Facebook Pixel VLIR-projecten in Ecuador - Hogeschool Gent
Foto VLIR-projecten in Ecuador

VLIR-projecten in Ecuador.

V

VLIR-projecten in Ecuador.

Het mee vormen van professionals en specialisten in Ecuador en zo het duurzaam gebruik van de Ecuadoriaanse biodiversiteit en waterbronnen ondersteunen, dat is de doelstelling van dit project.

VLIR-projecten in Ecuador

In het VLIR-UOS-netwerkprogramma werken verschillende Ecuadoriaanse instituten voor hoger onderwijs samen om de capaciteit voor academisch onderwijs in Ecuador te verbeteren. Het doel is om meer en bekwamere professionals te hebben voor ‘natural resources protection and sustainable exploitation' en hoogopgeleide specialisten af te leveren in het kader van ‘biodiscovery’ en ‘water resource management’. Want dergelijke experts zijn nodig om wetenschap, technologie, innovatie en hoger onderwijs in Ecuador te verbeteren.

Bovendien worden de plaatselijke natuurlijke rijkdommen ongecoördineerd ontgonnen, waardoor de biodiversiteit vermindert en watertekorten en vermindering van waterkwaliteit optreden. Het netwerkproject wil het duurzaam gebruik van de Ecuadoriaanse biodiversiteit en waterbronnen ondersteunen. De specifieke academische doelstelling is het verhogen van de capaciteit van de Ecuadoriaanse universiteiten door de uitbouw van twee joint master-programma’s, interuniversitaire ‘research based’ masters die aan internationale standaarden voldoen.

Parallel aan dit project loopt een VLIR-Zuidinitiatief met de universiteit van de Amazone, IKIAM. Dit onderzoeksproject gaat de biodiversiteit van het Ecuadoriaanse Amazonebekken na op basis van eDNA. Er wordt gefocust op zowel amfibieën, vissen en macro-invertebraten. 

Onderzoekslijn.

Dit is een onderzoeksproject binnen de onderzoekslijn 'Ecologische waterkwaliteitsbepalingen via klassieke en DNA-gebaseerde methoden'. 

VLIR-project (Zuidinitiatief, Netwerkproject, TEAM-project).

Onderzoekslijn.

Dit is een onderzoeksproject binnen de onderzoekslijn 'Ecologische waterkwaliteitsbepalingen via klassieke en DNA-gebaseerde methoden'. 

VLIR-project (Zuidinitiatief, Netwerkproject, TEAM-project).

Maak kennis
met onze experte.

Christine Van der Heyden

09 243 27 71
christine.vanderheyden@hogent.be

Christine participeert ook in andere projecten rond waterkwaliteit in Ecuador. Zo werden Lago Yahuarcocha, de gletsjer op de vulkaan Antisana en rivieren in Amazonía bemonsterd. Ze nam ook deel aan expedities naar de Galapagos­eilanden: Santa Cruz, San Cristóbal en Isabela.

 

 

partnerlogo Ghent University UGent
Partnerlogo KU Leuven
Partnerlogo Universiteit Antwerpen
Partnerlogo ucuenda
Partnerlogo EPN
Partnerlogo utn
Partnerlogo espol
Partnerlogo IKIAM universidad regional amzónica