Facebook Pixel Workshopdag Aalst - Hogeschool Gent
Foto Workshopdag Aalst

Workshopdag Aalst.

W

Workshopdag Aalst.

Op deze workshopdag in Aalst kunnen de leerlingen zelf kiezen welke workshop ze volgen. Bij inschrijving geven de leerlingen dus zelf hun voorkeur door.

Concreet betekent dit dat scholen hun klas­groep(en) kunnen inschrijven voor een workshopdag. Er is een aanbod rond verschillende thema's: ondernemen, accounting, artificiële intelligentie, web­security en web development. De leerlingen geven zelf hun drie favoriete keuzes door. Ze volgen de gekozen workshop samen met leerlingen uit andere klas­groepen of scholen die hetzelfde interesse­gebied delen. Ondertussen kunnen ze de sfeer opsnuiven van een echte studenten­campus.

Na inschrijving zal onze coördinator contact opnemen voor de verdeling van de leerlingen over de verschillende workshops.

Datum

26 maart 2024

Doelgroep

Leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs


Duur

van 9.00 tot 11.30 à 12 uur


Contact en inschrijven

zjef.deloose@hogent.be


Kostprijs

Gratis

De leerlingen kunnen vooraf kiezen uit de volgende workshops.

Economie en organisatie.

Ga mee op tijdreis naar 2035. Slimme technologie heeft ons dagelijks leven sterk veranderd: zelf­rijdende voertuigen, contact­loze thuis­levering, geavanceerde gezondheids­monitoring… Dankzij de informatie­revolutie weet je meer dan ooit over de herkomst en het verhaal achter producten en diensten. Dat maakt het makkelijk om duurzame keuzes te maken. Dankzij artificiële intelligentie (AI) krijg je live onder­steuning bij al je vragen en kan je snel producten en diensten op maat bestellen. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken dat rekening houdt met jouw voor­keuren en allergieën, of een app op maat van jouw project. Ook inter­nationale samen­werking gaat vlotter dan ooit en steeds meer mensen verkiezen verschillende vormen van flex­werken boven een vaste en voltijdse job waarbij je elke dag op dezelfde plek werkt.

Hoe kan je in 2035 ondernemen? Wat zijn de verwachtingen van klanten? En welke impact hebben al deze veranderingen op ons werk­leven? Tijdens deze interactieve workshop duiken we dieper in de trends die je vandaag al ziet verschijnen, van personalisatie tot connectiviteit, duurzaam­heid en welzijn. We verzinnen nieuwe producten en concepten om de gaten in de markt te vullen. Zo maken we de toekomst mee.

Workshop aangeboden door: bachelor bedrijfsmanagement - Business Lab

Accountant is al lang geen stoffig beroep meer. De standaard­processen van boekhouding worden steeds meer geautomatiseerd, waardoor je als accountant meer tijd krijgt om persoonlijk advies te geven aan je klanten op juridisch, financieel en fiscaal vlak. Benieuwd naar wat die digitalisering juist inhoudt? Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met cases en praktische oefeningen in deze digitale software­pakketten.

Workshop aangeboden door: graduaat accounting administration

Informatica-ICT.

Hacking is niet meer weg te denken uit de digitale wereld. We tonen enkele technieken die door hackers gebruikt worden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de leerlingen zelf beginnen hacken, maar we leren ze de gevaren te herkennen door middel van security awareness, netwerk en port scanning, Google dorking, enz. Tot slot gaan we met Kali Linux enkele basis methodes zoals een Man In The Middle aanval simuleren in een virtueel labo.

Deze workshop richt zich niet alleen tot leerlingen uit informatica­opleidingen maar tot alle leerlingen met een interesse in technologie en IT.

Workshop aangeboden door: graduaat systeem- en netwerkbeheer

Materiaal: eigen laptop meebrengen.

Hoe werkt artificiële intelligentie nu echt? Waarom is ChatGPT wel een AI-systeem, maar de chat van tele-onthaal niet?

Na deze workshop weet je wat nodig is om een AI-systeem te maken en kan je beter inschatten of AI het juiste antwoord biedt. Je zal probleemloos een chat van een chatbot kunnen onderscheiden.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Materiaal: eigen laptop meebrengen.

Algemeen.

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Tijdens deze infosessie leer je alles wat je moet weten over verder studeren. Welke opties zijn er in het hoger onderwijs? Wat is het verschil tussen een graduaat en een bachelor? En tussen een bachelor op professioneel en academisch niveau? Hoe werkt het hoger onderwijs? Wat zijn studiepunten en hoe werkt het systeem van leerkrediet? Hoe zit dat juist met de knip in het hoger onderwijs? Hoe ziet een academiejaar eruit? Welke vakanties heb ik nog? Hoeveel kost studeren in het hoger onderwijs? Welke begeleiding en ondersteuning krijg ik? Hoe maak ik een goede studiekeuze? Je krijgt ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Workshopdag Gent

Op deze workshopdag in Gent kunnen de leerlingen zelf kiezen over welke tak of specialisatie binnen de economie, talen of IT ze meer willen ontdekken: financiële economie, marketing, duurzaam …

Bedrijfsmanagement

In de bachelor bedrijfs­management kan je kiezen tussen 7 afstudeer­richtingen en 1 allround traject: accountancy-fiscaliteit, financiën & verzekeringen, …

Accounting administration

In de graduaats­opleiding accounting administration maak je kennis met alle facetten van boekhoud­kundig, fiscaal en financieel werk. In dag­onderwijs (2 jaar) of avond- en …

Systeem- en netwerkbeheer

Systeem- en netwerkbeheer is een graduaat van 120 studiepunten in dag- en/of avond­onderwijs. Door de sterke praktijk- en beroeps­gerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …

Toegepaste informatica in dagonderwijs

Deze opleiding biedt je in het eerste jaar een heel stevige en brede basis­kennis over diverse IT-onderwerpen. Daarna kies je staps­gewijs voor de specialisatie die het best bij je …

Stadscampus Aalst

Studeren aan de hogeschool in Aalst? HOGENT stads­campus Aalst is een gezellige campus in het centrum van de stad, op wandel­afstand van station Aalst (850 m), parking …