Facebook Pixel Parkeren - Hogeschool Gent
Foto Parkeren

Parkeren.

P

Parkeren.

HOGENT beschikt op verschillende campussen over parkeer­faciliteiten, elk met specifieke toegangs­recht­en (studenten, personeel, kort parkeren, kiss-and-ride, evene­ment­en). Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende terreinen en de regels die er gelden.

Studenten / cursisten

Alle HOGENT-studenten kunnen op weekdagen tussen 6 en 1 uur en op zaterdag tussen 6 en 19.30 uur gebruikmaken van het centrale bovengrondse parkeerterrein op de campus Schoonmeersen als zij over een geldig parkeervignet beschikken. Op zondagen en feestdagen kan er niet geparkeerd worden.

Elke student heeft recht op één vignet en kan dat kosteloos aanvragen. UGent-studenten en cursisten van het CVO Panta Rhei die les krijgen op de campus Schoonmeersen kunnen ook een vignet aanvragen.

Wagens zonder geldig vignet, foutgeparkeerde wagens of wagens die na sluitingstijd op de parking staan, worden verwijderd. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement

Personeel

De ondergrondse parkings van gebouw P, gebouw T en de sporthal en de bovengrondse parking naast de sporthal zijn exclusief voorbehouden voor personeel van HOGENT.

De ondergrondse parking van gebouw P en gebouw T is op weekdagen open van 6 tot 22.30 uur en op zaterdag van 7 tot 18.30 uur. Op zondagen en feestdagen is de parking gesloten.

Ook personeel van de UGent dat op de campus Schoonmeersen werkt, kan gebruikmaken van de personeelsparkings. Personeelsleden van de Basisschool, de Middenschool en het Koninklijk Atheneum Voskenslaan kunnen parkeren in de ondergrondse parking van de Sporthal.

Personeel van het CVO Panta Rhei dat werkt op de campus Schoonmeersen kan op weekdagen vanaf 17 uur en op zaterdagen parkeren in de ondergrondse parking van gebouw P.

De personeelsleden hebben toegang tot deze parkeerplaatsen met hun toegangsbadge/keyfob. Personeelsleden hebben geen toegang tot de centrale bovengrondse parking, die is voorbehouden voor studenten.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement

Bezoekers

Met uitzondering van enkele evenementen wordt de parking op de campus Schoonmeersen voorbehouden aan studenten en personeel. Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren.

Heeft je contactpersoon een plaats gereserveerd, dan vind je in onze infofiche alle informatie over de parkeerplaatsen.

Alternatieven

Om parkeerproblemen te vermijden, raden we aan met het openbaar vervoer te komen. De campus ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint Pieters. Kijk op belgiantrain.be voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Campus Schoonmeersen ligt op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters (600 m). De bus- en tramhalte ‘Gent Tuinwijklaan’ heeft een vlotte verbinding met het centrum en de randgemeentes. Gebouw T bevindt zich een halte verder, aan bus- en tramhalte ‘Gent Flamingostraat’.

Vanaf de gratis Park & Ride The Loop/Expo is het 9 minuten fietsen tot campus Schoonmeersen (2,4 km). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over deze Park & Ride en over de beschikbare deelfietsen ter plekke.

Op verschillende locaties in Gent kan je een deelfiets huren, waarmee je dan makkelijk naar de campus kan komen.

Plattegronden

Plan of map plattegrond campus Schoonmeersen

(klik op de afbeelding om een pdf-versie te downloaden)

Campus Melle heeft een beperkte parking voor personeelsleden van HOGENT.

Alternatieven

Campus Melle is vlot bereikbaar en goed gelegen aan de Brusselsesteenweg (N9). De bus brengt je op 16 minuten van station Gent Sint-Pieters naar bushalte 'Melle Tuinbouwschool'. Ook met de fiets is het goed te doen: zo’n 7 km vanaf het station.

Aan de Brusselsesteenweg kan je in de directe omgeving van campus Melle gratis parkeren langs de straatkant.

