Facebook Pixel Marketing- en communicatiesupport - Hogeschool Gent
Foto Marketing- en communicatiesupport

Marketing- en communicatiesupport.

M

Marketing- en communicatiesupport.

Als marketeer en communicatie-expert ondersteun je de interne en externe communicatie in een onderneming. Je bent de rechter­hand van de commerciële mede­werkers. Je gaat steeds probleem­oplossend en doel­gericht te werk en past alle communicatie­activiteiten vlot toe. Je bent steeds nieuws­gierig naar de drijf­veren van klanten en gaat ermee aan de slag.

Schrijf je meteen in

Je maakt een keuze tussen twee afstudeer­richtingen

Communicatiesupport

In deze afstudeer­richting ligt de focus op communicatie­projecten en -acties. Je zorgt voor een vlot verloop van de interne en externe communicatie. Je houdt daarbij rekening met de communicatie­strategie van de onderneming.

Marketingsupport

In deze afstudeer­richting ligt de focus op marketing­projecten en -acties. Je houdt daarbij rekening met de marketing­strategie van de onderneming.

Download de brochure

Wat leer je?

  • Je verwerft kennis over alle tools en technieken die gebruikt worden bij marketing- en communicatie­activiteiten. Je leert ze steeds correct en vlot toe te passen.
  • Je leert data verzamelen, verwerken en beheren.
  • Je leert commerciële en zakelijke teksten te maken.
  • Je wordt getraind in probleem­oplossend en doelgericht werken. Kwaliteits­zorg staat altijd voorop.
  • Je breidt je kennis van het Frans en Engels verder uit. Je leert vlot communiceren in beide talen.

Je leert door te doen

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroeps­gerichte aanpak. De opleiding bestaat voor minimaal één derde uit werkplek­leren. Met deze vorm van leren verwerf je kennis en vaardigheden op school én op de werkvloer.

sfeerbeeld

Dagonderwijs.

Duurtijd?

Je volgt de opleiding overdag in een traject van twee jaar (120 studie­punten)

Wil je later instappen in het academie­jaar? Dan kun je ook starten in februari.

Waar?

Je volgt les op campus Schoonmeersen en campus Mercator in Gent.

Match ik met marketing- en communicatie­support?

1

Marketing is helemaal jouw ding.

2

Je wil je communicatie­skills verfijnen.

3

Jouw motto: alles kan altijd beter.

4

De klant is koning. Je bent nieuws­gierig naar hun drijf­veren en gaat ermee aan de slag.

5

Het woord voeren in het Engels of Frans schrikt je niet af. Ook schriftelijk wil je dit onder de knie krijgen.

6

Je bent een team­player. Samen met collega’s je schouders zetten onder een ondernemings- of marketing­plan, lijkt jou een fijne uitdaging.

Wat na je diploma?

Werken

Na het behalen van je diploma marketing­support, kan je aan de slag in uiteen­lopende functies in een onderneming: commercieel mede­werker (knelpunt­beroep!), sales representative of vertegen­woordiger (knelpunt­beroep!), digital data­marketeer, productie­marketing, online­marketeer, logistiek mede­werker, mede­werker klanten­dienst of markt­onderzoek, planner …

Na het behalen van je diploma communicatie­support, kan je aan de slag als assistent-office­manager, personal assistant of management assistent (knelpunt­beroep!), klanten­adviseur, project­coördinator, office­coördinator, mede­werker front- of back­office, secretaris, mede­werker kwaliteits­zorg …

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! Na je graduaat marketing- en communicatiesupport kan je aan HOGENT in 2 jaar een bachelor­diploma behalen via een verkort traject bedrijfs­management - marketing of een verkort traject organisatie & management - Business & Languages. Op 4 jaar tijd kan je dus een graduaats­diploma en een bachelor­diploma behalen.

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen.

Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen.

Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoeveel kost de opleiding?

Hoeveel kost het om een jaar hoger onderwijs te volgen? Het antwoord is niet voor iedereen hetzelfde. Het totaalplaatje hangt af van je opleiding, studie­traject, leefgewoonten en je keuze om te pendelen of op kot te gaan.

Overzicht van de studiekosten →

Hoe zit dat met leerkrediet?

Je hebt geen leerkrediet nodig als je inschrijft voor een graduaatsopleiding. Let op: schrijf je met een credit­contract in voor opleidings­onderdelen uit een graduaats­opleiding, dan zet je wél altijd leerkrediet in.

Meer info over leerkrediet →

Heb ik voorkennis nodig om de opleiding te starten?

Neen, alle graduaatsopleidingen starten vanaf nul.

Wat houdt werkplekleren in?

Alle graduaats­opleidingen bestaan uit minimaal één derde werkplek­leren. Dat kan in de vorm van stage, praktijk­lessen, bedrijfs­bezoeken, cases, gastsprekers …

Kan ik starten?

Je kan starten met een graduaats­opleiding als je een diploma secundair onderwijs (aso, tso of zevende jaar bso) bezit. Of als je minstens drie jaar geleden een getuig­schrift hebt behaald van de derde graad bso. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan moet je een toelatings­proef afleggen. Die proef gaat na of je de nodige kennis en vaardig­heden bezit voor een graduaats­opleiding.

Meer info over toelatings­voorwaarden →

profiel

Erik Peeters

Coördinator

Chat met Erik
Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Marketing

Marketing is een afstudeer­richting van de bachelor bedrijfs­management. Als marketeer leer je producten, diensten en ideeën succes­vol in de markt zetten, verkopen of verdelen en …

Verkort traject bedrijfsmanagement
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma behalen.
Organisatie & management

In de bachelor organisatie & management heb je de keuze uit 3 afstudeer­richtingen: Business & Languages, Business Translation & Interpreting en Health Care Management. Meteen …