Facebook Pixel PodZone - Hogeschool Gent
Foto PodZone

PodZone.

P

PodZone.

HOGENT is een vat vol kennis en kunde. En dat laten we graag zien en horen!  Podcasts zijn een geweldige manier om kennis te delen en te leren. Het biedt de mogelijkheid om te leren van experts uit het veld en om geïnspireerd te worden door verhalen van anderen. Hieronder vind je een selectie van enkele podcasts van HOGENT.

 
Onderwijs

In de podcastreeks 'Inspirerende hogeronderwijsverhalen' hoor je inspirerende onderwijsverhalen van lesgevers, onderwijswetenschappers, studenten en andere betrokkenen over thema’s rond onderwijsinnovatie en lesgeven in het hoger onderwijs. Deze podcast kwam tot stand met middelen van het alliantiefondsproject EHB - HOGENT.

Beluister de podcasts 'Inspirerende hogeronderwijsverhalen

 
Onderzoek

Elke maand gaat onze gastvrouw Tine De Donder in gesprek met een expert van HOGENT over een vraag van een luisteraar. Van hondenbeten tot antibioticaresistentie, van alcohol bij tieners tot lege brooddozen in de klassen. De vragen zijn uiteenlopend maar het antwoord is altijd 'Goed om Weten!'.

Beluister de podcasts Goed om weten!

 
Kwaliteit

Tijdens het academiejaar 2021-2022 had onze hogeschool een belangrijke afspraak: de instellingsreview. Een externe beoordelingscommissie kwam ons onderwijsbeleid en de borging van de onderwijskwaliteit van onze opleidingen beoordelen. In het kader van het bezoek van deze commissie maakten we ‘Kwaliteit dus!’, een podcast over kwaliteit aan HOGENT.

Beluister de podcasts Kwaliteit dus!