Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholingen, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Oplossingsgerichte gesprekken met kinderen ondersteunen met de LifeCity app

Digitale innovatie in de zorg? Leer werken met de LifeCity app die moeilijke gesprekken vlotter kan laten verlopen. Eentje die kinderen motiveert tot het delen van wat in hen om gaat en het praten over beladen onderwerpen faciliteert en inzet op hulpcontinuïteit. Deze app is een digitale gesprekstool die uitnodigt tot een open gesprek rond emotiebewustzijn en -regulatie, het opstellen van doelen, het ontdekken van talenten en hulpbronnen en het in kaart brengen van een levensverhaal.

november - december
Campus Mercator - Gent
Updates accountancy-fiscaliteit: BTW

In samenwerking met de Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten (VABF) organiseert HOGENT een reeks van navormingen rond accountancy-fiscaliteit.

23 november (18 - 21 uur)
Gent
Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.

23 nov 2023 (19 - 20.30 uur)
online
Lezing psychoanalyse: Dwangneurose in de praktijk.

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie, voor enkele sessies of je kan eenmalig een combiticket aankopen waarmee je alle sessies kan bijwonen.

24 november (14 - 16 uur)
Campus Mercator
Personal Outcomes Scale (POS) training

Dit instrument ontwikkeld in het kader van het Quality of Life gedachtengoed, geeft inzicht in de sterkere en zwakkere aspecten van de kwaliteit van bestaan van een persoon. We richten ons tijdens deze training meer specifiek naar ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Wil je het POS-instrument graag (beter) leren kennen of op termijn introduceren in de voorziening waar je werkt, dan kan je nu de POS-training volgen bij de specialisten van EQUALITY ResearchCollective.

start 24 november 2023 (9.00 - 12.30 uur)
Online
Wetenschapsfestival Gent 2023

De dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel en vindt elk jaar plaats op de 4de zondag van november. Je mag dan eens achter de schermen piepen; je stapt labo’s binnen, betreedt ‘heilige’ onderzoeksgrond, speurt de hemel af, tuurt door microscopen, bladert door verslagen, …

Op het Wetenschapsfestival Gent laat je je onderdompelen in een aanbod van allerlei workshops, lezingen, experimenten, markten en weetjes omtrent de jongste wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Met tal van demo’s, tentoonstellingen en experimenten tonen de wetenschappers waarmee ze bezig zijn en via workshops en proefjes kan ook jij ermee aan de slag.  Er zijn bijna 100 verschillende activiteiten voor jong, oud en alles daartussenin. Natuurlijk is ook HOGENT van de partij om de Dag van de Wetenschap op 27 november te vieren! Ook de partners Arteveldehogeschool, HOGENT, KU Leuven, LUCA, Odisee en UGent doen mee.

Zondag 26 november 2023
Bibliotheek De Krook en UFO UGent - GENT
Opfrissingscursus voor verpleegkundigen

Nieuw onderzoek, actuele tendensen en een groeiend aanbod aan werkmateriaal zorgen ervoor dat bijscholen onmisbaar is als je als verpleegkundige actief bent. In deze workshop frissen we je verschillende verpleegkundige vaardigheden op volgens de meest recente en evidence-based richtlijnen.

di 28 november 2023 (13 -17.15 uur)
Campus Vesalius - GENT
Slotevent lekkers op school

Lege en ongezonde brooddozen op school, ze zijn niet uit het nieuws weg te slaan. Maar hoe pak je dat aan op school? Twee jaar lang liep het onderzoeksproject 'Lekker(s) Op School' op acht Gentse scholen. Ze experimenteerden met verschillende scenario’s voor betaalbare, gezonde en duurzame maaltijden. Ontdek de resultaten!

Maandag 4 december (van 13-18 uur)
De Punt - Gent
Lezing psychoanalyse: Lacan leest Hamlet.

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie, voor enkele sessies of je kan eenmalig een combiticket aankopen waarmee je alle sessies kan bijwonen.

15 december (14 - 16 uur)
Campus Mercator
Basisvorming particuliere fondsenwerving

In deze vorming krijg je alle nodige kennis om een eerste fondsenwervingsplan op te stellen. Via theorie, kennisdeling en praktische voorbeelden op maat van startende fondsenwervende organisaties zal je alle nodige kennis vergaren en met een eerste fondsenwervingsplan én deelnemersattest huiswaarts keren. 

januari - juni (9 - 13 uur)
Campus Schoonmeersen