Het onderzoek binnen dit onderzoeksthema focust op de cruciale link tussen woningen, woonvormen en woonomgevingen en de impact ervan op het welzijn van individuen. Het grondrecht op wonen staat hierbij centraal, maar bijna 30% van de Belgen ervaart huisvestingskosten als zwaar, waardoor betaalbaar wonen een grote uitdaging vormt. Het onderzoek richt zich op het verbeteren van kwaliteit en betaalbaarheid door beleidsmaatregelen en innovatieve benaderingen die voor alle inwoners veilige, gezonde en betaalbare huisvesting mogelijk maken.
Projectresultaten.
WiSH: Woon- en omgevingskwaliteit in Sociale Huisvestingswijken in Vlaamse centrumsteden
Met het onderzoeksproject WiSH werd de kwaliteit van woning en woonomgeving in Vlaamse sociale woonwijken onder de loep genomen. Met dit project wilden we de ervaringen van bewoners als eindgebruikers centraal zetten en een praktisch bruikbaar model ontwikkelen dat kan worden ingezet om de kwaliteit van sociale woonwijken integraal mee te nemen in ontwerp-, bouw- en beheersvraagstukken.
Advies en dienstverlening.
Als je vragen hebt of interesse hebt in een op maat gemaakt dienstverleningstraject, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Maak kennis met onze experten.
Kurt Herregodts
Sociale huisvesting, duurzame ruimtelijke ontwikkeling, overheid, projectontwikkeling, wonen, curriculum vastgoed
Benieuwd naar meer?
Vind je deze informatie van ons onderzoeksthema woonkwaliteit interessant? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina van het onderzoekscentrum Duurzaam Ruimtebruik en Mobiliteit.