Foto Informatica

Systeem- en netwerkbeheer.*

S
*Onder voorbehoud. Voor deze opleiding is een erkenning aangevraagd.
Ze wordt alleen ingericht als ze door de Vlaamse regering erkend wordt.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak waardoor je meteen wordt uitgedaagd je kennis naar de praktijk te vertalen.

Overdag
of 's avonds

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dag­onder­wijs, ’s avonds of een combinatie van beide. 

Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van je opleiding is twee jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zodat je zelf je eigen traject kan samenstellen over meerdere jaren.

Je maakt kennis met
de volgende facetten:

 • Installeren van besturingssystemen,
  software en hardware
 • Beheer en beveiliging van servers, werkstations en netwerkapparaten
 • Routers, switches en firewalls configureren en optimaliseren in netwerken
 • Virtualisatie van servers en applicaties
 • Werken in de cloud
 • Werking van de diverse systemen en netwerken documenteren
 • IT-projecten uitwerken en plannen
 • Netwerkproblemen oplossen
 • Nieuwe ontwikkelingen opvolgen en toepassen
 
Sfeerbeeld
Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar.

Je staat er niet alleen voor.

Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde in het systeem- en netwerkbeheer.

Het tekort aan ICT'ers op de arbeidsmarkt was nog nooit zo groot, duizenden vacatures voor informatici raken moeilijk ingevuld. Werk en toekomst zijn verzekerd.

Je kan aan de slag in een kmo of grote multinational als digitale expert. Er is een ruime keuze aan IT-jobs, zoals systeem- en netwerkbeheerder, webmaster, Security Officer, ICT Support Officer, projectmanager of ICT Consultant.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor toegepaste informatica kan behalen.

Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde informatica.

Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van eerder verworven kwalificaties en eerder verworven competenties.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Waar kan je deze opleiding volgen?

Gent (dag- en avondonderwijs)
Lokeren Brouwerijstraat en Dendermonde (avondonderwijs)

Heb je vragen?

Wil je meer info over de inhoud, de manier van evalueren, de werkvormen, de gewenste begin- en eindcompetenties of het werkplekleren? Mail naar joeri.sens@hogent.be. Voor alle anders praktische vragen kan je terecht bij graduaat@hogent.be.