Facebook Pixel Stomatherapie en wondzorg - EduWond - Hogeschool Gent
Foto Stomatherapie en wondzorg - EduWond

Stomatherapie en wondzorg.

S

Stomatherapie en wondzorg.

Wondzorg is een belangrijke taak van verpleegkundigen en artsen in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en in de thuiszorg. Dit postgraduaat is een samenwerking tussen Arteveldehogeschool, HOGENT, Hogeschool West-Vlaanderen, Universiteit Gent en UZ Gent. 

EduWond is het eerste gezamenlijke onderwijsproject van de partners binnen de Associatie Universiteit Gent en het Universitair Ziekenhuis Gent, zodat het ook als een ‘pionier’ in het onderwijslandschap kan beschouwd worden. EduWond wil klinische expertise en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot wondzorg bundelen en door middel van educatie breed open stellen voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele gezondheidswerkers.

Door de samenwerking met het Zorgcentrum Wondzorg Universitair Ziekenhuis Gent worden belangrijke inzichten uit de praktijk verankerd in het onderwijs. Multidisciplinaire zorg, met de patiënt en zijn omgeving centraal, vormt het dynamische uitgangspunt.

programma

Het postgraduaat heeft een omvang van 30 studiepunten en bestrijkt 9 modules:

  • Basismodule wondzorg (6 studiepunten)
  • Decubitus (3 studiepunten)
  • Diabetische wonden (3 studiepunten)
  • Stomatherapie (3 studiepunten)
  • Ulcus Cruris (3 studiepunten)
  • Brandwonden (3 studiepunten)
  • Acute wonden (3 studiepunten)
  • Oncologische wonden (3 studiepunten)
  • Wetgeving (3 studiepunten)

studieomvang en -duur

De opleiding duurt twee academiejaren en omvat dertig studiepunten.

locatie

Campus Vesalius
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

prijs

Het inschrijvingsgeld voor de basismodule wondzorg bedraagt € 350. Voor elke andere module bedraagt het inschrijvingsgeld € 220.

certificaat

Het getuigschrift van het postgraduaat Stomatherapie en Wondzorg wordt toegekend aan cursisten die voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden en het volledige programma (30 studiepunten) met succes gevolgd hebben. Andere cursisten die ingeschreven zijn voor de afzonderlijke modules ontvangen een certificaat van bijscholing.

Onder leiding van deze experts uit het werkveld

Patricia Vanleerberghe

patricia.vanleerberghe@hogent.be

Meer informatie

Het postgraduaat is een samenwerking tussen Arteveldehogeschool, HOGENT, Howest, UGent en UZ Gent. Lees er alles over op de website van het postgraduaat!
Ga naar de website