelsleden van HOGENT kunnen zich wel parkeren op parking E in de Nonnemeersstraat (campus Mercator). Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement.

Campus Grote Sikkel heeft geen parking.

Campus Ledeganck heeft geen parking.