Facebook Pixel HOGENTenaar - Hogeschool Gent
Foto HOGENTenaar

HOGENTenaar.

H

HOGENTenaar.

HOGENTenaars zijn een ras apart. Karaktervol, passioneel over hun vak, vastberaden hun doel te behalen. Aan HOGENT vormen we HOGENTenaars die tegen de stroom in gaan en buiten de lijntjes durven te kleuren. Ontdek de verhalen van onze HOGENTenaars en laat je inspireren.

Klaar om zelf het verschil te maken? Kijk dan snel wat HOGENT je allemaal te bieden heeft om dat te bereiken!

Ontdek jouw mogelijkheden aan HOGENT →

Laat je inspireren door…

Jolien: doener en HOGENTenaar.

"Ik hoop sowieso om iets te betekenen voor iemand. Ik wil mensen blij maken en vooral kinderen een lach op hun gezicht toveren. Ik ben een doener en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Stephanie: proactief en HOGENTenaar.

“Ik heb er altijd van gedroomd om in de sport te werken. Ik kan echt zeggen dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Ik ben proactief en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lana: volhardend en HOGENTenaar.

"Ik vind het vreemd dat er zo weinig meisjes voor IT kiezen. Ik verhuisde op 20-jarige leeftijd van Syrië naar Gent, leerde Nederlands en behaalde mijn bachelordiploma toegepaste informatica terwijl mijn familie in Saudi-Arabië verbleef. Niet evident, maar gelukkig is informatica nooit saai! Dat heeft ervoor gezorgd dat ik bleef volharden."

Luc: gedreven en HOGENTenaar.

"Ik ging op mijn 58e terug studeren om mijn droom waar te maken: leerkracht worden. Age is just a number toch? Ik ben gedreven en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Jacob: doorzetter en HOGENTenaar.

“Voor mij gaat leren over meer dan enkel blokken. Het gaat ook over dingen vinden die je triggeren, die je interesseren. Daardoor ben ik een onderneming gestart met 2 vrienden van de scouts. Ik ben een doorzetter, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lees meer →

Zoë: vastberaden en HOGENTenaar.

“Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik zelfs maar 1 kleed zou verkopen, laat staan dat ik er nu al 375 verkocht zou hebben. Ik ben vastberaden, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Beatrice: leergierig en HOGENTenaar.

“Ik studeer graag, ik leer graag nieuwe dingen. Ik heb conservatorium gestudeerd in Roemenië, en nu als verpleegkundige… Ja, ik ben gewoon leergierig, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Arne: oplossingsgericht en HOGENTenaar.

“Ik heb twee passies: informatica en duurzaam leven. Hetgeen dat in beide terugkomt is het oplossingsgericht werken, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Nuray: onstopbaar en HOGENTenaar.

“Bij HOGENT heb ik mijn diploma behaald, maar vooral het vuur in mezelf ontdekt. Nu ben ik onstopbaar. Ik wil de wereld veranderen, en ik begin met Gent. Mijn sociaal engagement maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Chat met Nuray →

Gauthier en Seppe: gangmakers en HOGENTenaars.

“We hebben een systeem ontwikkeld dat de Amazons, Googles en andere giganten van deze wereld een serieus poepje laat ruiken. Er is nog zoveel in de wereld dat we beter kunnen maken. Wij willen outside the box denken en nieuwe oplossingen vinden. Dat maakt ons echte HOGENTenaars.”

Chat met Gauthier →

Bente: eigenwijs en HOGENTenaar.

“Ik had al een diploma Hotelmanagement in Nederland, maar ik besloot opnieuw te gaan studeren. Aan HOGENT volg ik een verkorte opleiding lager onderwijs. Straks sta ik als gepassioneerde leerkracht voor de klas. Geïnspireerd en eigenwijs. Ik ben een echte HOGENTenaar, ok, eentje met een Hollands accent.”

Remy: bevlogen en HOGENTenaar.

“Ik weet precies welke job ik wil: natuurbeheerder. Daarom heb ik gekozen voor HOGENT, want ik wou meteen met twee voeten in de praktijk staan. Samen zorgen voor meer groen en meer biodiversiteit, samen het verschil maken, dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

portretfoto Wouter

Wouter: vurig en HOGENTenaar.

“Mensen helpen is mijn passie. Daarom ben ik bij de brandweer én studeer ik verpleegkunde. De voldoening na een interventie is groot. Mijn vurigheid maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lees meer → Chat met Wouter →

 

portretfoto Kimberly

Kimberly: aanpakker en HOGENTenaar.

“Dankzij mijn opleiding biomedische laboratoriumtechnologie kon ik aan de slag in het labo van UZ Gent, waar ik het Federaal Platform COVID Testing mee hielp opstarten. Een hele uitdaging, maar ik hou ervan om dingen aan te pakken. Dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lees meer →

portretfoto Anaïs

Anaïs: warmhartig en HOGENTenaar.

“Dankzij mijn opleiding ergo­therapie kon ik met een hoop zelf­vertrouwen starten aan een post­graduaat. Een hele uitdaging, maar intussen heb ik mijn eigen praktijk Hoefspoor waar ik mensen met psycho­sociale hulp­vragen met warmte ontvang en alle ruimte geef voor zelfontwikkeling.”

Lees meer →

portretfoto Mark

Mark: ondernemend en HOGENTenaar.

"Dankzij de graduaatsopleiding programmeren durfde ik de stap zetten om als freelance web developer aan de slag te gaan. De combinatie met mijn opleiding is pittig, maar het is zeker de moeite waard! Mijn zin voor ondernemen maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Lees meer →

portretfoto Karen

Karen: werelds en HOGENTenaar.

"De passie voor talen is er altijd al geweest. Het komt ook deels voort uit mijn opvoeding. We hebben veel gereisd met het gezin. Zo kom je natuurlijk in contact met vreemde talen en andere culturen."

Lees meer → Chat met Karen →

portretfoto Tim

Tim: verbonden en HOGENTenaar.

"Wat ik gigantisch sterk vind aan HOGENT is de verbondenheid onderling. Het netwerk dat ik tijdens mijn studenten­tijd heb opgebouwd staat er nu - bijna 20 jaar later - nog steeds. Dat maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Lees meer →

Sfeerbeeld van studenten achter computer

Klaar om zelf het verschil te maken? Kijk dan snel wat HOGENT je allemaal te bieden heeft om dat te bereiken!

Ontdek HOGENT