Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholingen, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Mentorenopleiding voor verpleegkundigen

Als stagementor in de zorgsector wil je ongetwijfeld het leerproces van jouw student optimaal begeleiden. In de mentoren­opleiding van HOGENT reiken experten je handvaten aan om een doelgericht plan op te stellen voor elke student en om hun vorderingen vlot te kunnen opvolgen. Er zijn vier fysieke contactmomenten, maar je kan ook terecht op een digitaal leerplatform.
 

september - december
Opfriscursussen fiscaliteit

Wil je je kennis van personenbelasting, btw, vennootschapsbelasting, successie- en registratierecht en vennootschapsrecht opfrissen? Dan bieden wij de perfecte oplossing in de vorm van meerdaagse opfrissingscursussen.

september - oktober 2024
fysiek en/of online
Navorming referentieverpleegkundige diabetologie

De problematiek rond diabetes mellitus is zeer ruim. De navorming referentieverpleegkundige diabetologie beperkt zich tot de basis. Personen die zich diepgaand in dit onderwerp wensen te bekwamen, raden we aan het postgraduaat Diabeteseducator te volgen aan HOGENT.

23/09/2024 (8.45 - 17.15 uur)
Campus Ledeganck
Masterclass: generatieve AI in marketing

Wil je als marketeer ook AI-tools inzetten om je campagnes te verbeteren? Of je nu brand manager, communications manager of all-round marketeer bent, je wordt elke dag geconfronteerd met een vloed van nieuwe AI-tools die een directe impact hebben op jouw jobinhoud en -taken.

september - oktober (14.30 tot 17.30 uur)
Campus Mercator
Stimu-Leren: een andere kijk op leervaardigheden in de klas.

Wil je je verdiepen in mentale modellen over leren op school? Welke onderliggende vaardigheden zijn nodig om te kunnen leren op school? Wat heeft een kinderbrein daarvoor nodig? Wat als het mis loopt? Leerlingen hebben soms moeite op school om tot leren te komen. Als professional vinden we niet altijd meteen hoe we deze leerlingen precies kunnen helpen. Met deze meerdaagse bijscholing willen we leren op een andere manier bekijken.

25, 26, 27 sept en 25 okt, 22 nov en 16 dec 2024
HOGENT campus Mercator G en campus Vesalius - GENT
Oplossingsgerichte gesprekken met kinderen ondersteunen met de LifeCity app

Digitale innovatie in de zorg? Leer werken met de LifeCity app die moeilijke gesprekken vlotter kan laten verlopen. Eentje die kinderen motiveert tot het delen van wat in hen om gaat en het praten over beladen onderwerpen faciliteert en inzet op hulpcontinuïteit. Deze app is een digitale gesprekstool die uitnodigt tot een open gesprek rond emotiebewustzijn en -regulatie, het opstellen van doelen, het ontdekken van talenten en hulpbronnen en het in kaart brengen van een levensverhaal.

4 oktober (9.30 tot 16.30 uur)
Campus Mercator