Foto Feedback barometer

Feedback barometer.

F

Feedback barometer.

Ervaar je dat je medewerkers minder gemotiveerd en tevreden zijn? Ervaar je een hoog verloopgedrag? Maak je je zorgen omtrent het psychologisch welzijn van de medewerkers?

Wist je dat...
... 95% van de leidinggevenden ontevreden is over hun prestatiemanagement-systeem?

... 90% van de prestatiebeoordelings-systemen niet succesvol is?

(Pulakos et al., 2015)

Weet dan dat dit zijn oorzaak kan vinden in een minder gunstige feedbackomgeving en de manier waarop je organisatie en leidinggevenden omgaan met de medewerkers. 
Loopt jouw organisatie hier ook tegen aan en wens je te weten wat er leeft omtrent prestaties en feedback? Breng dan je feedbackcultuur in kaart met de HOGENT Feedback Barometer en sla de brug tussen wetenschap en praktijk. 

Traditionele evaluatie- en feedbacksystemen, met de (half)jaarlijkse prestatiebeoordeling en functioneringsgesprekken, worden sterk bekritiseerd omdat ze hun doel missen. Zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk klinkt de roep om meer aandacht te besteden aan het ontwikkelen van een ondersteunende feedbackomgeving. 

De transitie naar dit nieuw evaluatiemodel is echter niet evident. Het vraagt een omslag van een formeel naar een eerder informeel proces van prestatiemanagement. Het ontwikkelen van een ondersteunende feedbackomgeving is een continu proces. 

Met de HOGENT Feedback Barometer ondersteunen we organisaties en reiken we een gevalideerd onderzoeksinstrument aan. Meten is weten, en het is bovendien gratis. 

Is jouw organisatie matuur inzake ondersteunende feedback?

Ontdek het meteen door aan de slag te gaan met de HOGENT Feedback Barometer. Hierdoor krijg je inzicht in 16 gevalideerde feedback indicatoren die elk een dimensie van het prestatiemanagement en de feedbackcultuur meten. Daarnaast worden 10 gerelateerde dimensies gemeten die in de literatuur vaak in verband werden gebracht met feedbackcultuur en mogelijks er een uiting van zijn. De werkwijze is eenvoudig: de medewerkers vullen de online vragenlijst in, en wij zorgen voor de verwerking van de gegevens en leveren je een standaard resultatenrapport. Volg het stappenplan en start onmiddellijk met het onderzoek.
 

De vragenlijst van de HOGENT Feedback Barometer is opgebouwd rond vier blokken:

  1. 16 feedback indicatoren

  2. Mogelijke gevolgen: geven je een inzicht hoe je organisatie scoort op 10 dimensies die in de wetenschap reeds gerelateerd werden aan feedbackomgeving en prestatiemanagement. 
  3. Het feedbackgedrag van je medewerkers en leidinggevenden (frequentie van feedback door leidinggevende, frequentie en bronnen van feedback zoeken, wie heeft er een officiële stem in de prestatiebeoordeling?). 
  4. Een afsluitend luik met profielvragen (geslacht, leeftijd, type contract, anciënniteit, …).

bekijk een preview van de vragenlijst →

Monitor de evolutie 

Wens je evoluties na te gaan? Wens je de meting te hernemen op een later tijdstip? HOGENT biedt je de mogelijkheid een nieuwe meting te doen op een later tijdstip. De werkwijze is dezelfde als voorheen.

Rapportering

Een overzichtelijk rapport (PDF) leert je meteen waar jouw organisatie staat op vlak van feedbackcultuur. In het eerste deel, de executive summary, krijg je een samenvatting van de resultaten naar 16 feedback indicatoren. In het tweede deel wordt elke indicator verder uitgelicht naar de onderliggende items. Bij elke indicator krijg je bovendien een toelichting met op wetenschap gebaseerde informatie.

 

Het onderzoek.

 

16 feedback indicatoren

Meer informatie →

 

10 gerelateerde dimensies

Meer informatie →

 

Standaard resultatenrapport

Meer informatie →

 

Stappenplan

Meer informatie →

Naast de Feedback Barometer ontwikkelde HOGENT nog andere handige HR onderzoektools.

E



Employer branding

In de huidige war for talent is employer branding een krachtig wapen voor organisaties, om het juiste talent aan te kunnen trekken én te behouden. Met deze tool bieden we een evidencebased aanpak van employer branding aan, gebaseerd op de meest recente onderzoeksresultaten en praktisch zeer toegankelijk voor het werkveld.

ga naar de website →

G



Generatiebril

Elke generatie kijkt anders. Opvoeding, tijdsgeest en vroegere ervaringen kleuren de bril van waaruit we naar werken kijken. Wanneer teams en organisaties de generatiebril opzetten, openen zich mogelijkheden tot dialoog, respect en samenwerking tussen alle generaties.

ga naar de website →

Maak kennis met het team dat meewerkte aan de Feedback barometer. Neem gerust contact op als je vragen hebt of als je graag met ons wil samenwerken.