Facebook Pixel Zorglab: ontvangstruimte - Hogeschool Gent

Ontvangstruimte.

Studenten, externen of collega's starten een activiteit in deze ruimte. De ontvangstruimte biedt de mogelijkheid om een activiteit in te leiden en af te sluiten. We starten met een briefing, na de activiteit volgt er een nabespreking/debriefing. Via het breedbeeldscherm kunnen de activiteiten in het lab gevolgd worden. Via een geïntegreerde camera is het mogelijk om videoconferenties te organiseren.

Naar de virtuele rondleiding

Beschikbare infrastructuur.

Via Noldus kochten we volgende elementen aan: audiovisuele hardware en software (Viso), hardware en software voor gezichtsherkenning en de hardware en software om oogbewegingen te volgen. Viso is een geïntegreerd systeem dat alles bevat voor een kwalitatief hoogstaand project.

De software heeft een duidelijke interface met een efficiënte workflow, waardoor er een zeer groot gebruiksgemak is. De hardware, zoals camera's, microfoons of schermopnameapparaten, vormt een geïntegreerd onderdeel van het pakket. Met de AV-opnametool kan je sessies beheren, opnemen, debriefings geven, analyseren en delen.

Complementair bij het AV-systeem kan de Observer XT van Noldus gebruikt worden voor gedragsonderzoek. Het ondersteunt het coderen van gedrag op een tijdlijn en ontrafelt de opeenvolging van gebeurtenissen tot het integreren van verschillende datamodaliteiten in een complete onderzoekssetting. Ideaal om analyse en onderzoek te doen na simulaties.

Aanvullend is er de Face Reader. Om nauwkeurige en betrouwbare gegevens over gezichtsuitdrukkingen te verkrijgen, is Face Reader een robuust geautomatiseerd systeem dat gelaatsuitdrukking leest en interpreteert. We onderzoeken hiermee hoe een proefpersoon reageert met lichaamstaal, naast zijn mondelinge communicatie.

Als laatste is er gekozen om ook het oog te volgen tijden de simulaties. Hiervoor hebben we de Eye Tracker aangekocht. De opvolging van oogbewegingen voegt substantiële kracht toe aan onze onderzoekssetting. De software produceert blikpadvideo’s en grote hoeveelheden aan gegevens, allemaal gerelateerd aan aandacht en emotie. De integratie van gegevens uit deze verschillende modules geven de onderzoekers de mogelijkheid om diepgaande analyses uit te voeren.

In de ziekenhuissetting is er een beletoproepsysteem. Dit systeem maakt communicatie tussen de simulant/patiënt en de zorgverlener mogelijk.

Het systeem kan ook gebruikt worden om deelnemers in andere simulatieruimtes op te roepen. Zo realiseren we dynamische scenario’s met verschillende actoren/zorgverleners die interprofessionele activiteiten uitoefenen.

Het beletoproepsysteem geeft met een visueel signaal boven de deur aan dat de onderzoeksruimte in gebruik is.

Foto's.

Contact.

Heb je interesse om met ons samen te werken of gebruik te maken van het zorglab? Neem dan contact op met de coördinatoren van het zorglab via 360zorglab@hogent.be.