Facebook Pixel Comfort in sport, werk- en beschermkledij - Hogeschool Gent
Foto Comfort in sport, werk- en beschermkledij

Comfort in sport-, werk- en beschermkleding.

C

Comfort in sport-, werk- en beschermkleding.

Het comfort van textiel en kleding is een gevoelsperceptie die het resultaat is van zowel psychologische aspecten zoals design, kwaliteit en esthetiek als fysiologische aspecten zoals thermofysiologisch en sensorieel comfort.

Het thermofysiologisch comfort van een textielmateriaal is het resultaat van het hitte en vocht transport doorheen het materiaal. Het thermofysiologisch comfort van een kledingstuk wordt beïnvloed door de gebruikte materialen, het model en de pasvorm.

Het sensorieel comfort is het resultaat van de opgewekte zenuwprikkels wanneer het textiel in contact komt met het lichaam of gemanipuleerd wordt. De zachtheid, beweeglijkheid, huidverdraagzaamheid, gevoelstemperatuur en het klevend effect worden beschouwd. Het sensoriële comfort van een kledingstuk wordt beïnvloed door de gebruikte materialen, de pasvorm en (in mindere mate) door de assemblagetechniek.

In sport- en beschermkleding vertaalt verhoogd comfort zich over het algemeen in verbeterde prestaties, veiligheid en welzijn. FTILab+ beschikt over een uitgebreide expertise rond de verschillende aspecten van kledingcomfort waarop jij een beroep kan doen.

Doelgroep

Textielbedrijven, confectiebedrijven, designers

Contact

Alexandra De Raeve