Facebook Pixel Marketing- en communicatiesupport - Hogeschool Gent
Foto Marketing- en communicatiesupport

Marketing- en communicatiesupport.

M

Marketing- en communicatiesupport.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak. De theorie en het brede kader dat je aangeleerd krijgt, kan je meteen toepassen op de werkplek.

Schrijf je meteen in

In deze opleiding maak je kennis met alle facetten van communicatie en marketing in een onderneming. Je kiest daarbij voor de afstudeerrichting communicatiesupport of voor marketingsupport. Bij marketing- en communicatieactiviteiten pas jij vlot de juiste tools en technieken toe. Je leert data verzamelen, verwerken en beheren, teksten redigeren, probleemoplossend en doelgericht werken. Je traint je kennis van Engels en Frans. Kortom, jij groeit uit tot de rechterhand van commerciële medewerkers. Je bent in staat om de interne en externe communicatie in een onderneming te ondersteunen. 

Flexibel

Deze opleiding omvat 120 studiepunten en wordt aangeboden in dagonderwijs. De minimale duurtijd van je opleiding is twee jaar. 

Je staat er niet alleen voor.

Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...

Je staat er niet alleen voor.

Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde in de marketing- en communicatiesupport.

Kies je voor de afstudeerrichting marketingsupport, dan kan je aan de slag in uiteenlopende functies in een onderneming: commercieel medewerker, sales representative, digital datamarketeer, productiemarketing, onlinemarketeer, logistiek medewerker, medewerker klantendienst of marktonderzoek, planner …

Kies je voor de afstudeerrichting communicatiesupport, dan kan je aan de slag als assistent-officemanager, personal assistant, klantenadviseur, projectcoördinator, officecoördinator, medewerker front- of backoffice, secretaris, medewerker kwaliteitszorg …

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement of een bachelor office management kan behalen. Het traject omvat vrijstellingen op basis van het diplomasupplement marketing. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties en Eerder Verworven Competenties.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar en wanneer?

Deze opleiding wordt in dagonderwijs aangeboden op campus Mercator.

ontdek onze campussen →

H


Hulp nodig bij
je studiekeuze?

chat met een lector →
bekijk het programma →
begeleiding →
studie(keuze)advies →
mail naar erik.peeters@hogent.be of voor alle andere praktische vragen naar graduaat@hogent.be

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →