Facebook Pixel Bachelor in het office management - Hogeschool Gent
Foto Bachelor in het office management

Office management.

O

De opleiding office management biedt drie afstudeer­richtingen aan. Elke afstudeer­richting legt haar eigen klem­tonen en leert je specifieke vaardig­heden. Meteen bij de start van je opleiding kies je de afstudeer­richting die jou het meest ligt.

B

Business and Languages

Je wordt de vertrouwenspersoon van het management en de organisatorische spilfiguur van het bedrijf. Proactief en servicegericht ondersteun je het management, beheer je de communicatie- en informatieflow en faciliteer je de administratieve processen van je bedrijf.

meer info →

B

Business Translation and Interpreting

Dé bachelor in talen. Je wordt specialist in klantgerichte en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans. Je gebruikt je taalvaardigheden in de brede waaier van zowel online als offline bedrijfscommunicatie en in functie van vertaalopdrachten.

meer info →

H

Health Care Management

Als healthcare manager ben je een allrounder. Iemand die heel verschillende kwaliteiten en taken vlot weet te combineren. In het zorgtraject sta je immers zowel de zorgvrager als de zorgverlener bij. Je koppelt de professionele deskundigheid van een management assistant aan een hart voor patiënten.

meer info →

Als office manager ben je perfect op de hoogte van het reilen en zeilen van de organisatie. Communicatievaardigheid, organisatietalent en taalvaardigheid zijn absoluut vereist. Je opleiding is dan ook veelzijdig. Je leert digitale tools creatief inzetten, efficiënt coördineren en professioneel communiceren.

Meer skills voor de 21ste-eeuwse professional.

Je doorloopt een professionele, meertalige sollicitatietraining. Je werkt actief en doelbewust aan je personal branding en professionele ontwikkeling. Je leert probleemoplossend denken en je stippelt een persoonlijk ontwikkelings- en loopbaantraject uit.

In de opleiding office management ben je architect van je eigen succes. Zo kan je al vanaf het eerste semester je afstudeerrichting kiezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Van bij de start benaderen we je als een ‘young professional’. Als iemand die klaar staat om professionele uitdagingen aan te pakken en zijn plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen. We zorgen ervoor dat je binnen en buiten de campus praktijkervaring opdoet in een veilige omgeving. En dat je optimaal begeleid wordt, onder meer door je docent die tegelijkertijd je coach is. Samen timmeren jullie aan de weg. Zodat je er na drie jaar echt staat: een expert in je vak. Een zelfbewust, communicatief sterk, digitaal toptalent, klaar voor een carrière vol boeiende uitdagingen.

Een vliegende start: het bootcamp

In de eerste week van het eerste jaar neem je deel aan een bootcamp. Een bijzonder intensieve driedaagse vol workshops en lessen rond de basic skills voor de moderne office manager. Wees gerust: na die week weet je meteen waar je aan toe bent. In de opleiding office management ben je architect van je eigen succes. Wat komt er allemaal aan bod in de bootcamp:

  • teamwork
  • socialemediabeleid
  • waarden en normen
  • klant- en servicegerichtheid
  • netwerken
  • creativiteitstechnieken
  • assertiviteit
  • jouw latere beroepenveld

Aansluitend onthullen we je onze professionele code. Een engagement dat we samen aangaan om jouw talenten maximaal te ontplooien.

Sfeerbeeld
"Tijdens het taallab kunnen we studenten onmiddellijk en individueel coachen. HOGENT is een van de weinige hoge­scholen in Vlaanderen die maximaal inzet op het gebruik van taallabs."

Nadine De Donder
hoofdlector Frans bij HOGENT

Echt met taal aan de slag!

"In het middelbaar kregen we in de taallessen vooral invuloefeningen. Maar hier ligt de focus op spreken. Door de taallabo's werden we gepusht om veel te praten."

Robin De Clercq
project assistant bij Secretary Plus

De troeven.

Geïntegreerde aanpak
om talen aan te leren

Wat houdt dat concreet in? Dat je voor bepaalde communicatievakken vlot leert schakelen tussen Nederlands, Frans en Engels.

Geïntegreerde aanpak om softwarepakketten aan te leren

Softwarepakketten aanleren doe je niet in aparte opleidingsonderdelen. Neen, je leert ermee werken in de lessen waar die pakketten van pas komen. Neem bijvoorbeeld de les ‘Communication plan’ (afstudeerrichting Business Translation and Interpreting), 'zakelijk rapporteren' (afstudeerrichting Business and Languages) of 'Communicatie binnen het zorgteam' (afstudeerrichting Health Care Management). Daar ontdek je de nieuwste digitale tools om je tekst volledig op punt te stellen.

Project- en eventmanagement
is een opleidingsonderdeel in
de drie afstudeerrichtingen

Welke afstudeerrichting je ook kiest, je leert reële projecten en bedrijfsevents organiseren die eigen zijn aan jouw specifieke afstudeerrichting. HOGENT verwerkt eventmanagement in alle afstudeerrichtingen van office management.

Praktijkvoorbeeld:
Les mardis de la Francophonie

Hightech vergaderlab

Deze vergaderruimte is uitgerust met opnameapparatuur en een debriefingruimte. Zeer handig om je te trainen in non-verbale communicatie en technieken om te onderhandelen en vergader­en. Door de feedback achteraf leer je van je fouten en kan je je reacties en gedrag aanpassen in stressvolle situaties.