Het onderzoeksthema "circulair bouwen met hout" richt zich op het verkennen van de praktische toepasbaarheid van minder bekende houtsoorten binnen de Vlaamse hout(bouw)sector. Een centrale focus ligt op het gebruik van deze houtsoorten als duurzaam alternatief in bouwprojecten, met een specifieke nadruk op circulaire principes. Deze pijler wordt versterkt door een uitgebreid uitgerust Labo Materialentechnologie en een Atelier Houtbewerking op Campus Schoonmeersen. De infrastructuur omvat een modern machinepark dat is toegespitst op het behandelen, bewerken en veredelen van houtsubstraten. Bovendien beschikt het over geavanceerde apparatuur voor het karakteriseren van behandelde materialen, waarbij mechanische, fysische en chemische eigenschappen grondig worden geanalyseerd. Dit biedt een solide basis voor innovatief onderzoek en de ontwikkeling van duurzame bouwoplossingen met hout, die zowel ecologisch als economisch verantwoord zijn.
Onze lopende projecten.
Advies en dienstverlening.
Als je vragen hebt of interesse hebt in een op maat gemaakt dienstverleningstraject, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Maak kennis met onze experten.
Els Franssens
Houttechnologisch onderzoek, Lesser Known Timber Species, kwaliteitsonderzoek, adviesverlening aan houtverwerkende bedrijven
Myréne Vanderhoeven
Houttechnologisch onderzoek, houtchemie, afwerkingstechnologie, duurzaam materialengebruik, kwaliteitsonderzoek
Reinhilde Vanlishout
Houttechnologie, duurzaam materialengebruik, duurzame bosbouw, boshoutkolom, Lesser Known Timber Species, graden van hout
Benieuwd naar meer?
Vind je deze informatie van ons onderzoeksthema circulair bouwen met hout interessant? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina van het onderzoekscentrum Duurzaam Ruimtebruik en Mobiliteit.