Facebook Pixel Integraal werken op de eerste lijn - Hogeschool Gent
Foto Integraal werken op de eerste lijn

Integraal werken op de eerste lijn.

I

Integraal werken op de eerste lijn.

Bruggen bouwen tussen welzijn en gezondheid vraagt ambachtelijk samenwerken.

Onze maatschappij staat voor grote uitdagingen op het vlak van welzijn en gezondheid door de gewijzigde zorg- en ondersteuningsnoden. Integraal werken op de eerste lijn, waarbij verschillende zorgdisciplines, elk vanuit het eigen vakmanschap, nauw samenwerken, vormt een manier om die uitdagingen het hoofd te bieden.

Elke professional kijkt anders. Wat zijn de mogelijke hindernissen om professionals uit zorg en welzijn te verbinden, en waar liggen de mogelijkheden?

Interactieve workshop

In de interactieve workshop krijgen deelnemers inzicht hoe integraal werken vormt krijgt in de praktijk. Aan de hand van een interactieve oefening ontdekken ze de verschillende stappen en uitdagingen van integraal werken. Ze leren bruggen bouwen en interventies opzetten en krijgen bruikbare handvaten om het werken in interdisciplinaire teams te optimaliseren.

Lezing

In de lezing krijgen de deelnemers een plenaire voorstelling van het reflectiekader integraal werken, als resultaat van een driejarig praktijkgericht onderzoek. Voorbeelden uit de praktijk en prikkelende citaten van professionals uit zorg en welzijn geven de verschillende stappen en dimensies weer.

Lesvorm

Interactieve workshop (3 uur), lezing (1,5 uur) of een combinatie van beiden

Doelgroep

Professionals en beleidsmedewerkers uit het domein welzijn en gezondheid

Maximale groepsgrootte

In onderling overleg

Contact

leen.vanlandschoot@hogent.be
hildegard.gobeyn@hogent.be

"Elke professional kijkt anders. Wat zijn de mogelijke hindernissen om professionals uit zorg en welzijn te verbinden, en waar liggen de mogelijkheden?"