Facebook Pixel Juridisch-administratieve ondersteuning - Hogeschool Gent
Foto Juridisch-administratieve ondersteuning

Juridisch-administratieve ondersteuning.

J

Juridisch-administratieve ondersteuning.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak van ‘werkplekleren’. Je leert niet alleen op school maar ook op de werkvloer bij bijvoorbeeld advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen en griffies. De theorie en het brede kader die je aangeleerd krijgt, kan je meteen toepassen op de werkplek. In het traject voor weekendonderwijs kunnen de stages ook uitgevoerd worden op de eigen werkplek of kan je deelnemen aan een project dat aan jouw specifieke omstandigheden wordt aangepast.

Flexibel

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Het programma is verdeeld over zes semesters waar je telkens op zaterdag en één avond in de week les volgt. Daarnaast is het programma flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen in het academiejaar instappen.

In de graduaatsopleiding juridisch-administratieve ondersteuning (vroeger: juridische administratie) maak je kennis met:

Algemene vaardigheden

  • Opmaken van juridische documenten en regelingen
  • Inventariseren en archiveren van juridische documenten
  • Discrete en deontologische handelingen
  • Oplossings- en doelgerichte werkwijzen

Verschillende rechtstakken

  • Publiek recht
  • Burgerlijk recht & gerechtelijk privaatrecht
  • Handels-, economisch, vennootschaps- en verzekeringsrecht
  • Sociaal recht en fiscaal recht
  • Strafrecht en strafvordering

Seminaries en projectwerk over de verschillende rechtsdisciplines heen

 

 

 

Werken en studeren?
Het kan!

Je volgt de opleiding in avond- en weekendonderwijs. Zo wordt de combinatie met werken makkelijker. Er zijn enkele steunmaatregelen mogelijk voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingscheques, Vlaams opleidingsverlof en de KMO-portefeuille. Alle graduaatsopleidingen zijn erkend. 

Werken en studeren?
Het kan!

Je volgt de opleiding in avond- en weekendonderwijs. Zo wordt de combinatie met werken makkelijker. Er zijn enkele steunmaatregelen mogelijk voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingscheques, Vlaams opleidingsverlof en de KMO-portefeuille. Alle graduaatsopleidingen zijn erkend. 

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde. 

Met de graduaatsopleiding juridische administratie kan je aan de slag als juridisch-administratief medewerker in advocaten- en notariskantoren, bij gerechtsdeurwaarders, griffies van rechtbanken, parketten en politiediensten.

Je kunt ook solliciteren bij juridische diensten van bedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen en sociale secretariaten.

Ook de overheid is een optie. Je kunt aan het werk als ambtenaar bij diverse diensten van overheidsinstellingen (gemeenten, provincies, federale en gemeenschaps- & gewestinstellingen), bijvoorbeeld financiële diensten en personeelsdiensten.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement (afstudeerrichting rechtspraktijk) kan behalen.

Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde in de juridische administratie. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar en wanneer?

Deze opleiding wordt in combinatie van avond- en weekendonderwijs aangeboden op campus Schoonmeersen.

ontdek onze campussen →

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →