Facebook Pixel Business and Languages - Hogeschool Gent
Foto Business and Languages

Business & Languages.

B

Business & Languages.

Verwacht je aan een unieke combinatie van human resources, project- en event­management, innovatieve digitale tools, commerciële training en professionele communicatie in het Nederlands, Frans en Engels.

Je wordt de vertrouwenspersoon van het management, een praktisch ingestelde duizendpoot met een heel gevarieerd takenpakket.

Organisatorische spilfiguur

Proactief en servicegericht ondersteun je het management.

 • Je beheert de communicatie- en informatieflow in het bedrijf.
 • Je organiseert bedrijfsevents en werkt projecten uit van begin tot eind.
 • Je begeleidt de administratieve processen van het bedrijf.
 • Je werkt planmatig, klantgericht en steeds gefocust op oplossingen.
 • Je herkent commerciële opportuniteiten en speelt er kordaat op in.
Human resources

Je werkt mee aan het operationeel HR-beleid van het bedrijf en ondersteunt het hele HR-proces: van werving en selectie tot employer branding, payroll en turnover.

Internationaal communicatietalent

Je bent een ambassadeur van het bedrijf waarvoor je werkt en dat straal je ook uit. Je communiceert op een professionele manier en dat in een internationale en multidisciplinaire context. Als een echte connector communiceer je met klanten, leveranciers en interne stakeholders. En dit zowel in het Nederlands, Frans als Engels.

Je bent flexibel en weet je communicatiestijl vlot aan te passen aan de context waarin je je bevindt, zoals: vergaderingen, onderhandelingen, handels­communicatie, commerciële verrichtingen, HR-processen, bedrijfsrapporteringen, internet, pers, enzovoort.

Digitaal expert

Nieuwe, digitale technologieën geven de office manager vandaag nog meer slagkracht. De opleiding volgt de nieuwste ontwikkelingen dan ook op de voet. Op die manier ben je digitaal gewapend voor de sociaal geconnecteerde wereld van vandaag.

Sfeerbeeld
"In mijn laatste jaar ging ik op Erasmus­uitwisseling naar Mexico. Daarna volgde ik stage in een Brussels cultureel centrum. Binnenkort vertrek ik voor 6 maanden naar Dubai. Ik zal er werken aan een project voor de wereld­tentoonstelling."

Lou-Lou Vanrobaeys, afgestudeerd in 2020

Intercultureel bemiddelen en onderhandelen.

Word een kei in bijvoorbeeld onderhandelen met sociale partners. Of leer hoe je je netwerk uitbouwt in verschillende culturen over de hele wereld. In de veilige omgeving van ons high tech vergader­lab trainen we jou tot een zelfzeker en communicatief toptalent.

Keuzepakketten.

In het derde modeltraject heb je keuze uit verschillende expertises.

 • Raak je vooral geboeid door de commerciële kant van het bedrijfsleven? Kies dan voor het pakket BUSINESS en verdiep je in consumenten­psychologie, diensten­marketing of ondernemen.
 • Voel je meer iets voor voor het experten­traject LANGUAGES? Kies dan voor Duits of Spaans en ga op Erasmus naar Spanje, Duitsland, Mexico …

Keuzepakketten.

In het derde modeltraject heb je keuze uit verschillende expertises.

 • Raak je vooral geboeid door de commerciële kant van het bedrijfsleven? Kies dan voor het pakket BUSINESS en verdiep je in consumenten­psychologie, diensten­marketing of ondernemen.
 • Voel je meer iets voor voor het experten­traject LANGUAGES? Kies dan voor Duits of Spaans en ga op Erasmus naar Spanje, Duitsland, Mexico …

Van bij de start van de opleiding duik je de praktijk in.

We zorgen ervoor dat je binnen en buiten de campus praktijk­ervaring opdoet. En dat je optimaal wordt begeleid, onder meer door je docent die tegelijkertijd je coach is.

Professional skills lab (jaar 1)

Deze reeks workshops vindt plaats in het eerste semester op HOGENT. Sommige ervan worden begeleid door mensen uit het werkveld.

Young potential@work (jaar 1)

Je gaat op bedrijfsbezoek om een beeld te krijgen over de jobinhoud en competenties van onze afgestudeerden.

Taalimmersie (jaar 1)

Door een klasuitwisseling met Franstalige studenten leer je om sneller te durven spreken in een vreemde taal.

Project- en eventmanagement (jaar 2)

Je zet een echt event op poten. Van initieel idee tot complete uitwerking.

Young professional@work (jaar 2)

Je loopt twee weken stage in een HR-omgeving.

Office manager@work (jaar 3)

Je loopt twaalf weken stage in binnen- of buitenland. Dit is de finale test om je competenties aan de praktijk te toetsen.

Bachelorproef (jaar 3)

Dit vormt samen met je stage het sluitstuk van je opleiding. Daarmee bewijs je dat je onderzoeks­data kan verzamelen, verwerken en met een kritisch oog kan evalueren.

Herbekijk het verhaal van Noor over haar stage bij Planet Group in Gent. Noor geeft er ondersteuning op de HR-afdeling en werkt mee aan de selectie en rekrutering. Check onze highlights op Instagram (@hogeschool_gent).

Grijp je kans.
Haal een dubbel diploma.

Wie kiest voor Business & Languages krijgt de kans om een dubbel diploma te behalen. Het laatste jaar van je studietraject kan je immers volgen in Poitiers, in Frankrijk. Dat is een partnerhogeschool van HOGENT waarvan de programma's van deze afstudeerrichting volledig op elkaar zijn afgestemd. Daar afstuderen biedt je een dubbel voordeel. Je wordt ondergedompeld in de Franse taal. En op je diploma staat zowel HOGENT als l'Université de Poitiers. Een extra niet te onderschatten troef op de arbeidsmarkt.

Match ik met Business & Languages?

1

Je begint pas aan een taak als je alles netjes hebt gepland, georganiseerd en gecoördineerd.

2

Geen enkel detail ontsnapt aan je arendsoog.

3

Nauwkeurigheid en een servicegerichte aanpak zijn sterke troeven van jou.

4

Je kan discreet omgaan met gevoelige informatie.

5

Dankzij je plan van aanpak verloopt alles op wieltjes.

6

Een uitstapje met vrienden? Jij neemt gegarandeerd het initiatief en organiseert het event.

7

In tijden van chaos blijf je door de bomen het bos zien.

8

Je hebt een grote interesse voor human resources.

9

Je houdt van (vreemde) talen en als de gelegenheid zich voordoet schakel je graag over naar het Frans of Engels.

Wat na je diploma?

Werken

Professionele bachelors met een sterke kennis van Frans en Engels worden overal met open armen ontvangen. Deze afstudeerrichting is voor jou de geknipte keuze als je droomt van een job als:

 • assistant to the CEO
 • office manager
 • HR-consultant
 • HR-payroll officer
 • management assistant
 • customer service agent
 • project- en eventmanager
 • of account manager zoals Jana Martens
  → Herbekijk het verhaal van Jana over haar job bij Sabam via de highlights op Instagram (@hogeschool_gent).

Verder studeren

HOGENT biedt je een ruime keuze aan postgraduaten, navormingen en bachelor-na- bacheloropleidingen om je competenties te verbreden. 

In de banaba internationaal bedrijfsmanagement zorgen we voor een maximale ontplooiing van je internationale competenties via multidisciplinaire projecten.

Bekijk ook het aanbod van de universiteiten en wat er mogelijk is via schakelprogramma’s. Zo kan je bijvoorbeeld toegang krijgen tot het schakelprogramma naar de master Handelswetenschappen aan de KU Leuven of aan de UHasselt.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op
campus Schoonmeersen (gebouw B).

bekijk onze campus →
Tip: ga in gebouw B zeker eens binnen in het taallab en het hightech vergaderlab.

H


Hulp nodig bij
je studiekeuze?

chat met een student →
bekijk het programma →
begeleiding →
studie(keuze)advies →

Of mail naar nadine.dedonder@hogent.be met vragen over deze afstudeerrichting

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Business Translation & Interpreting

Business Translation and Interpreting is dé talen­opleiding op bachelor­niveau. Een heel brede en praktische talen­opleiding trouwens, want je leert commercieel en creatief …

Marketing- en communicatiesupport
In het graduaat marketing- en communicatiesupport maak je kennis met alle facetten van communicatie en marketing in een onderneming.
Marketing

Marketing is een afstudeerrichting van de professionele bachelor bedrijfsmanagement waarin je leert om producten en diensten succesvol te lanceren. En er vervolgens voor te zorgen dat die producten …