Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholingen, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Trendwatching: Hoe doe je dat?

Voor de nieuwe geactualiseerde versie van het postgraduaat Trendwatching kan je kiezen: je kan een of meerdere inspiratiereeksen volgen, of je volgt de hele cyclus. Zo kom je meer te weten over trendanalyse, storysharing, scenarioplanning en/of innovatietools en creativiteit. De reeksen vormen 1 geheel. Zo krijg je een prima greep op 1 of verschillende deeldomeinen van Trendwatching. Wat je ook kiest, alles wordt 100% voor je uitgeklaard!

oktober - januari
Campus Schoonmeersen - Gent
ASS in de les LO: tips en tricks

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is met een prevalentie van 7% één van de meest voorkomende ontwikkelingsstoornissen. De stoornis heeft een grote impact op het dagelijks en schools functioneren en maatschappelijk participeren. Gedrags- en sociaal-emotionele problemen bij kinderen en jongeren zijn vaak een uiting van een hulpvraag die ze niet onder woorden krijgen, waardoor ze vaak een verkeerde diagnose krijgen. 

18 januari 2024 (13.30 - 17.15 uur)
Campus Schoonmeersen Sporthal (lokaal 0.2010 en sportzaal 3), GENT
Is het kolonialisme echt voorbij?

Studium Generale Gent is het podium van HOGENT dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks ongeveer tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren waarin denkers, kunstenaars en onderzoekers reflecteren over centrale vragen. In 2023-24 verkent Studium Generale Gent de vele eindes in een mensenleven. We onderzoeken dingen die eindigen, dingen die zouden moeten eindigen en dingen waarvan we ons niet eens kunnen voorstellen dat ze ooit tot een einde komen. 

14 december 2023 (15:15 uur)
DE VOORUIT DOMZAAL
Lezing psychoanalyse: Lacan leest Hamlet.

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie, voor enkele sessies of je kan eenmalig een combiticket aankopen waarmee je alle sessies kan bijwonen.

15 december (14 - 16 uur)
Campus Mercator
Data & AI in marketing

De laatste ontwikkelingen in marketingtechnologie op de voet volgen én onder de knie krijgen is geen sinecure met een drukke baan. Waar pik je in als je door de bomen het bos niet meer ziet? Deze bijscholing helpt je op weg en start bij het begin. Met inzicht in de basisaspecten van MarTech ben je een stap voor op de rest. Ontdek wat deze tools ook binnen jouw marketingrol kunnen betekenen. Stap voor stap verken je op een praktijkgerichte wijze het landschap. Terwijl je kennis maakt met de verbluffende toepassingen die je heel concreet in je dagelijkse werkzaamheden kan inzetten, staan we je met raad en daad bij.

11 januari (14.30 tot 17.30 uur)
Campus Mercator
Basisvorming particuliere fondsenwerving

In deze vorming krijg je alle nodige kennis om een eerste fondsenwervingsplan op te stellen. Via theorie, kennisdeling en praktische voorbeelden op maat van startende fondsenwervende organisaties zal je alle nodige kennis vergaren en met een eerste fondsenwervingsplan én deelnemersattest huiswaarts keren. 

januari - juni (9 - 13 uur)
Campus Schoonmeersen
Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.

17 januari 2024 (19 - 20.30 uur)
online
Lezing psychoanalyse: Ghostface, een behandeling van de blik en de stem.

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie, voor enkele sessies of je kan eenmalig een combiticket aankopen waarmee je alle sessies kan bijwonen.

19 januari (14 - 16 uur)
Campus Mercator
Basis moleculaire biologie

Heb je altijd al eens moleculaire biologie willen toepassen, maar daartoe nog niet de kans gehad? Dan is deze workshop basis moleculaire biologie iets voor jou. Kies voor het complete pakket of slechts 1 dag naar keuze.  Workshop met focus op de structuur en eigenschappen van DNA. Voorkennis is niet vereist. Je krijgt de basisbegrippen uitgelegd en oefent de praktijk onder begeleiding.

22 en/of 23 januari 2024 (08.30 - 17.30u)
HOGENT Campus Vesalius - GENT
Masterclass: generatieve AI in marketing

Wil je als marketeer ook AI-tools inzetten om je campagnes te verbeteren? Of je nu brand manager, communications manager of all-round marketeer bent, je wordt elke dag geconfronteerd met een vloed van nieuwe AI-tools die een directe impact hebben op jouw jobinhoud en -taken.

januari - februari (16.30 tot 19 uur)
Campus Mercator