Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholingen, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Born in 1991: 30 years of ascent and decline of democracy in Poland - Olga Byrska

Studium Generale Gent is het podium van HOGENT dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks ongeveer tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren waarin denkers, kunstenaars en onderzoekers reflecteren over centrale vragen. In 2023-24 verkent Studium Generale Gent de vele eindes in een mensenleven. We onderzoeken dingen die eindigen, dingen die zouden moeten eindigen en dingen waarvan we ons niet eens kunnen voorstellen dat ze ooit tot een einde komen. 

12 maart 2024 (19:30 uur)
MIRY CONCERTZAAL - GENT
Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.

14 maart 2024 (19 - 20.30 uur)
online
Lezing psychoanalyse: Een kwestie van de bloemetjes en de bijtjes?

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie.

15 maart (14 - 16 uur)
Campus Mercator
Fiscale seminaries - Update Vennootschapsbelasting

In samenwerking met de Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten (VABF) organiseert HOGENT een reeks van navormingen rond accountancy-fiscaliteit.

21 maart 2024 (18 - 21 uur)
Gent
Duurzaamheid van peulvruchten

Meer weten over de duurzaamheidsimpact van vijf soorten peulvruchten als duurzame alternatieven voor melk en ei? We lichten in dit webinar toe wat de literatuur zegt over de CO2-impact, watervoetafdruk en landgebruik van peulvruchten en werpen een blik op de cijfers m.b.t transport bijvoorbeeld.

april 2024
webinar
Sterrenouders als curatoren: naar een beter beleid bij perinatale sterfte - Maud Vanwalleghem

Studium Generale Gent is het podium van HOGENT dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks ongeveer tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren waarin denkers, kunstenaars en onderzoekers reflecteren over centrale vragen. 
In 2023-24 verkent Studium Generale Gent de vele eindes in een mensenleven. We onderzoeken dingen die eindigen, dingen die zouden moeten eindigen en dingen waarvan we ons niet eens kunnen voorstellen dat ze ooit tot een einde komen. 

16 april 2024 (19:30 uur)
MIRY CONCERTZAAL - GENT
Opfriscursussen fiscaliteit: procedures

Wil je je kennis van personenbelasting, vermogensplanning, procedures en/of internationale fiscaliteit opfrissen en de belangrijkste fiscale beginselen en principes nog eens doornemen? Dan bieden wij de perfecte oplossing in de vorm van meerdaagse opfriscursussen.

februari - mei 2024 (15:00 - 18:00 u)
Campus Aalst en Campus Schoonmeersen
Infomoment 'Word leraar in Gent'

Overweeg je om de overstap te maken naar een job in het onderwijs? Kom dan naar een info­moment voor zij-instromers en herinstromers en kom alles te weten over het Vlaamse onderwijs­landschap, de leraren­opleiding, een leraren­diploma behalen via de VDAB,… Je kan er terecht met al je vragen over loon, anciënniteit, het beste opleidings­traject, mogelijk­heden met jouw diploma, enz. bij VDAB, AGODI (Agent­schap voor Onderwijs­diensten), De Stap, de Gentse leraren­opleidingen, leraren (ervarings­deskundigen). Je krijgt een antwoord op maat van jouw situatie. Verder kan je ook spreken met leraren die vandaag al met beide voeten in de praktijk staan, en je aan­melden bij het project Lesgeven? Test even! om kort kennis te maken met het leraren­beroep.

17 april 2024 (16 - 20 uur)
Blaisantkerk - Gent
Lezing psychoanalyse: Vrouwelijke seksuering en obsessionele structuur.

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie.

19 april (14 - 16 uur)
Campus Mercator
ES360°: een diepgaandere blik op eetstoornissen

Eetstoornissen gaan gepaard met heel wat fysieke én mentale hindernissen. Ook als hulpverlener kom je voor tal van uitdagingen te staan.
Deze reeks bijscholingen wil jou hierbij ondersteunen. De meest actuele thema's komen aan bod in 6 sessies waarbij we vertrekken van een holistische blik en een multidisciplinaire benadering. 
Kies en/of mix de sessies die je interesseren, of volg ze ze allemaal.

19, 26 april, 3, 17, 24 of 31 mei 2024 (08.30 tot 17 uur)
GENT