Facebook Pixel Een vliegende start met onze introductiecursussen - Hogeschool Gent
Foto Een vliegende start met onze introductiecursussen

Introductiecursussen.

I

Introductiecursussen.

Introductiecursussen frissen de gewenste leerstof uit het secundair onderwijs op. Ze worden georganiseerd tijdens de maand september en zijn kosteloos (met uitzondering van de aankoop van studiematerialen).

Inschrijven kan pas na inschrijving in een van onze graduaten of bachelors.

Graduaten

Revit

Opfrissing voor tweedejaarsstudenten.

 

Dinsdag 19 september 2023 (9 - 11 uur)

Campus Schoonmeersen, lokaal B.3.037

Bachelors

Anorganische chemie

Deze introductiecursus richt zich tot alle studenten agro- en biotechnologie die geen of zeer weinig chemie gehad hebben in het secundair. Tijdens deze introductiecursus maken we je vertrouwd met enkele basisbegrippen uit de chemie en verwerf je een inzicht in de algemene opbouw van een atoom en een molecule.

 

Vrijdag 22 september 2023 (10u30)

Campus Melle lokaal 0.011

Engels

In deze cursus herhalen we de spraakkunstregels die echt belangrijk zijn. Het doel van de cursus is om jou voldoende kennis en vaardigheid te geven zodat je van bij het begin van het jaar mee bent voor Engels. Deze cursus duurt drie halve dagen.


Frans

De cursus biedt de studenten de mogelijkheid om de noodzakelijke basiskennis Frans bij te spijkeren met veel aandacht voor praktische en activerende oefeningen. Deze cursus duurt vier halve dagen (3 dagen fysiek, laatste dag digitaal)

 

VOLZET - inschrijven niet meer mogelijk

We bieden voor chemie, wiskunde en fysica introductiecursussen aan waarin de leerstof van het secundair onderwijs herhaald wordt. De cursussen zijn een aanrader voor wie minder wetenschappelijke vakken heeft gehad in het secundair onderwijs of voor wie deze leerstof wenst op te frissen.

Fysica

 

woensdag 20/09 (10u30 tot 14u30)

campus vesalius, groot auditorium (GVESA.0.024)


Chemie

 

donderdag 21/9 (10u30 tot 14u30)

campus vesalius, groot auditorium (GVESA.0.024)


Wiskunde

 

vrijdag 22/9 (10u30 tot 14u30)

campus Schoonmeersen, auditorium GSCHC.0.155

Instapcursus chemie

Studenten ingeschreven voor de bacheloropleiding chemie kunnen zich aanmelden voor deze instapcursus. De cursus richt zich naar wie minder chemie heeft gezien in het secundair onderwijs of voor wie deze leerstof wenst op te frissen. We oefenen de basisbegrippen uit de algemene en anorganische chemie in.

Studenten uit de volgende vooropleidingen behoren zeker tot de doelgroep: sociale en technische wetenschappen, gezondheids- en welzijnswetenschappen, handel, economie-moderne talen, ...

 

Woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september 2023 (9u tot 12u30)

Opfrissing Nederlandse spelling

Naast een verplichte screening van je mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden tijdens de onthaalweek, kan je je kennis van de Nederlandse spelling en grammatica opfrissen.

 

dinsdag 19/09 (14u tot 15u30)

campus vesalius, auditorium Zuid (GVESA.0.120)

Frans

À vos marques! De cursus biedt de studenten de mogelijkheid om de noodzakelijke basiskennis Frans bij te spijkeren met veel aandacht voor praktische en activerende oefeningen.


Engels

In deze cursus herhalen we de spraakkunstregels die echt belangrijk zijn. Het doel van de cursus is om jou voldoende kennis en vaardigheid te geven zodat je van bij het begin van het jaar mee bent voor Engels.

Engels

In deze cursus herhalen we de spraakkunstregels die echt belangrijk zijn. Het doel van de cursus is om jou voldoende kennis en vaardigheid te geven zodat je van bij het begin van het jaar mee bent voor Engels.


Frans

De cursus biedt de studenten de mogelijkheid om de noodzakelijke basiskennis Frans bij te spijkeren met veel aandacht voor praktische en activerende oefeningen.

 

VOLZET - inschrijven niet meer mogelijk

IT Fundamentals

De cursus richt zich tot studenten die het voorbije schooljaar 3 uur of minder dan 3 uur wiskunde hebben gevolgd. De cursus duurt twee halve dagen.

 

Studenten campus Gent
maandag 18 en dinsdag 19 september 
van 08u30 tot 12u00

Campus Schoonmeersen
Gebouw B - 3e verdieping - lokaal B 3029

Studenten campus Aalst
woensdag 20 en donderdag 21 september
van 08u30 tot 12u00

Campus Aalst - gelijkvloers - lokaal GAARB 0.027)

De chemie van het menselijk lichaam

Studenten ingeschreven in de opleiding verpleegkunde kunnen hun kennis van de chemische processen in het menselijk lichaam opfrissen. 

 

vrijdag 22/9 (9u tot 13u)

campus vesalius, groot auditorium (GVESA.0.024)