Er is geen parking voor studenten en bezoekers op de campus Mercator. Personeelsleden van HOGENT kunnen zich parkeren op parking E in de Nonnemeersstraat. Personeelsleden van Het Perspectief kunnen vanaf 17 uur en op zaterdagen ook terecht op parking E in de Nonnemeersstraat.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement.

Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren. Heeft je contactpersoon een plaats gereserveerd, dan vind je in onze infofiche alle informatie over de parkeerplaatsen.

Alternatieven

Campus Mercator bevindt zich ideaal gelegen op 4 minuutjes fietsen of 12 minuten wandelen van het centrum en van station Gent Sint-Pieters (1 km). Je kan ook de tram nemen tot aan de halte ‘Gent Koning Albertbrug’ (200 m) of halte ‘Gent Van Nassaustraat’ (450 m).

In de directe omgeving van campus Mercator kan je betalend parkeren op straat (groene zone). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Er is geen parking voor studenten en bezoekers op de campus Vesalius. Personeelsleden van HOGENT kunnen zich parkeren in de ondergrondse parking.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement.

Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren. Heeft je contactpersoon een plaats gereserveerd, dan vind je in onze infofiche alle informatie over de parkeerplaatsen.

Alternatieven

Campus Vesalius bevindt zich vlakbij UZ Gent en heeft een vlotte verbinding met station Gent Sint-Pieters (2,3 km) en met het centrum. De campus is 8 minuutjes wandelen vanaf tramhalte ‘Zwijnaarde Gestichtstraat’ en vanaf bushalte ‘Gent UZ’ (600 m), of 3 minuutjes wandelen van bushalte ‘Gent Roelandt­plein’ (200 m).

In de directe omgeving van campus Vesalius kan je betalend parkeren op straat (groene zone). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Campus Aalst heeft geen parking.

Alternatieven

Campus Aalst is vlot bereikbaar en centraal gelegen op wandelafstand van station Aalst (850 m), bushalte ‘Vredeplein’ (200 m), parking Hopmarkt (350 m) en parking Keizershallen (350 m). Kijk voor meer informatie over parkeren op aalst.be/infofiche/parkeren-tarieven-en-parkings.

Campus Bijloke heeft geen parking. Personeelsleden van HOGENT kunnen zich wel parkeren op parking E in de Nonnemeersstraat (campus Mercator). Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement.

Alternatieven

Campus Bijloke bevindt zich ideaal gelegen aan de kleine ring van Gent (R40), op 6 minuutjes fietsen of 15 minuten wandelen van het station Gent Sint-Pieters (1,5 km). Je kan ook de tram nemen tot aan de halte ‘Gent Bijlokehof’.

In de directe omgeving van campus Bijloke kan je betalend parkeren op straat (oranje zone). Aan de overkant van de R40 start de groene zone en heb je een gunstiger parkeertarief. Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over de parkeertarieven, zones en parkeerduur.

Campus Grote Sikkel heeft geen parking.

Alternatieven

Campus Grote Sikkel bevindt zich in het centrum van Gent, vlak tussen de Sint-Baafskathedraal en het stadhuis en op 350 meter van bus- en tramhaltes ‘Gent Korenmarkt’ en ‘Gent Duivelsteen’, of op 450 meter van tramhalte ‘Gent Vogelmarkt’.

Betalend parkeren kan in of Parking Vrijdagmarkt (400 m), Parking Reep (450 m) of Parking Kouter (450 m). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.

Campus Ledeganck heeft geen parking maar wel enkele bezoekersplaatsen. Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren. Heeft je contactpersoon een plaats gereserveerd, dan vind je in onze infofiche alle informatie over de parkeerplaatsen.

Alternatieven

Campus Ledeganck ligt op 5 minuutjes fietsen of 15 minuten wandelen van het station Gent Sint-Pieters, aan de andere kant van het Citadelpark (1 km), vlak aan de kleine ring van Gent (R40) en de Overpoort.

In de Ledeganckstraat kan je betalend parkeren op straat (gele zone). Kijk op stad.gent/parkeren voor meer informatie over parkeertarieven en parkeerduur.